Τελευταίες αναρτήσεις

11 Ιουλίου 2011

Μειωμένες συντάξεις, ανοίκιαστες γκαρσονιέρες! Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου.

Τα βλέπω κιόλας τα χαμόγελα μεγαλόψυχης ειρωνείας να σχηματίζονται στα χείλη των συναδέλφων μου που «θεραπεύουν» τις οικονομικές επιστήμες εντός και εκτός των ακαδημαϊκών τειχών...

Ακούω κιόλας τις φράσεις συγκατάβασης που εξέρχονται από τα επίσημα χείλη εκείνων των Κυβερνητικών στελεχών των Οικονομικών επιτελείων που «συλλαμβάνουν και εφαρμόζουν λύσεις στην τρέχουσα οικονομική τραγωδία των Ελλήνων» σε αγαστή (υποθέτουμε) συνεργασία τόσο με τα προβεβλημένα στα ΜΜΕ όσο και με τα «άγνωστα» στελέχη της τρόικα…

Η αιτία για αυτά που συμβολικά «βλέπω και ακούω»;

Μα φυσικά το στυλ, το ύφος, και ιδίως το περιεχόμενο της σημερινής μου ανάρτησης την οποία υπαγόρευσαν οι γείτονες και οι γειτόνισσές μου εδώ στη γνωστή περιοχή της οδού Αγγελάκη επιμένοντας να τους δώσω μια απάντηση στο ερώτημά τους:

«Κύριε Πιπερόπουλε, πού πάμε, πού μας πάνε και πότε θα λήξει το σημερινό δράμα που το βιώνουμε, μέχρι στιγμής με κάποια αγανάκτηση αλλά, ουσιαστικά, αγόγγυστα;»

Είναι όλοι και όλες άτομα που ανήκουν στην κοινωνική-οικονομική- δημογραφική κατηγορία που ο αείμνηστος πατέρας του Πρωθυπουργός μας είχε περιγράψει ως «ένδοξα γηρατειά!»

Αγόρασαν το διαμέρισμά τους και ξόφλησαν το δάνειό τους κάνοντας όπως το λέει ο λαός μας «το σ@@τό τους… παξιμάδι» και μετά την είσοδο στην τάξη των συνταξιούχων αγόρασαν με το εφάπαξ (καταθέτω δημοσίως ότι εγώ 23 μήνες μετά τη συνταξιοδότησή μου ακόμη ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑ) και την γκαρσονιέρα για να έχουν ένα μικρό πρόσθετο εισόδημα νοικιάζοντάς την σε έναν ή δύο φοιτητές…

ΤΩΡΑ η σύνταξη μειώνεται καθημερινά, η γκαρσονιέρα παραμένει ΑΝΟΙΚΙΑΣΤΗ και χάθηκε το εισόδημα καθώς τα παιδιά που σπουδάζουν απέναντι σε Αριστοτέλειο και Μακεδονίας έρχονται στη Θεσσαλονίκη μόνο στη διάρκεια των γνωστών εξεταστικών περιόδων Φεβρουαρίου-Ιουνίου-Σεπτεμβρίου, και οι τιμές στα σουπερμάρκετ…καλπάζουν!

Υποθέτω ότι ο «τέως τσάρος» κ Παπακωνσταντίνου εάν ψάξει στη δική του πατρίδα την Κοζάνη θα διαπιστώσει αυτό που εγώ σήμερα θα σημειώσω για να πληροφορηθεί από τη δική του πατρίδα ο «νέος τσάρος» και συνάδελφος στο ΑΠΘ Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ Βενιζέλος:

Μέτρησα χτες εδώ στη γειτονιά μου, στην περιοχή που ξεκινά από το σιντριβάνι και περικλείεται από τις οδούς Αγγελάκη, Εθνικής Αμύνης και Θεοτοκά (Δεσπεραί, Μανουσογιαννάκη, Δαγκλή) 110 Ενοικιάζεται και Πωλείται για διαμερίσματα και 97 για καταστήματα!

Πριν κλείσω, να σημειώσω ότι από τα 7 περίπτερα της ίδιας περιοχής τα 2…ΕΚΛΕΙΣΑΝ!
Τι να απαντήσω στους γείτονες και τις γειτόνισσές μου;

Ότι, όπως βλέπω σε Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Προξένου Κορομηλά, Αλεξάνδρου Σβώλου εδώ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μας (δείτε και εσείς στη δική σας πόλη πόσα ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ και πόσα ΠΩΛΕΙΤΑΙ έχουν αναρτηθεί) και όπως διαβάζω, στα blogs ανακοίνωση ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ έχει αναρτηθεί και στα αστυνομικά μέγαρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης και γενικότερα στην… ΕΛΛΑΔΑ;
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.