18 Ιουλίου 2011

Απετράπη «χακί» πρόκληση των Σκοπιανών στον Τύρναβο.

Ρεπορτάζ: Λουκάς Δημάκας

Στα χαρτιά έμεινε τελικά διπλή πρόκληση που ετοίμαζαν σκοπιανοί στρατιωτικοί στον Τύρναβο, στην τελετή της επίσημης εγκατάστασης στην Ελλάδα για τέσσερα χρόνια του στρατηγείου της λεγόμενης «Βαλκανικής Ταξιαρχίας», διοικητής της οποίας θα είναι τα πρώτα δύο χρόνια ανώτατος αξιωματικός της FYROM.

Οι σκοπιανοί στρατιώτες, οι οποίοι είχαν έρθει στη θεσσαλική πόλη πριν από μερικές ημέρες για τη χθεσινή παρέλαση, έφεραν στη στολή τους την ένδειξη «Μακεδονία». Η σκοπιανή αντιπροσωπεία ζήτησε να πουν οι στρατιώτες της κατά την παρέλαση τον εθνικό ύμνο της FYROM, όπως προέβλεπε το πρόγραμμα για όσες αντιπροσωπίες ήθελαν. Στον εν λόγω ύμνο υπάρχουν αναφορές στη «Μακεδονία». Τα συναρμόδια υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας έκαναν, σύμφωνα με αρμόδια κυβερνητική πηγή, τις κατάλληλες διπλωματικές κινήσεις και οι Σκοπιανοί αφαίρεσαν τα σήματα, ενώ στη θέση τους τοποθετήθηκαν αυτοκόλλητα με την ένδειξη «army». Επίσης μετά το ελληνικό μήνυμα ότι αυτό «δεν είναι ανεκτό», οι Σκοπιανοί δεν τραγούδησαν τον εθνικό τους ύμνο.

Στην τελετή την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Αμυνας Κ. Σπηλιόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας ΝΑ Ευρώπης (SEEBRIG) - ιδρύθηκε το 1999 - και τη σημασία της στην προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας, της ασφάλειας και της συνεργασίας στην περιοχή, μέσω και των ασκήσεων που διεξάγουν. Παρέστησαν επίσης οι υφυπουργοί Αμυνας Ιταλίας, Βουλγαρίας και Αλβανίας και ανώτατοι αξιωματικοί από τις άλλες χώρες. Τον σκοπιανό ταξίαρχο μετά το 2013 θα διαδεχθεί Τούρκος.

πηγή Τα Νεα
από το KranosgrShare

1 σχόλιο:

ΑΔΗΣ είπε...

Θυμάται κανείς απο εμάς γιατί πολέμησαν οι πρόγονοί μας ENANTI
των προγόνων όλων αυτών των "συμμαχικών" αντιπροσωπειών ;

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.