Τελευταίες αναρτήσεις

26 Απριλίου 2011

Επέτειος θυσίας του Νεοεθνομάρτυρα Κ. ΚΟΥΚΙΔΗ

Ο φίλος Αγγελος Χ, μαζί με τις ευχές του μας ενημερωσε και για το φετινό μνημόσυνο και τις εκδηλώσεις προς τιμήν του Κώστα Κουκίδη.
Σας παραθέτω απόσπασμα του μηνύματός του:

Παραθέτω το σχετικό άρθρο από το έντυπο της ένωσης πολυτέκνων που τον τιμά κάθε χρόνο δεόντως μιας και ο Κουκίδης ήταν παιδί πολύτεκνης οικογένειας με 7 παιδιά.

Ἐν δ ι α φ έ ρ ο υ σ ε ς Α ΝΑ ΚΟΙ ΝΩ Σ Ε Ι Σ
• 70 χρόνια ἀπό τήν αὐτοθυσία του: † 27 Ἀπριλίου 1941.
Ἱερό Μνημόσυνο τοῦ Νεοεθνομάρτυρα
Κ ΩΝ ΣΤΑ Ν Τ ΙΝΟΥ ΚΟΥ Κ ΙΔ Η.
Ἦταν ὁ φρουρός τῆς Ἑλληνικῆς ΣΗΜΑΙΑΣ, ὅταν οἱ Γερμανοί ἀνέβηκαν πρωί στόν
ἱ. Βράχο τῆς Ἀκροπόλεως καί ὑπέστειλαν τήν Ἑλληνική Σημαία ὑψώνοντας τή γερμα-
νική Σβάστικα. Τότε ὁ ἐθελοντής φρουρός της ἅρπαξε τό ἱερό Ἐθνικό Σύμβολο, γιά νά
μήν πέσει στά βάρβαρα χέρια τῶν Κατακτητῶν, τυλίχθηκε μέ Αὐτό καί κατέπεσε ἀπό
τόν ἱ. Βράχο αὐτοθυσιαζόμενος!

Τό ἱ. ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ του θά γίνει ἐφέτος κ α τ ά μ ε τ ά θ ε σ η τήν 7η Μαΐου 2011,
τό ΣΑΒΒΑΤΟ τῶν Μυροφόρων (γιατί τή Διακαινήσιμο, ὡς Ἀναστάσιμη, δέν γίνονται
Μνημόσυνα).

ΠΡΩΙ Σαββάτου, ὥρα 7.00 ́—9.30 ́, θά γίνει τό Λειτουργικό του Μνημόσυνο
στόν Ἱ. Ναό ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ Ραγκαβᾶ-Πλάκας (ὁδ. Πρυτανείου) καί 9.45 ́—10.30 ́,
ἀνατολικά τοῦ Ἱ. Ναοῦ, ὅπου ἡ Ἀναθηματική ΣΤΗΛΗ τῆς αὐτοθυσίας του, θά γίνουν
σύντομοι Χαιρετισμοί καί καταθέσεις Στεφάνων.

Τήν ἐθνική ἐκδήλωση τελοῦν τά Ἐθνικά Σωματεῖα, μέ τούς «Φίλους τῶν Πολυτέ-
κνων» — ἦταν γιός Πολυτέκνων ἀπό 7 ἀδέλφια— καί τά Σωματεῖα Ἑλληνοποντίων
(γιατί ἦταν ἑλληνοποντιακῆς καταγωγῆς).
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ οἱ τιμῶντες τήν ἱ. Μνήμη του νά παραστοῦν μέ γνωστούς καί φί-
λους, καθώς καί τά ΜΜΕ (Μίντια).

Καλή συνέχεια και δύναμη.. ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος.

Δείτε το αφιέρωμα του ιστολογίου μας στον ήρωα.

27 Απριλίου 1941. Ο Εύζωνας Ηρωας Κωνσταντίνος Κουκίδης πέφτει στο κενό από τον Ιερό Βράχο της Aκρόπολης τυλιγμένος με την Ελληνική Σημαία.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.