Τελευταίες αναρτήσεις

30 Απριλίου 2011

Επίδειξη δύναμης του "Αττίλα" στην Κύπρο και ανησυχία στην Εθνική Φρουρά.

Επιδεικτικές κινητοποιήσεις του στρατού κατοχής, προβληματίζουν τους επιτελείς του ΓΕΕΦ.
Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδα Σημερινή, τουρκικά άρματα μάχης, με πλήρη πολεμικό εξοπλισμό, κινήθηκαν χθες στην ευρύτερη περιοχή της Σκυλούρας και του Αγίου Ερμολάου, συνοδευόμενα από στρατιωτικά οχήματα και πεζικό.

Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΦ ο κατοχικός στρατός βρίσκεται σε πλήρη επιθετική διάταξη μάχης και έχει επιθετικό προσανατολισμό προς τα ελεύθερα εδάφη. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι Αττίλες δεν έκλεισαν τις διόδους και επέτρεπαν σε ελληνοκύπριους επισκέπτες τη διέλευση από το χώρο τον ασκήσεων. Καλά πληροφορημένες πηγές του ΓΕΕΘΑ και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας αναφέρουν ότι η Ελλάδα ανησυχεί βαθύτατα από τα τεκταινόμενα στις συνομιλίες για τα θέματα ασφάλειας.

πηγή Sigmalive

Επιδεικτικές στρατιωτικές κινητοποιήσεις στην περιοχή Κοντεμένου-Σκυλούρας
Οι Αττίλες δεν έκλεισαν τις διόδους και επέτρεπαν σε Ελληνοκύπριους επισκέπτες τη διέλευση από το χώρο των ασκήσεων

ΤΟΥ ΑΔΩΝΗ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ


Αναψαν τις μηχανές οι Τούρκοι

Τουρκικά άρματα μάχης με πλήρη πολεμικό εξοπλισμό κινήθηκαν χθες στην ευρύτερη περιοχή της Σκυλούρας και του Αγίου Ερμολάου. Τα άρματα συνοδεύονταν από στρατιωτικά οχήματα και πεζικό. Η περιοχή στις παρυφές του Πενταδακτύλου είναι βαρέως στρατοκρατούμενη και οι Αττίλες διεξάγουν συχνά-πυκνά ασκήσεις. Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΦ,ο κατοχικός στρατός βρίσκεται σεπλήρη επιθετική διάταξη μάχης και έχει επιθετικό προσανατολισμό προς τα ελεύθερα εδάφη.

Στην περιοχή των ασκήσεων εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα Ελληνοκυπρίων,που μετέβησαν στα κατεχόμενα για να επισκεφθούν τις εστίες τους στα παρακείμενα χωριά. Οι Τουρκοκύπριοι αυτές τις μέρες θερίζουν το βίκο και παραπονέθηκαν ότι ο στρατός του Αττίλα τους καταπατεί τα σπαρτά.

Προκαλεί εντύπωση γιατί οι Αττίλες δεν έκλεισαν τις διόδους για να διεκπεραιώσουν τις ασκήσεις τους. Στρατιωτικοί παρατηρητές επισημαίνουν ότι αυτό αποτελεί μέρος του σχεδιασμού, ώστε οι περαστικοί νααντιλαμβάνονται την ισχυρή τουρκική στρατιωτική παρουσία. Τα άρματα μάχης ήταν καινούργια αμερικανικού τύπου Μ48 και άλλα.

Προκαλεί εντύπωση γιατί οι αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία δεν παρατηρεί και δεν καταγγέλλει τη συνεχή πολεμική δραστηριότητα του Αττίλα εν μέσω συνομιλιών.

Ολόκληρα χωριά στο δρόμο προς τη Μύρτου είναι περίκλειστα σε συρματόπλεγμα και σε αυτά φαίνεται να υπάρχει συγκεντρωμένο αρκετό πολεμικό υλικό. Άγιος Βασίλειος και
Κοντεμένος είναι εξ ολοκλήρου στρατιωτικές βάσεις.

Οι Αττίλες, για τους σκοπούς των ασκήσεών τους που γίνονται σε συχνή βάση, έχουν κατασκευάσει δρόμο αρμάτων που ενώνει τον Άγιο Ερμόλαο και την Καμπυλή.

Ο δρόμος έχει χαραχθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να μπορούν τα άρματα να αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες. Δεν έχουν υπολογιστεί σύνορα χωραφιών και τεμαχίων, αλλά έγινε αυθαίρετη χάραξη. Το ποθετήθηκε ως πρόχειρο επίστρωμα μπετόν που έγινε θρύψαλα από την κίνηση των ερπυστριών των αρμάτων. Στον ίδιο χώρο έχουν στηθεί παραπήγματα για ασκήσεις βολής. Η όλη ζώνη μοιάζει με βαρέως στρατοκρατούμενη περιοχή.

Είναι το κομμάτι που στο σχέδιο Ανάν εμφανιζόταν να επιστρέφεται και εκτείνεται από τη Σκυλούρα μέχρι τη Μύρτου, τον Άγιο Ερμόλαο και το Αγριδάκι.

Ελληνικές ανησυχίες


Καλά πληροφορημένες πηγές στο ΓΕΕΘΑ και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος φέρουν την Ελλάδα να ανησυχεί βαθύτατα από τα τεκταινόμενα στις συνομιλίες για τα θέματα ασφάλειας. Η κυπριακή πλευρά φαίνεται να αντιμετωπίζει τις νόμιμες κυπριακές δυνάμεις με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζει τις παράνομες τουρκοκυπριακές δυνάμεις, που αποτελούν μέρος του στρατού κατοχής. Οι τουρκοκυπριακές δυνάμεις διοικούνται κατευθείαν από τον στρατιωτικό διοικητή του Αττίλα και αποτελούν εργαλείο της κατοχής. Η πρόταση για αποστρατιωτικοποίηση αφορά τις ένοπλες δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις τουρκοκυπριακές δυνάμεις, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη ο ρόλος των ελληνικών δυνάμεων στο νησί.

Η ΕλλAδα, επισήμαναν οι πηγές μας, βρίσκεται σε δεινή θέση και αντιμετωπίζει ανοικτά θέματα σε μεγάλο εύρος των συνόρων της. Θα ανέμενε ότι η Κύπρος σταδιακά θα ανέπτυσσε τις δυνάμεις της, ώστε να αποτελέσουν παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή και όχι να προχωρεί σε γενικού τύπου συμφωνίες που ευνοούν τον αττίλα. Τα θέματα αυτά δεν έχουν συζητηθεί επαρκώς με την ηγεσία των Ελληνικών Ενόπλων δυνάμεων,ούτε έχει χαραχθεί κοινή γραμμή αντίκρισης του θέματος με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα»

«Πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα», μας είπαν χαρακτηριστικά στρατιωτικές πηγές, κάνοντας την ευχή οι πολίτες να δείξουν το σωστό δρόμο στην πολιτική εξουσία. Ως θετικό γεγονός σημειώνεται η αγάπη και η εκτίμηση που έχει ο κυπριακός Ελληνισμός στις ένοπλες δυνάμεις και στην αποστολή τους να προστατεύσουν την Κύπρο. Η κοινή θέση όλων των κομμάτων, πλην του αΚΕλ, είναι ότι οι συνθήκες έχουν διαφοροποιηθεί και απαιτείται άλλη προσέγγιση για τον κυπριακό στρατό. Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή της χώρας στην κοινή πολιτική ασφάλειας και άμυνας της
Ευρώπης την υποχρεώνουν να δημιουργήσει αξιόπιστο σύστημα ασφάλειας, που να έχει την ικανότητα να εμποδίσει τον αττίλα αν επιχειρήσει διεύρυνση της ζώνης κατοχής.

Πειστική αποτρεπτική δύναμη


Η νEα συνθήκη της Λισαβόνας, εξηγείται, παρέχει στην Κύπρο το δικαίωμα να συνάψει σύμφωνο στρατιωτικής συνεργασίας με οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, αναπτύσσοντας και τις δικές της δυνατότητες. Η Κυπριακή Δημοκρατία, επισημαίνουν οι κύκλοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, πρέπει σταδιακά να αναπτύξει και τις δικές της αεροναυτικές της δυνάμεις, που συν τω χρόνω με τη συνδρομή της Ελλάδας να καταστούν πειστική αποτρεπτική δύναμη. Η Ελλάδα, όπως είναι γνωστό, διέρχεται το τελευταίο διάστημα πολύπλευρη κρίση και δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει στην αντιμετώπιση του τουρκικού κινδύνου σε όλη την εθνική επικράτεια.

Αναμένει από την Κύπρο να καλύψει με σθένος και οικονομικές θυσίες μέρος από το κενό που δημιουργείται. Βέβαια οι επιτελείς διαβεβαιώνουν ότι σε περίπτωση ανάγκης, όλο το Έθνος θα συνδράμει την Κύπρο και δεν υπάρχει περίπτωση η οικονομική κρίση να οδηγήσει σε υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα. Αυτό, επισημαίνουν, το καταμαρτυρεί η καθημερινή δραστηριότητα στο Αιγαίο, όπου η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία υπερβάλλει εαυτόν για να αντιμετωπίζει τις καθημερινές τουρκικές προκλήσεις. Η Τουρκία επιζητεί να δημιουργήσει γκρίζες ζώνες στον αέρα και στη θάλασσα της Ελλάδας, όπου η κυριαρχία της θα τελεί υπό αμφισβήτηση. Την ίδια ώρα, η Τουρκία προκαλεί στον ευαίσθητο χώρο της ΑΟΖ Κύπρου και Ελλάδος. Μόνο με ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και αποφασισμένο λαό, επισημαίνουν οι επιτελείς, το Έθνος θα βγει αλώβητο από τη νέα δοκιμασία του.

από το Ινφογνώμων
το είδαμε στο KranosgrShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.