28 Απριλίου 2011

ΦΥΓΕ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ- ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ!!

Γράφει ο *Αμφικτύων

Η κατάσταση χειροτερεύει καθημερινά με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Η χώρα βυθίζεται στο χάος και στην καταστροφή . Καθώς οι φήμες περί χρεωκοπίας γίνονται κρωγμοί αρπακτικών «ορνέων» της διεθνούς τοκογλυφίας , αιωρουμένων πάνω από το ζωντανό ακόμη «πτώμα» της Ελλάδος. Με τα αντιλαϊκά μέτρα σας οι πολίτες αισθάνονται τα γαμψά ράμφη και σουβλερά τους νύχια , όλο και πιο βαθιά στις σάρκες μας. Ο λαός είναι οργισμένος και σύντομα θα εκραγεί. Η Ελλάς σήμερα είναι ο Προμηθέας Δεσμώτης με τους γύπες να τις τρώνε το συκώτι. Ο πλούτος της χώρας διαρπάζεται . Οι επόμενες γενιές χρεώνονται. Η αύξηση των spread(επιτόκιο δανεισμού εν σχέσει με το Γερμανικό) και τα CDS(ασφάλιστρα δανείων) να έχουν εκτοξευθεί στις 1100 και 1450 αντιστοίχως, είναι ένδειξη ότι η μοιραία στιγμή της Αναδιάρθρωσης (=Χρεωκοπίας ) πλησιάζει.

Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Χάσατε τη μάχη της οικονομίας και τώρα χάνετε οριστικά και τον πόλεμο. Τα πράγματα είναι εφιαλτικά. Τοσούτο μάλλον που η κυβέρνηση δεν διαθέτει νομιμοποίηση , διότι το Μνημόνιο παραβιάζει το Σύνταγμα και παρέδωσε την Εθνική Ανεξαρτησία στους δανειστές.

Παρά τα ανελέητα μέτρα που λάβατε σε βάρος κυρίως των αδύνατων και μεσαίων στρωμάτων , όχι μόνον δεν απέδωσαν αλλά επιδείνωσαν την κατάσταση. Η Ανεργία καλπάζει.Τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται.Τώρα είμαστε χειρότερα από τότε που ξεκινήσαμε . Και ο λαός με το δίκαιο του απορεί : Τι έγιναν τα χρήματα των φοβερών περικοπών μισθών-συντάξεων; Των αλλεπάλληλων φορολογικών επιβαρύνσεων; Των δυσβάστακτων εισφορών; Των υπέρογκων διοδίων και των πάντων εν γένει ; Ως τώρα δεν μας δώσατε λογαριασμό. Που πήγαν τα κλεμμένα ; Γιατί δεν μπήκε ούτε ένας στη φυλακή; Γιατί παραδώσατε τον επίγειο και υπόγειο πλούτο στους δανειστές; Γιατί έγινες επαίτης , ενώ μας χρωστούν οι Γερμανοί τις πολεμικές αποζημιώσεις; Γιατί δεν διαπραγματεύθηκες σκληρά;

Ακούμε καθημερινά και νέα νούμερα που αλλάζουν την επομένη . Νέα μέτρα που επικαλύπτονται με άλλα την μεθεπομένη . Καθημερινά μας βομβαρδίζετε θαρρείς πως σκοπεύετε να μας σπάσετε το ηθικό και όχι να μας καταστήσετε κοινωνούς στην προσπάθεια εξυγίανσης της οικονομίας . Ο λαός σαν υπάκουο υποζύγιο φέρει –έστω και γογγύζοντας –το δυσβάστακτο φορτίο του . Σαν άλλος Σίσυφος κάθε φορά που του λέτε ότι φθάνει στην κορυφή του λόφου, κάτι συμβαίνει και του ξαμολάτε το φορτίο και αρχίζει από τα ριζά του λόφου καινούργια προσπάθεια . Επειδή αυτό συνεχίζεται εδώ και χρόνια έχασε την υπομονή του και είναι έτοιμος να πετάξει ομαδικά το λίθο επί της κεφαλής όλων των πολιτικών, που τον φτάσατε στην χρεωκοπία . Προς το παρόν το κάνει ατομικά με αθώα γιαουρτώματα . Στις δημοκρατίες όμως δεν υπάρχουν αδιέξοδα και όταν δημιουργούνται λύονται με εκλογές . Κατόπιν τούτο ο σοφός λαός διερωτάται:

1/ Γιατί ενώ η Κυβέρνηση-και τα κόμματα εξουσίας-απέτυχαν να συμμαζέψουν την οικονομία δεν κάνουν εκλογές, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο , όπως έκαναν στην Πορτογαλία , Ιρλανδία και Ισλανδία; Δεδομένου ότι ο λαός στις τελευταίες εκλογές δεν σας έδωσε αυτή την εντολή και επομένως την ασκείτε καταχρηστικώς και κατά παράβαση του Συντάγματος. Πολλώ δε μάλλον που τον ξεγελάσατε με το «λεφτά υπάρχουν » και άλλα παρόμοια ψέματα.

2/ Γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν εξαντλεί το κύρος του ώστε να σχηματισθεί ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ(εκ των ικανοτέρων προσωπικοτήτων που διαθέτει ο Ελληνισμός) για να διαχειρισθεί την «μητέρα των κρίσεων»;

3/ Γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν συνιστά Δημοψήφισμα προκειμένου να εκφρασθεί ο λαός πάνω στα λίαν σοβαρά θέματα(Μνημόνια , παράδοση της Εθνικής Ανεξαρτησίας κ.α);

4/ Αν είχατε κ. Πρόεδρε την απαιτούμενη φιλοπατρία θα είχατε παραιτηθεί , για να γίνουν εκλογές, ώστε να δώσει λύση ο λαός στα σημερινά αδιέξοδα; Τι αναμένετε άραγε; Την πλήρη διάλυση και αποσύνθεση; Η τον διαμελισμό της χώρας; Μήπως θεωρείτε ως ‘εντολή’ τα προφητικά λόγια της Κασσάνδρας (τ. πρόεδρου της Βουλής κ. Ψαρούδα-Μπενάκη) κατά την ανάληψη των καθηκόντων σας; Δηλαδή την παραχώρηση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Ήδη συνετελέσθη κι’ αυτό.

Κύριε Πρωθυπουργέ τούτες τις κρίσιμες ώρες θα έπρεπε να είχες σημάνει εθνικό συναγερμό. Όμως κατά κοινήν ομολογίαν είσαι ‘ολίγιστος’, χαλαρότατος και εξαιρετικά ανίκανος να συντονίσεις το κόμμα σου, ακόμη και την ίδια την Κυβέρνηση σου. Οι συνεχείς αστοχίες και παλινωδίες στην επίτευξη των στόχων του κυβερνητικού έργου και η καθημερινή αυτοδιάψευση λόγων και έργων σε καθιστούν ανυπόληπτο και αναξιόπιστο .

Φύγε κ. Πρωθυπουργέ!! Είσαι επικίνδυνος! Και μαζί σου πάρε όλο το σάπιο πολιτικό σύστημα της γενιάς του Πολυτεχνείου !! Να ξεκαθαρίσουμε ….

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Χρ. Κωνσταντινίδης-Συγγραφεύς-
Ποιητής, μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

http://amphiktyon.blogspot.com/
από το Σύνδεσμος 71



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.