18 Φεβρουαρίου 2011

Αήττητος ο Αρης, το πάλεψε ο ΠΑΟΚ.....

ΠΑΟΚ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0-1

Κατώτερος της περίστασης ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 1-0 από την ΤΣΣΚΑ και πηγαίνει για το θαύμα στη Μόσχα την ερχόμενη Τρίτη.

Εικόνα του αγώνα

Με την ορμή και το πάθος της προσμονής για το μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού ο ΠΑΟΚ γέμισε προσδοκίες τους οπαδούς του με την παρουσία στο πρώτο εικοσάλεπτο. Η πειθαρχία, η συγκέντρωση στο στόχο, η αλληλοκάλυψη και το ασφαλές χτύπημα στην κόντρα ήταν τα στοιχεία που φανέρωναν μια ομάδα διαβασμένη με γνώση του αντιπάλου, αλλά και με αυτογνωσία για το μέγεθος των δυνατοτήτων της.

Στο ξεκίνημα, ο ΠΑΟΚ έδωσε χώρο στην ΤΣΣΚΑ, είχε τακτική αναμονής ενώ η αναζήτηση του γκολ επιδιώχθηκε να υλοποιηθεί κυρίως με τις μακρινές μπαλιές προς τον Σαλπιγγίδη αλλά και με τις στημένες φάσεις.

Η κεφαλιά του Τσιρίλο, η μακρινή εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια και το διαγώνιο σουτ του Σαλπιγγίδη ανησύχησαν αλλά δεν κόστισαν στην ΤΣΣΚΑ. Αυτό που κόστισε ήταν το λάθος του Τσιρίλο το οποίο αποτέλεσε το έναυσμα για την ρωσική αντεπίθεση και κυριαρχία. Στο 23ο λεπτό ο Ιταλός δεν πήρε τα σωστά βήματα, έχασε την κεφαλιά και ο Νέσιντ με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χαλκιά.

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους το ματς ήταν: Χαλκιάς vs ΤΣΣΚΑ. Ο Έλληνας γκολκίπερ σταμάτησε σε τέσσερις περιπτώσεις τις προσπάθειες των Ντουμπιά, Νέσιντ (2), και Τόσιτς οι οποίες δημιουργήθηκαν χάριν της ανάπτυξης των Ρώσων από τα άκρα αλλά και λόγω της αδυναμίας του ΠΑΟΚ στα χαφ (το ρίσκο με τη συμμετοχή του -ανέτοιμου- όπως φάνηκε Βιτόλο δεν βγήκε στον Χάβο).

Το δεύτερο ημίχρονο είχε μεγάλη δόση συντηρητισμού από την ΤΣΣΚΑ. Οι παίκτες του Σλούτσκι δεν έδειξαν να καίγονται για να σκοράρουν δεύτερο γκολ. Το αντίθετο. Κυκλοφορούσαν την μπάλα, είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αμυντικής τους γραμμής και ο ΠΑΟΚ πάλευε αλλά δεν τα κατάφερνε να κάνει τη μεγάλη ευκαιρία. Σε μία από αυτές είχε την ατυχία να βρεθεί σε θέση φορ ο Ελ Ζαρ, ο οποίος μόλις είχε μπει στον αγώνα και δεν επέδειξε ετοιμότητα και αντανακλαστικά.

Ο Μαροκινός ήταν ο δημιουργός και της έτερης ευκαιρίας του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος. Στο 84' με ωραία ατομική ενέργεια σούταρε από τη γωνία της μεγάλης περιοχής αλλά ο Ακινφέεφ απομάκρυνε σε κόρνερ.

Κλειδί αγώνα

Η ΤΣΣΚΑ χρειάστηκε περίπου 20 λεπτά για να προσαρμοστεί σε συνθήκες κανονικού αγώνα (πρώτος μετά από δυόμιση μήνες) και όχι φιλικού. Ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα της προσαρμογής των Ρώσων δεν μπόρεσε να σκοράρει και από εκεί και πέρα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αξιοποίησε τα ατού της, κυριάρχησε και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες.

MVP

Ο Νέσιντ. Με κινήσεις μεγάλου επιθετικού ήταν μόνιμη απειλή για τον ΠΑΟΚ. Σκόραρε ένα δύσκολο γκολ με ωραίο κοντρόλ και γρήγορη αντίδραση.

Αδύναμος κρίκος

Ο Μπρούνο Τσιρίλο αδικείται από τη μία φάση, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Η μαχητικότητα και το πάθος του πήγαν στράφι από τη στιγμή που από δικό του λάθος σκόραρε ο Νέσιντ.

Oι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς (46' Κρέσιτς), Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Λίνο, Πάμπλο Γκαρσία, Βιτόλο (57' Ελ Ζαρ), Τσουκαλάς, Ιβιτς (70' Αθανασιάδης), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ακινφέεφ, Σεμπρέρας, Ιγκνάσεβιτς, Ντουμπιά (85' Τζαγκόεφ), Μαμάεφ, Ναμπάμπκιν, Τσόσιτς, Κάουνα (66' Αλντόνιν), Β. Μπερεζούτσκι, Σενίκοφ, Νέσιντ

Διαιτητής: Αντρε Μάρινερ (Αγγλία)

ΑΡΗΣ - Μάντσεστερ Σίτυ 0-0

Παίζοντας με έξυπνη τακτική ο Αρης εξουδετέρωσε τα ατού της Σίτι, διατήρησε το ευρώ-αήττητο της έδρας και πήρε ένα αποτέλεσμα (0-0) που του αφήνει περιθώρια ενόψει της ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης. Επεισόδιο με Κόκε, ο οποίος, κατά τα φαινόμενα, τελειώνει από τους "κίτρινους". "Είναι εσωτερικό θέμα", η τοποθέτηση του Μιχαλήτσου.

Η εικόνα του αγώνα:

Αν είσαι ουδέτερος το θέαμα του πρώτου ημιχρόνου σε υπνώτιζε. Αν είσαι οπαδός της Μάντσεστερ Σίτι σε εκνεύριζε. Αν είσαι οπαδός του Αρη σε ενθάρρυνε. Εμάς μας ενδιαφέρει η τρίτη περίπτωση γι' αυτό και η εικόνα του Αρη στο πρώτο μέρος ήταν πάνω απ' όλα σωστή. Αν ήταν θελκτική ή όχι αυτό είναι άλλο... κεφάλαιο. Το θέμα είναι ότι ο Γιάννης Μιχαλήτσος ήταν ρεαλιστής και γνωρίζοντας τα όπλα της αγγλικής ομάδας έστησε έναν Αρη με στόχο να κλείσει τους διαδρόμους, να τρέξει, να πιέσει και στη συνέχεια να εκμεταλλευτεί κάποια ευκαιρία. Εξάλλου, το 0-0 των πρώτων 45 λεπτών μόνο ως κέρδος μπορεί να χαρακτηριστεί.

Η αλήθεια είναι ότι το κέντρο της άμυνας της Σίτι δεν ήταν τέτοιο που να απαγόρευε στους επιθετικούς των γηπεδούχων να βγουν μπροστά. Αυτό βέβαια οι κίτρινοι το κατάλαβαν αρκετά μετά το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή, εκεί γύρω στο 35' όταν οι γηπεδούχοι άρχισαν σιγά-σιγά να ανεβαίνουν, να παίρνουν περισσότερα μέτρα στο γήπεδο και να ψάχνουν τον τρόπο να απειλήσουν τον Χαρτς.

Μέχρι εκείνο το σημείο παρακολουθήσαμε ένα μονότονο παιχνίδι. Ο Αρης άριστα στημένος αμυντικά, δεν άφησε τους παίκτες του Μαντσίνι να... αναπνεύσουν. Πίεση από το πρώτο λεπτό, συνεχή τρεξίματα και αλληλοκαλύψεις με χαρακτηριστικότερη αυτή του Πρίττα που ακολουθούσε τον Τέβες παντού. Η Μάντσεστερ Σίτι είχε κάποιες -δύο για την ακρίβεια- φάσεις που θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά, αλλά σε αμφότερες τις περιπτώσεις ο Σηφάκης ήταν εκεί και εξουδετέρωσε κάθε κίνδυνο. Οσον αφορά στον Αρη, στο 40' καταγράφηκε η σημαντικότερη φάση του, όταν ο Νέτο πήγε να σκοράρει με έξυπνη εκτέλεση φάουλ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Πάντως, το ερώτημα που γεννήθηκε με τη συμπλήρωση του πρώτου μέρους ήταν “που είναι ο Κόκε να μοιράσει παιχνίδι;”.

Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα μέχρι το 63ο λεπτό όταν σημειώθηκε η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα -για λογαριασμό της Σίτι- η εικόνα δεν διαφοροποιήθηκε, ήταν copy-paste με αυτή του πρώτου. Πίεση από τον Αρη, τίποτα το ιδιαίτερο από τους φιλοξενούμενους, με τη μόνη διαφορά πως οι παίκτες του Μιχαλήτσου δεν είχαν τον φόβο να σουτάρουν όταν είχαν την ευκαιρία. Εξάλλου από σουτ προήλθε η σημαντική ευκαιρία των γηπεδούχων, απάντηση σε αυτή των Αγγλων.

Τα επόμενα λεπτά το παιχνίδι άνοιξε, ενώ όσο πλησιάζαμε στο τελευταία σφύριγμα του Ισπανού ρέφερι η Σίτι ανέβαζε την πίεσή της. Ο Μαντσίνι πέρασε στο γήπεδο και τον Μπαλοτέλι, φόρτωσε την επίθεση, αλλά ο Αρης ακόμα και στα δύσκολα στάθηκε όρθιος και με περίσσια ψυχραιμία είχε τον έλεγχο. Πάντως, αυτό που πρέπει να σημειώσουμε και στην τελική πρέπει να κρατήσουμε, είναι το γεγονός πως σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, το δεύτερο είχε περισσότερες φάσεις. Τόσο από τον Αρη, όσο από τη Σίτι.

Το κλειδί του αγώνα:

Ο Αρης έπαιξε για να μη χάσει και σωστά έπραξε. Ουδείς μπορεί να κατηγορήσει τον Μιχαλήτσο για την τακτική του, η οποία έσβησε κάθε πλεονέκτημα της Μάντσεστερ Σίτι. Μάλιστα, αν οι Θεσσαλονικείς είχαν τύχη θα μπορούσαν να πετύχουν ακόμα έναν ευρωπαϊκό θρίαμβο, αλλά ας μη τα θέλουμε όλα δικά μας...

MVP:

Ο εντυπωσιακός Σάκης Πρίττας. Αψογος ανασταλτικά, έπαιξε ακόμα και ως βοηθητικός στόπερ, όταν χρειάστηκε, ενώ έβγαζε τον Αρη μπροστά με την πρώτη πάσα και μοίραζε παιχνίδι.

Ο αδύναμος κρίκος:

Ο Τέβες έχασε πολλές μονομαχίες, δεν μπόρεσε να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα. Τον εξαφάνισε η εξαιρετική οπισθοφυλακή του Αρη.

Οι συνθέσεις:

Αρης: Σηφάκης, Βανγκέλι, Μίτσελ, Λαζαρίδης, Γκιάρο, Πρίττας, Φατί, Νέτο (88' Καστίγιο), Σακάτα, Τόχα, Μπομπαντίγια (72' Τσέζαρεκ).

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Ρίτσαρντς, Κολάροφ, Μπόατενγκ, Κόλο Τουρέ, Μπάρι, Γιάγια Τουρέ, Ράιτ-Φίλιπς (77' Μπαλοτέλι), Σίλβα, Τζέκο (84' Σαμπαλέτα), Τέβες.

Διαιτητής: Μαγένκο (Ισπανία)

Κίτρινες: Τζέκο

πηγή Contra.gr




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.