Τελευταίες αναρτήσεις

13 Ιανουαρίου 2011

ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ (Ανοικτή επιστολή στον πρόεδρο Χριστόφια).

Κύριε πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας,

Ανήκω στην γενιά που γεννήθηκε μέσα στην δεκαετία του αγώνα της ΕΟΚΑ και ανδρώθηκε μέσα στην πρώτη περίοδο της Κυπριακής ανεξαρτησίας. Μέσα στην απλότητα της ζωής μας και στην φτώχια του καθημερινού μας βίου, ρίξαμε όλο το βάρος των προσπαθειών μας στην προσωπική, οικογενειακή και εθνική αξιοπρέπεια μας και προασπίσαμε με απαράμιλλο ζήλο και φροντίδα τα εθνικά ιδανικά μας, την τιμή της πατρίδας μας και τις πολιτιστικές αξίες και παραδόσεις μας. Η Τουρκική εισβολή έκανε θρύψαλα τα όνειρα της ζωής μας και σκόρπισε στους πέντε ανέμους τις προσδοκίες μας. Από τότε που χάσαμε την γη κάτω από τα πόδια μας, αγωνιζόμαστε ενάντια στην επιβουλή του κατακτητή μας, παλεύουμε ενάντια στη φθορά και την αλλοτρίωση, μαχόμαστε για να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια και την πίστη μας. Φάρος καθοδηγητικός αλλά και κέλυφος προστασίας μας ήσαν και είναι οι αξίες και παραδόσεις της ελληνοχριστιανικής μας πίστης μαζί με όλα όσα αυτές συνεπάγονται: την αγάπη, την δικαιοσύνη, τον σεβασμό, την φιλοπατρία, τη δημοκρατία, την φιλανθρωπία …..

Αυτές τις αξίες και αυτές τις παραδόσεις που προάσπισαν οι πρόγονοι μας δεν θα τις παραδώσουμε σήμερα αιχμάλωτες σε καμία ιδεολογικοπολιτική σκοπιμότητα και δεν θα τις αφήσουμε ανυπεράσπιστες στο έλεος των σημερινών συγκυριών.

Κύριε πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας,

Πριν από την άνοδο σας στο αξίωμα του προέδρου και ως ηγέτης του ΑΚΕΛ χαρακτηρίσατε αναίτια την Ελλάδα ως «ξιπετσισμένο κουρκουτά». Και το παραγράψαμε. Με την άνοδο σας στην εξουσία μάς καλέσατε «να ξεχάσουμε τους ήρωες μας, τις μάνες και τις παραμάνες μας και να δούμε πως μπορούμε να συμβιώσουμε με τους Τουρκοκύπριους «αδελφούς μας» και να λύσουμε το Κυπριακό». Και το αντιπαρήλθαμε. Σε υψηλότατο επίπεδο συζήτησης στο Brookings της Νέας Υόρκης και ενώπιον διακεκριμένου ακροατηρίου διατυπώσατε τον ισχυρισμό ότι «και οι δύο μητέρες πατρίδες εισέβαλαν στην Κύπρο». Και το παραμερίσαμε. Μόλις πρόσφατα ειρωνευτήκατε, χλευάσατε και προπηλακίσατε τους αντιφρονούντες στην λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με τον χαρακτηρισμό «Ωραίοι ‘Έλληνες». Και το πνίξαμε μέσα μας. Εξισώσατε τον χουλιγκανισμό δύο δεκάδων ανεγκέφαλων οπαδών του ΑΠΟΕΛ με την εσκεμμένη, προγραμματισμένη και βάναυση απαγόρευση της τέλεσης της θείας λειτουργίας στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο , λέγοντας το περίφημο «ένα σου ένα μου». Και το κατάπιαμε. Δηλώσατε απερίφραστα (Φιλελεύθερος 8-1-2011) ότι «θέλω να συναντηθώ με τον κ. Γκιούλ και τον κ. Ερτογάν στην Κωνσταντινούπολη, στον Βόσπορο και.. να φάμε ψάρι. Δεν θέτω όρους όπως η αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας!» ….. Και πνίξαμε την κατάπληξη μας. Καθημερινά υβρίζετε την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Κυπρίων που εκφράζουν προβληματισμούς και φόβους για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης αλλά και της μεταναστευτικής πολιτικής που προσπαθείτε να εφαρμόσετε ως ρατσιστές, ξενοφοβικούς, εθνικιστές, ακραίους κτλ. Και το υπομένουμε.

Κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας,

Δεν μπορώ να κατανοήσω ποια εσωτερικά σας πάθη, ποιες ιδεολογικοπολιτικές σας αγκυλώσεις και ποιες εσώτερες σας αδυναμίες, γίνονται τροχοπέδη για να κατανοήσετε και να σεβαστείτε τα αυτονόητα:

· Η πατρίδα που σάς έταξε η μοίρα να κυβερνήσετε είναι το επακόλουθο και το δημιούργημα των αγώνων και των θυσιών του αίματος των Ελλήνων της Κύπρου και της μητρόπολης.

· Δεν νομιμοποιείστε να ασεβείτε απέναντι στα συναισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας του Κυπριακού λαού και να απονείμετε –κατά το δοκούν- τίτλους δημοκρατικότητας και νομιμοφροσύνης.

· Δεν έχετε το δικαίωμα να λοιδορείτε την Ελλάδα, τον Ελληνισμό και τις οικουμενικές αξίες που εκφράζουν.

· Δεν σας επιτρέπεται να υποθηκεύσετε το μέλλον των επερχόμενων γενεών.

Κύριε πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας,

Αυτός ο ταλαιπωρημένος λαός, αυτός ο λαός που βουλιάζει μέσα στην δυστυχία της απόγνωσης και της απογοήτευσης του, διατηρεί ακόμα στο βάθος της ψυχής και του πνεύματος του τα απομεινάρια της εθνικής και ηθικής του αξιοπρέπειας. Οι αυξανόμενες και καθημερινά διογκούμενες λαϊκές αντιδράσεις θα πρέπει να σας έχουν δώσει τα μηνύματα των καιρών.

Πάψτε να σκοτώνετε την αξιοπρέπεια μας.

Δεν είναι προς το συμφέρον κανενός!

Ανδρέας Μορφίτης

Μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κόμματος

πηγή Αντιπαρακμή
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.