24 Οκτωβρίου 2010

GP Κορέας: Νίκη "χρυσάφι" για Alonso, εγκατέλειψαν οι Red Bull.

Επεισοδιακό το Grand Prix της Κορέας αφού η καταρρακτώδης βροχή, καθυστέρησε την έναρξη του αγώνα, ενώ το βρεγμένο και κατ' επέκταση ολισθηρό οδόστρωμα, δημιούργησε πάμπολλα προβλήματα στους πιλότους. Ο Fernando Alonso πήρε την καρό σημαία και πέρασε στην πρώτη θέση της κατάταξης, εκμεταλλευόμενος την έξοδο των δύο πρωτοπόρων, Mark Webber και Sebastian Vettel. Στη 2η θέση τερμάτισε ο Lewis Hamilton με τη McLaren-Mercedes, ενώ 3ος ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Felipe Massa με τη δεύτερη Ferrari.

Ο Fernando Alonso, οδηγώντας συνετά και προσεκτικά και όντας παράλληλα αρκετά τυχερός, κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση μετά την έξοδο, αρχικά του Webber (έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του) στην αρχή του αγώνα και μετέπειτα του Vettel στον 46ο γύρο ο οποίος "έμεινε" από κινητήρα. Αυτή ήταν η 5η νίκη στο φετινό πρωτάθλημα για τον Ισπανό πρώην πρωταθλητή.

Τυχερός στάθηκε και ο Lewis Hamilton ο οποίος ακολουθούσε "σιωπηρά" τους πρωτοπόρους και εν τέλει κατάφερε να τερματίσει 2ος.

Την 3η θέση πήρε ο Felipe Massa δίνοντας πολύτιμους βαθμούς στη Ferrari στην κούρσα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος κατασκευαστών, ενώ 4ος τερμάτισε ο Michael Schumacher με τους Robert Kubica, Tonio Liuzzi, Rubens Barrichello, Kamui Kobayashi, Nick Heidfeld και Nico Hulkenberg να ακολουθούν.

Στο εξής απομένουν δύο Grand Prix για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Επόμενος αγώνας είναι στο Interlagos της Βραζιλίας στις 7 Νοεμβρίου.

Πλέον, ο Fernando Alonso βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος οδηγών, με 231 βαθμούς. Ο Webber είναι στη 2η θέση με 220 και ο Hamilton ανέβηκε στην 3η με 210. Ο Vettel έπεσε 4ος μένοντας στους 206 βαθμούς.

Στη βαθμολογία των κατασκευαστών, η Red Bull παρέμεινε στους 426 βαθμούς με τη McLaren να ακολουθεί με 399 και τη Ferrari με 374.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Θ./ Πιλότος/ Ομάδα/ Διαφορά

1 F. Alonso/ FERRARI /Νικητής
2 L. Hamilton/ MCLAREN/ 14.9
3 F. Massa/ FERRARI/ 30.8
4 M. Schumacher/ MERCEDES/ 39.6
5 R. Kubica/ RENAULT/ 47.7
6 V. Liuzzi/ FORCE INDIA/ 53.5
7 R. Barrichello/ WILLIAMS/ 69.2
8 K. Kobayashi/ SAUBER/ 77.8
9 P. de la Rosa/ SAUBER/ 80.1
10 N. Hulkenberg/ WILLIAMS/ 80.8
11 J. Alguersuari/ TORO ROSSO/ 84.1
12 J. Button/ MCLAREN/ 89.9
13 H. Kovalainen/ LOTUS/ 1L
14 B. Senna/ HRT/ 2L
15 K. Chandhok/ HRT/ 2L
16 A. Sutil/ FORCE INDIA/ 9L
17 S. Vettel/ RED BULL/ 10L
18 V. Petrov/ RENAULT/ 16L
19 T. Glock/ VIRGIN/ 24L
20 S. Buemi/ TORO ROSSO/ 25L
21 L. di Grassi/ VIRGIN/ 30L
22 J. Trulli/ LOTUS/ 30L
23 M. Webber/ RED BULL/ 37L
24 N. Rosberg/ MERCEDES/ 37L

Η βαθμολογία των οδηγών:

01 Fernando Alonso 231
02 Mark Webber 220
03 Lewis Hamilton 210
04 Sebastian Vettel 206
05 Jenson Button 189
06 Felipe Massa 143
07 Robert Kubica 124
08 Nico Rosberg 122
09 Michael Schumacher 66
10 Rubens Barrichello 47
11 Adrian Sutil 47
12 Kamui Kobayashi 31
13 Vitantonio Liuzzi 21
14 Vitaly Petrov 19
15 Nico Hulkenberg 18
16 Sebastien Buemi 8
17 Pedro de la Rosa 6
18 Nick Heidfeld 6
19 Jaime Alguersuari 3

Η βαθμολογία των κατασκευαστών


01 RBR-Renault 426
02 McLaren-Mercedes 399
03 Ferrari 374
04 Mercedes GP 188
05 Renault 143
06 Force India-Mercedes 68
07 Williams-Cosworth 65
08 BMW Sauber-Ferrari 43
09 STR-Ferrari 11

πηγή contra.gr



Share

1 σχόλιο:

Francisco Neto είπε...

Πολύ καλή, που απολαμβάνουν αυτό το περιεχόμενο ...

Att.,
http://wwwteologiavivaeeficaz.blogspot.com/

Profº Netto, F.A.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.