Τελευταίες αναρτήσεις

26 Σεπτεμβρίου 2010

Κλείνει η Fulgor. Μια ζωτικής, εθνικής και στρατηγικής σημασίας βιομηχανία με τεράστιες εξαγωγές και πολυετή δραστηριότητα !!!

Η δύσκολες ώρες που περνά η ελληνική οικονομία αντικατοπτρίζονται πλήρως στα λουκέτα και στην οριακή κατάσταση πολλών επιχειρήσεων. Η κρίση φαίνεται πλέον έχει ξεφύγει από τα στενά όρια των μικρών επιχειρήσεων, του μικρού μαγαζιού της γωνίας, και έχει μπεί στις αυλές της βιομηχανίας.

Χαρακτηριστικό και πλέον πρόσφατο παράδειγμα το λουκέτο που βάζει η ιστορική Fulgor της Κορίνθου, η μεγαλύτερη βιομηχανία καλωδίων στην Ελλάδα. Μια βιομηχανία η οποία μετά από 53 έτη συνεχόμενης παραγωγικής δραστηριότητας, και μετά από μια διετία με την κρίση να καραδοκεί και τα πρώτα σύννεφα να προμηνύουν την μπορά, ανακοίνωσε στους 300 εργαζόμενούς της ότι θα αναστείλει τις δραστηριότητές της και μάλιστα, σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, τους κάλεσε να υπογράψουν οικειοθελή αποχώρηση.

Ακυρώσεις παραγγελιών.
Η εταιρεία υπέστη το τελευταίο διάστημα μεγάλο πλήγμα, καθώς λόγω της κρίσης έβλεπε τη μία μετά την άλλη τις παραγγελίες να ακυρώνονται, και κυρίως παραγγελίες από μεγάλους πελάτες του εξωτερικού, καθώς είχε σαφώς εξαγωγικό χαρακτήρα, και μάλιστα είχε βραβευτεί από το ΕΒΕΑ το 2000 ως η καλύτερη εξαγωγική εταιρεία. Ενδεικτικό των παραγγελιών που ακυρώθηκαν, οι οποίες ήταν τεράστιες, αποτελεί το παράδειγμα του Ντουμπάϊ, η οποία ξεπερνούσε τα 160 εκατ. ευρώ. Οι ακυρώσεις αυτές είχαν ως αποτέλεσμα να υποστεί η εταιρεία ζημιές που έφτασαν το 70% του τζίρου της. Σε αυτό το σκηνικό ειναι σαφές ότι συνέβαλε και η κατάσταση του τραπεζικού συστήματος, καθώς πλεόν ο τραπεζικός δανεισμός είναι πολύ δύσκολος για οποιαδήποτε επιχείρηση, κάτι που δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα ρευστότητας.

Ενδοξο παρελθόν.
Η Fulgor αποτελεί μία εκ των πλέον εξωστρεφών ελληνικών επιχειρήσεων, με το μεγαλύτερο κομμάτι παραγωγής της να κατευθύνεται στις αγορές του εξωτερικού. Εχει μάλιστα παρουσία σε 50 χώρες. Ωστόσο, ιδιαίτερα ισχυρή ήταν η παρουσία της και στο εσωτερικό της χώρας, καθώς έχει εξοπλίσει με καλώδια τα περισσότερα μεγάλα έργα υποδομής που έγιναν στην χώρα μας και εκτέλεσαν ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ, ενώ αποτελεί βασικό προμηθευτή της εμπορικής ναυτιλίας και του στρατού.

Η εταιρεία έχει εκτελέσει τις πρώτες υποβρύχιες καλωδιώσεις στο Αιγαίο το 1973, κατασκεύασε ιδιόκτητη προβλήτα στην Κόρινθο, ενώ συντέλεσε στη δημιουργία και εγκατάσταση του πρώτου καλωδίου οπτικών ινών στην Ελλάδα το 1986. Στις αρχές της δεκαετίας του '90 η Fulgor συνεργάστηκε με τη Siemens, συμμετέχοντας σε μεγάλα έργα του εξωτερικού. Το 1995 εκτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες υποβρύχιες ζεύξεις στον κόσμο, εγκαθιστώντας 300χλμ οπτικών ινών στο Αιγαίο. Το σύγχρονο εργοστάσιο της Fulgor βρίσκεται στο Σουσάκι Κορίνθου, δίπλα στην θάλασσα, καταλαμβάνοντας μια έκταση 180.000 τ.μ. Η εταιρεία διαθέτει μία ειδικά κατασκευασμένη προβλήτα για την άμεση φόρτωση και μεταφορά των προϊόντων της, καθώς επίσης και ειδικά πλοία εγκατάστασης υποβρυχίων καλωδίων. Η Fulgor εξήγαγε τα προϊόντα της σε παγκόσμια κλίμακα, στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Αυστραλία και την Αμερική, με μεγάλη επιτυχία, λόγω της καλής ποιότητας και των ανταγωνιστικών τιμών της.

Αντιόπη Σχοινά
από την εφημ. FreeSunday 26-09-2010

ΣΧΟΛΙΟ
Δεν χρειάζεται να βομβαρδιστούν από τους Τούρκους οι στρατηγικής και ζωτικής σημασίας βιομηχανίες μας.....
Εχουμε τους ντόπιους εντολοδόχους των ξένων συμφερόντων πολιτικούς που κάνουν "σίγουρη" και χωρίς πολεμικές απώλειες δουλειά......
Μπράβο στον Υπουργό Οικονομικών για τις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας...
Οπως βλέπετε φίλοι μου όταν η ελληνική οικονομία μένει απροστάτευτη τότε και οι "καλοί μας φίλοι Αραβες" από το Ντουμπάϊ έρχονται να αγοράσουν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά....αλλά ταυτόχρονα οδηγούν στο κλείσιμο (με την ανοχή των προδοτών πολιτικών) μια απο τις πιο εύρωστες ελληνικές βιομηχανίες....προφανώς γιατί θέλουν να την αγοράσουν κι αυτήν....

Αλλες 300 ελληνικές οικογένειες με δάνεια, χρέη, οικογενειακά βάρη, οικογένειες σαν τις δικές μας, θα πεινάσουν γιατί κάποιοι αποφάσισαν την διάλυση της πατρίδας μας.....Share

2 σχόλια:

Λουκάς είπε...

Φίλε Θάνο,

είχα τη τύχη να επισκεφτώ την εταιρία FULGOR αρκετές φορές για επαγγελματικούς λόγους.

Μάλιστα δύο φορές με ξενάγησαν σε όλο περίπου το εργοστάσιο.

Είναι πολύ κρίμα καταρχήν για το προσωπικό, και κατά δεύτερο λόγο και για την Ελληνική Βιομηχανία.

Από όσο γνωρίζω η εταιρία έχει το όνομα αυτού που την ίδρυσε, και ήταν Ιταλός. Μέχρι και τη μέρα που έκλεισε ο γενικός διευθυντής ήταν επίσης Ιταλός.

Ωστόσο αυτό λίγη σημασία έχει μιας και η έδρα της ήταν στη χώρα μας.

Κρίμα ξανά...

Ανώνυμος είπε...

Μαλλον θα συνεχισει σε καποια χωρα των Βαλκανιων η στην Κινα, οπως πολλες αλλες, μεχρι να γινει το μεροκαματο ενα πιατο φαϊ, οπως στην Κινα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.