21 Σεπτεμβρίου 2010

Δελτίο Τύπου του Πατριωτικού Μετώπου. Σε πλήρη εξέλιξη οι δράσεις του Πατριωτικού Μετώπου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μηνύματα από όλον τον κόσμο στο Πατριωτικό Μέτωπο: «Αν τους διώξει η Ελλάδα, θα τους διώξουμε και εμείς». Πρωτοβουλία του ΠΑΜ για τη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης, συγκεντρώθηκαν τα πρώτα χρήματα. Στη Χειμάρα εκπρόσωποι του Κινήματος, στο μνημόσυνο του Αριστοτέλη Γκούμα. Παρέμβαση του Κινήματος στην Ακριτική Αριδαία, απέναντι στα παιχνίδια των πρακτόρων του Γκρουέφσκυ.

Από όλη την υφήλιο έρχονται πια τα μηνύματα στο Πατριωτικό Μέτωπο, για τον ανένδοτο αγώνα που έχει ήδη ξεκινήσει, απέναντι στην κατοχική συμμαχία (ΓΑΠ-ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΛΑΟΣ-ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ-ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ) που κυβερνά τον τόπο.

Ενεργοί πολίτες, μέλη και εκπρόσωποι οργανώσεων κατά της παγκοσμιοποίησης, από Αυστραλία, Καναδά, Ουγγαρία, Ισλανδία, Αργεντινή, Βενεζουέλα, Νικαράγουα, Μεξικό, Σερβία και ΗΠΑ, επικοινώνησαν με το Πατριωτικό Μέτωπο για να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στον αγώνα μας και να μεταφέρουν το σύνθημα που επικρατεί πια σε όλη την υφήλιο, «αν καταφέρει η Ελλάδα να τους διώξει, θα τους διώξουμε και εμείς». Παράλληλα, προσκλήσεις από όλον τον κόσμο να επισκεφθεί το ΠΑΜ με αντιπροσωπεία του τις χώρες τους καταφθάνουν στο Κίνημα, με εντυπωσιακότερη αυτήν από την Ουάσιγκτον και ιδιαίτερα από στελέχη της πολιτικής οργάνωσης «Tea Party».

Στις απαντητικές επιστολές του στις προσκλήσεις αυτές το Κίνημα, εξηγεί σε όλους τις θέσεις του Πατριωτικού Μετώπου οι οποίες είναι ήδη δημοσιευμένες στο www.pamet.gr και ξεκαθαρίζει πως σε αυτήν την φάση το Κίνημα, έχει ως κύριο μέλημα την οργάνωση του ΠΑΜ σε ολάκερη την Ελλάδα και την προετοιμασία για το 1ο Πανελλαδικό Συνέδριο του. Παράλληλα, υπενθυμίζει σε κάθε ενδιαφερόμενο πως αντιλαμβάνεται την ιδιαιτερότητα της χώρας μας στον κοινό αγώνα κατά των νεοταξιτών και των τοκογλύφων. Μια ιδιαιτερότητα που έχει να κάνει με την διπλή υποχρέωση που έχουμε ως Έλληνες, τόσο απέναντι στην ιστορία, τον πολιτισμό και τους κοινωνικούς αγώνες των προγόνων μας, όσο και απέναντι στη διεθνή κοινότητα των λαών, ως οι άμεσοι κοινωνούντες της κοιτίδας του πολιτισμού και της δημοκρατίας την οποία παραλάβαμε από τους αρχιμάστορες παππούδες μας.

Το ΠΑΜ για τη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης.

Με επικεφαλής τον Συντονιστή του ΠΑΜ Θεσσαλονίκης, τον Γιατρό μας Στέργιο Πραπαβέση, πρωτοβουλία ενάντια στην αθλιότητα του κλεισίματος της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης, αναπτύσσει το Πατριωτικό Μέτωπο.

Χωρίς τυμπανοκρουσίες και «καπελώματα», το Κίνημα θα καλέσει εντός των επομένων ημερών τους εκπροσώπους όλων των φορέων της Θεσσαλονίκης σε κοινή σύσκεψη, για την εξεύρεση των 750.000 περίπου ευρώ που χρειάζονται για την επαναλειτουργία της Σχολής, που για πρώτη φορά μετά από 73 χρόνια κλείνει φέτος τις πόρτες του στα παιδιά με το λευκό μπαστούνι.

Ήδη στην έκκληση του ΠΑΜ Θεσσαλονίκης, αρκετοί συμπολίτες μας με πρωτοστατούντες τα μέλη του Κινήματος εξέφρασαν τη διάθεσή τους να συνεισφέρουν οικονομικά με αρκετές χιλιάδες ευρώ, ενώ παράλληλα, το νομικό τμήμα του Πατριωτικού Μετώπου – με τους εθελοντές δικηγόρους τους οποίους προκαταβολικά θερμά ευχαριστούμε - ξεκίνησε τη διερεύνηση της νομικής διάστασης του προβλήματος.

Να ξεκαθαρίσουμε εδώ πως η Επιτροπή για τη Σχολή Τυφλών η οποία θα συγκροτηθεί, δεν θα τεθεί σε καμία περίπτωση υπό την «εποπτεία» του Κινήματος. Το ΠΑΜ, θα συμμετάσχει σε αυτήν ως απλό μέλος και θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια για την εξεύρεση λύσης στο ανθρωπιστικό αίσχος που προκάλεσαν στα τυφλά παιδιά της Βόρειας Ελλάδας, οι επιλογές των ανευθυνουπεύθυνων νεοταξιτών και μη.

Στην Χειμάρα στο μνημόσυνο του Αριστοτέλη Γκούμα.

Με αντιπροσωπεία επικεφαλής της οποίας ήταν ο Συντονιστής του Πατριωτικού Μετώπου για τη Βόρεια Ήπειρο Πύρος Γκούμας, βρέθηκε την Κυριακή στην Χειμάρα το Κίνημα, για το 40ήμερο μνημόσυνο για τον Αριστοτέλη Γκούμα, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 12 Αυγούστου, από εθνικιστές Αλβανούς.

Το Πατριωτικό Μέτωπο, καλεί όλα τα Κόμματα να αφήσουν κατά μέρος τις φανφάρες και τις πατριωτικές ανέξοδες κορώνες και να σκύψουν ουσιαστικά πάνω στα προβλήματα των Βορειοηπειρωτών, στην τρομοκράτησή τους από Αλβανούς εθνικιστές και στην κλοπή των περιουσιών τους.

Από την πλευρά του ο Πυρήνας του Πατριωτικού Μετώπου των Βορειοηπειρωτών – ο οποίος παρεμπιπτόντως ενημέρωσε όλους τους Ευρωβουλευτές και τους Ευρωκομισσάριους για το τι συμβαίνει στη Βόρεια Ήπειρο, με παρουσία του στις Βρυξέλλες - καλεί την ελληνική κυβέρνηση να σοβαρευτεί και να δει επιτέλους τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος που βιώνουν καθημερινά οι Βορειοηπειρώτες. Παράλληλα δηλώνει παρόν – όπως εξάλλου έκανε μέχρι σήμερα – σε όλες τις απαραίτητες εκείνες δράσεις, για την προστασία των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των αδελφών μας Βορειοηπειρωτών.

Παρέμβαση του ΠΑΜ Αριδαίας στα παιχνίδια των πρακτόρων του Γκρουέφσκυ.

Σε σαφή και κάθετη παρέμβαση στα επικίνδυνα παιχνίδια που παίζουν πράκτορες του Γκρουέφσκυ στην ακριτική Αριδαία με την ανοχή ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, προχώρησε το Πατριωτικό Μέτωπο.

Συγκεκριμένα, μέλη του Κινήματος, με επικεφαλής τον Συντονιστή του κ. Γιώργο Χατζηδημητριάδη, περιόδευσαν στα χωριά της Αλμωπίας, διαμηνύοντας προς κάθε κατεύθυνση πως δεν θα επιτρέψουν σε κανένα να καλλιεργήσει εμφυλιοπολεμικό κλίμα μεταξύ Εντοπίων και Ποντίων στην περιοχή.

Σε ανακοίνωσή του ο Πυρήνας Αριδαίας, με αφορμή δηλώσεις υποψηφίων, στις επερχόμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, «πως θα γκρεμίσουν το μνημείο για τη γενοκτονία των Ποντίων που βρίσκεται στο Κέντρο της πόλης όταν έλθουν στην εξουσία», αναφέρει:

«Για πέντε δεκάρες και για μια χούφτα ψηφαλάκια, κάποιοι στην περιοχή μας προσπαθούν να καλλιεργήσουν ένταση μεταξύ Εντοπίων και Ποντίων στην περιοχή.

Εμείς από την πλευρά μας, γνωρίζοντας χρόνια τώρα τους κοινούς αγώνες μας, όπου ενωμένοι όλοι, Εντόπιοι, Πόντιοι, Βλάχοι, Θρακιώτες και Μικρασιάτες, αγωνιστήκαμε για το ψωμί και την αξιοπρέπειά μας, δεν θα επιτρέψουμε στους αδίστακτους καιροσκόπους να μας βάλουν τον έναν απέναντι στον άλλο. Παλέψαμε μαζί για τις καλλιέργειές μας, την τιμή του ροδάκινου, του σταριού, του γάλακτος, τα δήθεν πνευματικά δικαιώματα που μας επέβαλαν. Όλοι γνωρίζουν πως προστατέψαμε με όλη μας τη δύναμη την αξιοπρέπειά μας και φυλακιστήκαμε για αυτό. Σε κανέναν λοιπόν δεν θα επιτρέψουμε να σπείρει την διχόνοια μεταξύ μας, παίζοντας ύπουλα παιχνίδια. Ιδιαίτερη πρόσκληση απευθύνουμε στους Πόντιους αδελφούς μας να είναι υποψιασμένοι και να μην πέφτουν εύκολα θύματα της προπαγάνδας που κατευθύνεται έξω από τη χώρα μας και δυστυχώς είτε γίνεται ανεκτή, είτε υποδαυλίζεται από το θλιβερό δικομματισμό. Σε κάθε περίπτωση, όλοι όσοι σπέρνουν ρατσιστικές και εμφυλιοπολεμικές προπαγάνδες μεταξύ των Εντοπίων και των Ποντίων στην ακριτική μας Αλμωπία, θα βρουν το Πατριωτικό Μέτωπο απέναντί τους. Με ότι αυτό συνεπάγεται».

Πατριωτικό Μέτωπο

Ακαδημίας 88

Αθήνα

Τηλ. Συντονιστή ΠΑΜ:

6980292626

www.pamet.gr

pametopo@gmail.com




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.