12 Σεπτεμβρίου 2010

Μέλος του Πατριωτικού Μετώπου πέταξε το παπούτσι του στον ΓΑΠ!!

Αναδημοσιεύω από το ΤΑΧΑΛΙΑ:

Στέργιος Πραπαβέσης.

Ακτιβιστής, Ιατρός ακτινολόγος-ραδιολόγος, από τους καλύτερους στον κόσμο.
Γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1961 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.
Απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης.
Εισήχθη το 1979, στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ. Υπηρέτησε ως γιατρός στις ειδικές δυνάμεις του Ε.Σ. Ξεκίνησε την ιατρική του...
σταδιοδρομία από το Γ.Ν.Κατερίνης και συνέχισε στο ΑΧΕΠΑ.
Είναι ειδικός στις μαστογραφίες και τη διερεύνηση του καρκίνου με υπερήχους και ακτινολογικές μεθόδους. Μέλος των μεγαλύτερων ιατρικών οργανώσεων του κόσμου (American Institute of Ultrasound in Medicine AIUM International MemberRadiological Society of North America RSNA International MemberEuropean Congress of Radiology ECR MemberEuropean Society of Breast Imaging κλπ).

Πολύτεκνος με 4 παιδιά.
Είναι μέλος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του Πατριωτικού Μετώπου (www.pamet.gr), μαζί με τον Σταύρο Βιτάλη, τον Κώστα Ζουράρι κ.λ.π.
Είναι εξαιρετικά ευφυής και συγκροτημένος άνθρωπος και οικονομικά ανεξάρητος.
Διάλεξε τον "πατριωτικό ακτιβισμό", που δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος και προβεβλημένος, αντίθετα με τους κοσμοπολίτικους "πράσινους" ακτιβισμούς, εικόνες των οποίων έχουμε συνηθίσει όλοι.

Ασχολήθηκε ενεργά με ακτιβιστικές δράσεις εναντίον του μνημονίου. Στις 14 Ιουνίου του 2010, έστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επιστολή την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Σήμερα το πρωί, πέταξε το παπούτσι στον Γ.Παπανδρέου, συνοδευόμενος από τον συντονιστή του "Πατριωτικού Μετώπου", δημοσιογράφο Σταύρο Βιτάλη.

Αιτιολόγησε την πράξη του ως "συμβολική" και "υπεράσπιση όσων δεν έχουν πρόσβαση στην υγεία εξαιτίας της οικονομικής κρίσης", εξηγώντας ότι δεν επιθυμούσε τη βία ή να τραυματίσει κάποιον. Φυσικά, όπως κάθε ακτιβιστική ενέργεια, η δική του θα βρεί θιασώτες και πολέμιους. Ανατρέξτε σε οποιοδήποτε παρόμοιο περιστατικό από "γιαούρτωμα" μέχρι "παπούτσωμα" και θα το διαπιστώσετε. Ακόμη και δολοφονικές ενέργειες εναντίον πολιτικών, αστυνομικών κ.λ.π έχουν οπαδούς! Πόσο μάλλον κάποιες που έχουν και το στοιχείο της "ακίνδυνης γελοιοποίησης".

Πριν λοιπόν τον κατηγορήσει κάποιος, ας αναλογιστεί, μήπως ο ίδιος ενθουσιάστηκε με το γιαούρτι εναντίον του Π.Ψωμιάδη π.χ.!!! Γιατί το είδαμε κι αυτό: blogger που έγραφε διθυράμβους για το περιστατικό με τον -εκλεγμένο- Ψωμιάδη και μειδιούσε χαιρέκακα, ανέλαβε να αναλύσει την αποστροφή που πρέπει να προκαλούν τέτοια περιστατικά. Δύο μέτρα και δύο σταθμά, όπως όλα τα κομματόσκυλα, άλλωστε.
Για μας κάθε τέτοια ενέργεια, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Σταθερά και αταλάντευτα απαράδεκτη.
Η αποδοκιμασία εναντίον πολιτικών (εκ του πολιτικός) και πολιτικών (εκ του πολιτική), εκφράζεται στις καλπες, όχι με γιαούρτια και παπούτσια.
Συνελήφθη και αφέθηκε τελικά ελεύθερος, αφού ο Πρωθυπουργός δεν ζήτησε τη διώξή του.

πηγή ΤΑΧΑΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΟ
Κρίμα που δεν τον πέτυχε το παπούτσι.......
Συγχαρητήρια στον ΓΑΠ που δεν έκανε μήνυση...... έδειξε ανωτερότητα ....και απέφυγε ταυτοχρόνως τα παπούτσια που θα έτρωγε στο δικαστήριο...
Πάντως δεν συμφωνώ καθόλου με την άποψη του ΤΑΧΑΛΙΑ ότι καταδικάζουν την ενέργεια....
Δεν την καταδικάζω και αντιθέτως προσωπικά την επικροτώ. Με ενοχλεί μονο το γεγονός ότι ίσως θα έπρεπε να είναι πέτρα...ή κάτι άλλο.
Φίλοι μου όταν μπεί κάποιος στο σπίτι σας και σας κλέψει υπάρχει ποτέ πιθανότητα να βγάλετε το παπούτσι και να του το πετάξετε....Δεν νομίζω.
Ο ΓΑΠ μας έκλεψε τα λεφτά μας τι να του πετάμε τριαντάφυλλα;...



Share

5 σχόλια:

George Fakos είπε...

Δεν πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη αντίδραση το πέταγμα ενός παπουτσιού. Δεν αντιδράς με βία σε κάτι που διαφωνείς.

AATON είπε...

Βεβαίως λουλούδια πρέπει να του πετάξουμε.. "μαζί όμως με τη γλάστρα", να τα νοιώσει γερά.

AATON είπε...

Σωστά! Πετάς αυτόν, με τον οποίο διαφωνείς, πάνω στο παπούτσι.
Στην Ελλάδα Γιώργο μου όλα ανάποδα τα κάνουμε :)

ΜΑΝΩΛΗΣ είπε...

http://taxalia.blogspot.com/2010/09/blog-post_5776.html
YΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ GIORGO

ΜΑΝΩΛΗΣ είπε...

http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/09/blog-post_9735.html
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.