25 Αυγούστου 2010

Ας γνωρίσουμε λίγο τον νέο υποψήφιο δήμαρχο Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη μέσα από άρθρο του για το μεταναστευτικό.

Οταν κάποιος εκτίθεται στην δημόσια ζωή πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει την κρίση των θέσεων του. Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο για κάποιον ο οποίος φέρει το όνομα Μπακογιάννης. Στην αναρτησή μου δεν έχω σκοπό να κακολογήσω ή να συκοφαντήσω ανέντιμα ένα νέο παιδί που κατεβαίνει όπως μαθαίνουμε υποψήφιος στον Δήμο Καρπενησίου. Θα σας παραθέσω μόνο κομμάτια του άρθρου που έγραψε στις 8 Σεπτεμβρίου 2009 γύρω από το μεταναστευτικό πρόβλημα στην χώρα μας.

Είναι λυπηρό κατά την προσωπική μου άποψη, να βλέπεις ένα καλοθρεμμένο και μορφωμένο νέο παιδί να αντιμετωπίζει τόσο ένα τόσο σοβαρό θέμα, με την νοοτροπία μεγάλων διεφθαρμένων πολιτικών και δημοσιογράφων που πληρώνονται για να λαμβάνουν ανθελληνικές θέσεις στα ελληνικά θέματα....

Ομως το "μήλο πέφτει κάτω από την μηλιά" όπως λέει κι ο σοφός λαός μας.....
Δεν θα με παραξενέψει λοιπόν αν ο Κώστας Μπακογιάννης, υιός του αδικοσκοτωμένου Πάυλου Μπακογιάννη και της γνωστής πρώην Υπουργού Εξωτερικών με τα 3 επώνυμα (της οποίας έχω δώσει τον λόγο μου μετά την ανθελληνική της καριέρα να μην αναφέρω καν το όνομά της), με τις θέσεις που παίρνει (και μάλιστα στην τότε προεκλογική περίοδο) στηριχτεί για την δημαρχία ακόμα κι από το ΠΑΣΟΚ........

Ας δούμε μερικά αποσπάσματα από το άρθρο του στο Newstime κι ας τα σχολιάσουμε:
(με κόκκινο τα αποσπάσματα)

«Την Ιστορία τη γράφουν οι μετανάστες, η κάθοδος των Δωριέων, η έξοδος των Εβραίων, ο εποικισμός της Αμερικής», λέει ο συγγραφέας Βασίλης Λαδάς στο πολύ καλό του βιβλίο «Μουσαφεράτ» (εκδ. Futura). Ιστορία γράψανε οι Έλληνες της Μικράς Ασίας, οι Ρωμιοί της Πόλης, οι Πόντιοι της Τραπεζούντας, οι Αιγυπτιώτες του Καϊρου και της Αλεξάνδρειας -όπως και τόσοι άλλοι, οι οποίοι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν πατρογονικές εστίες. Ιστορία γράψανε και οι Έλληνες οικονομικοί μετανάστες: οι γκάσταρμπάιτερ της Γερμανίας, οι ανθρακωρύχοι του Βελγίου και οι «πιατάδες» της Αμερικής που αφήσανε τα χωριά και τις πόλεις τους για αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης. Ιστορία, όμως, γράφουν και οι μετανάστες στη χώρα μας. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα – μόλις μερικών ετών- η Ελλάδα από μια εθνικά και θρησκευτικά ομοιογενής χώρα έγινε η νέα πατρίδα ενός περίπου εκατομμυρίου μεταναστών.

Ατυχής σύγκριση των Ελλήνων οικονομικών μεταναστών και προσφύγων με τους λαθρομετανάστες που έρχονται στην πατρίδα μας βάση τουρκικού ή και νεοταξικού σχεδίου με σκοπό την κοινωνική αποσταθεροποίηση.
Οι Ελληνες οικονομικοί μετανάστες έφυγαν για τα ξένα με πιστοποιητικά υγείας και πλήθος χαρτιών που διαπίστωναν την ταυτότητά τους και το "από που κρατάει η σκούφια τους" και μόνο μετά από επίσημο κάλεσμα των χωρών.... Οσο για τους πρόσφυγες λόγω πολέμου, που ήρθαν εδώ, ήταν Ελληνες αδέρφια μας, και κανεις δεν είχε το δικαίωμα να μην τους περιθάλψει και να τους βοηθήσει να ριζώσουν μέχρι να ελευθερωθούν πάλι τα άγια χώματά μας.

Καμιά λοιπόν σχέση δεν έχουν όλοι αυτοί με τους λαθρομετανάστες....

Πλάκα έχει και η ανιστόρητη σύγκριση των Δωριέων με τους Εβραίους!!!!!!
Η μεν Δωριείς κατά μια επισφαλή πλέον θεωρία, ήρθαν στο τόπο μας όπου βρήκαν τους αδερφούς τους Αχαιούς..... Ενώ οι δε Εβραίοι οδηγήθηκαν στην Αίγυπτο ως λαθρομετανάστες (ή νομίμως με άδεια του Φαραώ) από την πείνα και πριν γίνουν παντελώς σκλάβοι των Αιγυπτίων αποφάσισαν να ξαναφύγουν για την πατρίδα τους.....

Τώρα όσον αφορά την ιστορία που γράφουν οι λαθρομετανάστες στην χώρα μας την βλέπουμε καθημερινώς στο αστυνομικό δελτίο και στην εκρηκτική υπερφόρτωση των ελληνικών φυλακών!!!!!!

Εξίσου προβλεπόμενες είναι, δυστυχώς, ακόμα και δημαγωγικές φωνές αδίστακτων καιροσκόπων, οι οποίοι ονειρεύονται τεράστια «κέντρα υποδοχής ή φιλοξενίας» (sic για στρατόπεδα συγκέντρωσης) στα οποία θα βρουν τη φυσική τους θέση οι μετανάστες και αργότερα, όταν η Άλφα Ένα αντικαταστήσει την Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ποιος ξέρει, ίσως οι εβραίοι, οι ομοφυλόφιλοι ή κάθε είδους διαφωνούντες.

Περιέργη αναφορά για δεύτερη φορά στους Εβραίους!!!!!!! Τώρα προστίθενται και οι "κακόμοιροι διεστραμμένοι" ομοφυλόφιλοι!!!!!!

Ο φίλτατος λοιπόν Κώστας δεν θέλει κέντρα υποδοχής....θέλει οι λαθρομετανάστες να γκετοποιούν το κέντρο της Αθήνας προσφέροντας απλόχερα δεξιά και αριστερά τα πλούσια πολιτιστικά τους στοιχεία...ναρκωτικά, πορνεία, μαχαιρώματα, ληστείες, βιασμούς, αυτομαστιγώματα κλπ...(για περισσότερα ρωτήστε τους εναπομείναντες κατοίκους και καταστηματάρχες του κέντρου).

Ο φίλτατος Κώστας θέλει να μην υποδέχονται οι 150 κάτοικοι του Αγαθονησίου τους εκατοντάδες αλλοδαπούς που ξεφορτώνουν οι Τούρκοι δουλέμποροι καθημερινά στο νησί τους, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους όπου τους παρέχεται υγειονομική περίθαλψη και τροφή γιατί μπορεί οι αλλοδαποί να αισθάνονται "φυλακισμένοι"!!!!! Η μήπως δεν εννοούσε αυτούς;...

Φίλτατε Κώστα το γκέτο το δημιουργεί η συμπεριφορά των ανθρώπων που αντικατοπτρίζει τον πολιτισμό τους. Η Ελληνική "Αστόρια" στην Ν. Υόρκη για παράδειγμα, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί γκέτο με κανένα τρόπο γιατί πολύ απλά οι Ελληνες κάτοικοί της είναι νομοταγείς Αμερικανοί εργαζόμενοι πολίτες με οικογένειες και με ηθική και πολιτισμό που ζηλεύουν κι οι ίδιοι οι Αμερικάνοι.
Οι λαθρομετανάστες που ζουν στο κέντρο της Αθήνας δεν έχουν δημιουργήσει μια όμορφη συνοικία αλλοδαπών γιατί πολύ απλά δεν ξέρουν "τι εστί" η έκφραση "όμορφη συνοικία".....

Τώρα την κρίση σου ότι "η Α1 θα αντικαταστήσει την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως" την αφήνω ασχολίαστη καθώς εμπίπτει σε κομματικές και οικογενειακές αντιπαραθέσεις που δεν με αφορούν.....

...είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό ότι πείσαμε κοτζάμ Ευρωπαίο Επίτροπο ότι υπάρχει «σοβαρός κίνδυνος αποσταθεροποίησης της Ελληνικής Δημοκρατίας», εννοώντας, προφανώς τον Πακιστανό με το τανκ έξω από την Βουλή.

Οταν λες για κάποιον Πακιστανό με τανκ κοροϊδεύεις αλλά ξεχνάς φαίνεται εύκολα της κόκκινες αλβανικές σημαίες που μερικοί μπέρδευαν με τον αναρχικών στα επεισόδια του Δεκεμβρίου (υποτίθεται για τον αδικοσκοτωμενο Αλέξη Γρηγορόπουλο) όταν καιγόταν επί ένα μήνα η Αθήνα......

Μια τέτοια σοβαρή πρόταση είναι να αποδίδεται αυτόματα η ελληνική ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά των μεταναστών, εφόσον έχουν ολοκληρώσει την 9ετή υποχρεωτική εκπαίδευση σε ελληνικό σχολείο. .... Παιδιά τα οποία γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα. Παιδιά των οποίων μητρική και, πολλές φορές, μοναδική τους γλώσσα είναι τα ελληνικά. Παιδιά τα οποία φοίτησαν σε ελληνικά σχολεία και σπούδασαν σε ελληνικά πανεπιστήμια. Παιδιά τα οποία δεν έχουν δικαιώματα, δεν υπάρχουν στα χαρτιά. Παιδιά- φαντάσματα.

Μπα βλέπω ότι χρησιμοποιούμαι τους ίδιους ύποπτους όρους με τους παγκοσμιοποιημένους δυνάστες της 4ης Οκτωβρίου που μας έχουν κάτσει στον σβέρκο....
Ωστε ελληνική ιθαγένεια....και δεν μου λες γιατί όχι ελληνική υπηκοότητα;
Μήπως η ελληνική υπηκοότητα δεν εξασφαλίζει πλήρη πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα; Γιατί πάλι αυτή η πρεμούρα τον φιλοξενούμενο να τον κάνουμε συνιδιοκτήτη;
Ιθαγενής είναι ο Ελληνας από Ελληνες γονείς....Ο κληρονόμος του Γένους, του πολιτισμού μας και της γης μας. Ο υπήκοός είναι ο ξένος που λόγω πολυετίας αποκτά όπως πρέπει σε κάθε άνθρωπο (τα έχουμε χιλιοπεί) πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Και για να έχουμε καλό ρώτημα, τα παιδιά που περιγράφεις (με 9ετη εκπαίδευση και πανεπιστήμια!!!) νομίζεις ότι στο σύνολο του 1,5 εκατομμυρίου παρανόμων αλλοδαπών (συμπεριλαμβάνονται και οι Αλβανοί για τους οποίους δεν ρωτήθηκε ο ελληνικός λαός) ξεπερνούν τις 50.000;
Κάπου λες ότι πρόκειται για 220.000 πότε τους μέτρησες ή σε ποια στοιχεία στηρίζεσαι;

Ενδιαφέροντα μεσογειακά παραδείγματα περιλαμβάνουν τη Γαλλία και την Ιταλία, όπου τα παιδιά αποκτούν την υπηκοότητα αυτόματα με την ενηλικίωσή τους ή την Ισπανία, όπου τα παιδιά αποκτούν την υπηκοότητα αν οι γονείς ζουν στη χώρα, τουλάχιστον ένα χρόνο πριν υποβάλουν την αίτηση για πολιτογράφηση.

Ατυχές το παράδειγμα με τις ευρωπαϊκές χώρες....γιατί, ας πούμε, δεν μας λες για "τον νόμο του αίματος" που ισχύει στην Πορτογαλία που για να γίνεις Πορτογάλος ιθαγενής πρέπει να έχεις Πορτογάλο πρόγονο μέχρι και 200 χρόνια πριν!!!!!!

Επίπλέον βλέπω ότι εδώ θυμήθηκες ξαφνικά την λέξη υπηκοότητα...περίεργο!!!!

Ιστορικά, το ελληνικό κράτος έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην ένταξη ατόμων ή ομάδων -με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, τους Αρβανίτες- και ιδίως στην καλλιέργεια του αισθήματος του «συνανήκειν» ή αλλιώς της εθνικής μας συνείδησης. Η παιδεία ήταν ανέκαθεν το πιο σημαντικό εργαλείο. «Έλλην ει ο εις την Ελληνικήν Παιδείαν μετέχων», διαπίστωνε άλλωστε ο Ισοκράτης.

Καλά αυτή την παράγραφο τι την ήθελες;
Οι Αρβανίτες υπονοείς ότι δεν ήταν Ελληνες; Για όσους θέλουν να γνωρίσουν ποιοί ήταν και είναι οι Αρβανίτες μπορούν να δούν ΕΔΩ καθώς και σε παλιότερες αναρτήσεις μας ΕΔΩ κι ΕΔΩ.
Καλό θα ήταν να προσέχουμε τι λέμε ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με την ιστορία ενός μεγάλου κομματιού του ελληνικού λαού που έδωσε το αίμα του σε όλους τους αγώνες του Γένους μας.
Μετά πετάς και την βλακεία που λένε οι ανιστόρητοι ότι είπε ο Ισοκράτης.....
Ο οποίος μιλούσε στους Αθηναίους και τους έλεγε για κάποιους άλλους Ελληνες κι όχι για ξένους για τους οποίους όλοι ξέρουμε τι γνώμη είχαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι...

....τίθεται ένα ζήτημα ελληνικότητας. Ανοίγει έτσι μια ατέρμονη συζήτηση για το περιεχόμενο της εθνικής ταυτότητας, η οποία πολύ γρήγορα φορτίζεται με τις αρχές και τις αξίες ή τα στερεότυπα και τις ιδεοληψίες του καθενός από εμάς. Η συζήτηση αυτή διεξάγεται σε θεωρητικό επίπεδο και είναι, κατά τεκμήριο, γενική και αφηρημένη. Η πραγματικότητα, όμως, προηγείται και δεν μας κάνει τη χάρη να περιμένει να συμφωνήσουμε. Σχεδόν 220.000 παιδιά μένουν ήδη εδώ και δεν πάνε πουθενά.

Τι λες ρε παιδί μου; Η συζήτηση φίλτατε δεν διεξάγεται σε θεωρητικό επίπεδο και είναι, κατά τεκμήριο, γενική και αφηρημένη αλλά είναι μια συζήτηση που έχει κοινωνικό υπαρκτό υπόβαθρο που το υπομένουν καρτερικά στο πετσί τους οι συμπολίτες μας καθημερινά στο κέντρο.....
Δεν είναι η πραγματικότητα που λες εσύ, είναι η πραγματικότητα του Αγίου Παντελεήμονα, του Ψυρρή, της Ευρυπίδου, του Αγαθονησίου, της πλατείας Θεάτρου και όλων των άλλων περιόχων που δεν μπορεί να ξεμυτίσει Ελληνας και πολύ περισσότερο Ελληνίδα......

Για τα αλλοδαπά παιδιά που μεγαλώνουν στην πατρίδα μας θα βρεθεί λύση μην ανησυχείς, για τους Ελληνες που καταταλαιπωρούνται δεν βλέπω να βρίσκεται λύση εκτός από μια ...να φύγουν από τα σπίτια τους και τα μαγαζιά τους για πάντα...ως νέοι πρόσφυγες μέσα στην ίδια τους την χώρα.

Κλείνοντας θέλω να τονίσω και πάλι ότι την ανάρτηση αυτή την έγραψα χωρίς καμιά μικροκομματική διάθεση. Στόχος μου είναι να γνωρίσουν οι ψηφοφόροι το βλαστάρι της γνωστής οικογενείας και να ασκήσω το δημοκρατικό μου δικαίωμα στον σχολιασμό των απόψεών του τις οποίες ούτως ή άλλως θα κρίνει ο ελληνικός λαός.

Καλή σταδιοδρομία στην πολιτική.....

ΘΑΝΟΣ



Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ας δημιουργήσουμε το Κίνημα των Πολιτών που είναι Ενάντια στα Μέτρα του ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ που πλήττουν στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους και ας στείλουμε ηχηρό μήνυμα στις Εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όλα τα δημοκρατικά μπλογκς πρέπει να στηρίξουν αυτό το σύνθημα.
Τον κ Καμίνη στην Αθήνα προτείνει δήθεν η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΑ) και έτσι θα τον στηρίξει και το ΠΑΣΟΚ. Προσοχή είναι κόλπο!
Εμείς δεν ξεχνάμε ΜΑΥΡΟ στους υποψήφιους που στηρίζουν κόμματα που είναι υπέρ του ΔΝΤ και του Μνημονίου. Μαύρο στους υποψήφιους που στηρίζει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ και η ΔΑ. Αν δεν εκφράσουμε τώρα στις εκλογές την αντίθεσή μας θα πάρουν και άλλα χειρότερα μέτρα και άλλα και άλλα έως να μας εξοντώσουν εντελώς. Μην ξεχνάτε!!! Μην αμελείτε!! Είναι κρίσιμες μέρες!!

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.