1 Ιουλίου 2010

H Freedom House ανακάλυψε ξαφνικά το κράτος Βόρεια Κύπρος!!!!

Η έγκυρη, Διεθνής, Μη-Κυβερνητική Οργάνωση Freedom House, σαν να μην μας τα λέει καθόλου καλά.

Στην Ιστοσελίδα της Freedomhouse.org, επιμένει να εμφανίζει Χάρτες, όπως ο πιο πρόσφατος του 2009 που περιλαμβάνει και κάποιο ανύπαρκτο κράτος με το όνομα… “Βόρεια Κύπρος”.

Άραγε γιατί μια πασίγνωστη και τόσο έγκυρη ΜΚΟ σαν την Freedom House υποπίπτει σε ένα τόσο σκανδαλώδες ατόπημα να χρησιμοποιεί στον χάρτη ένα ψευδοκράτος που δεν αναγνωρίζεται από κανέναν Παγκοσμίως, πλήν της Τουρκίας;

Εύλογα ερωτήματα προκαλεί επίσης το γεγονός ό,τι το Freedom House αποκαλεί λίγο πιο κάτω την Παλαιστίνη ως “Israeli-Occupied Pal. Authority.

Γιατί άραγε δεν δείχνει την ίδια “ευαισθησία” και για τα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας από τα Τουρκικά Στρατεύματα Κατοχής;

Ποιός ο λόγος να συμπεριλαμβάνει ένα ανύπαρκτο κράτος όταν πχ. στον αντίστοιχο χάρτη που διατίθεται από το FH για “download” για το έτος 2006 δεν κάνουν το ίδιο σφάλμα;

Όπως συνήθως γίνεται με τα ανήσυχητικά προβλήματα… γεωγραφίας που εμφανίζονται αυξανόμενα τελευταία, όσοι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να επικοινωνήσουν με το FH, μπορούν να ρωτήσουν τους υπεύθυνους για να μάθουν τι οδήγησε σε αυτό το λάθος , τις προθέσεις τους για να το διορθώσουν αμέσως και αν πρόκειται να προβούν σε δημόσια ανακοίνωση για να ζητήσουν συγγνώμη κυρίως από τους Χιλιάδες Κυπρίων που θίγονται από κάτι τέτοια “περίεργα” ατοπήματα.

πηγή Hellenicspace

ΣΧΟΛΙΟ
Βομβαρδίστε τους με email διαμαρτυρίας στο :

info@freedomhouse.orgShare

2 σχόλια:

pawlos είπε...

olles tis mko tis kaloplironume .....giati aragie .....schedon olles drune os durii ipi tu ellinismu .......kie o walianatos ....cha ....cha ...m.k.o...-notis

Ανώνυμος είπε...

Έστειλα την ακόλουθη επιστολή με θέμα http://freedomhouse.org/uploads/fiw09/MOF09.pdf :
"Dear Sir or Madam,
I saw on the abovementionned Map Of Freedom 2009 that you make a reference to the Former Yugoslav Republic Of Macedonia (FYROM) as Macedonia & not only that but also you refer to the Turkish occupied Cyprus as Northern Cyprus & at the same time you appear the name Cyprus for the whole island according to the American & UN policy on the Map of Press Freedom 2006 http://freedomhouse.org/uploads/maps/fop_current.pdf
Does the US Department of State recognize Northern Cyprus or you follow the Turkish Foreign Affairs agenda on your map design?
Why don't you keep a neutral point of view regarding the name of Macedonia from the moment that the UN & EU recognize it as FYROM & your public is international?

Kind Regards,"

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.