Τελευταίες αναρτήσεις

12 Ιουνίου 2010

ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ. ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΟ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΤΕ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ: ΒΑΡΔΑΡΙΑ (VARDASKA)......

Στιγμιότυπο απο συνάντηση του αναπληρωτή Υπ. Εξ. Δ. Δρούτσα με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα τον περασμένο Απρίλιο. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πιέσεις ΗΠΑ για να λυθεί το Σκοπιανό - Προτείνουν "Μακεδονία του Βαρδάρη"

Πολύ έντονη κινητικότητα παρουσιάζεται τις τελευταίες 15 ημέρες γύρω απο το Σκοπιανό. Αναπτύσσεται έντονο διπλωματικό παρασκήνιο με πιέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στα Σκόπια για να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση σχετικά με το όνομα.

Η αμερικανική πλευρά, με την κάλυψη του ΟΗΕ, έχει προτείνει το όνομα "Μακεδονία του Βαρδάρη". Είναι ένα όνομα που σύμφωνα με τους διαπραγματευτές προσδιορίζει γεωγραφικά την ΠΓΔΜ αφού την διαχωρίζει απο την Ελληνική Μακεδονία και τη Μακεδονία του Πιρίν, άρα η Ελλάδα πρέπει να το δεχτεί.

Οι Σκοπιανοί στο παρελθόν έχουν χρησιμοποιήσει αυτήν την ονομασία άρα οι αμερικανοί θεωρούν οτι μπορούν να την αποδεχθούν. Η ελληνική πλευρά εξετάζει το ζήτημα όπως και η σκοπιανή. Ειναι αυτονόητο οτι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης η Ελλάδα είναι πιο "ανοιχτή" σε πιέσεις, ενω οι αποσχιστικές τάσεις που εμφανίζονται στα Σκόπια, κυρίως απο τους αλβανόφωνους, πιέζουν για λύση το ταχύτερο δυνατό. Εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

πηγή Newsit.grShare

5 σχόλια:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Προτεινόμενες ονομασίες ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ για να χρησιμοποιούνται ευρέως και απαρεγκλίτως σταθερά και πάγια από τους ''φίλους'' και ''συμμάχους'' Σλαβοβουλγαροσερβοσκοπιανούς:
α.Τιτοστάν,καθότι εφευρήματα και γεννήματα του κ.Ιωσήφ Μπροζ-''Τίτο''.
β.Παλαιοσερβία,Νοτιοσλαβία,Βαρδαριστάν ή Βουλγαρική Σλαβία που όλα,επιπρόσθετα,αρμόζουν στην περίπτωσή μας,το καθένα με τη σημασία και το νόημα του.
γ.Επαρχία του Βαρδάρη (=Αξιού) ή Βαρντάρσκα στα σλαβικά,όπως ορθά συνομολογείτε και δέχεσθε.

Ανώνυμος είπε...

8a proteina to nea makedonia opws einai k me to mexiko k neo mexiko xexwrizei to palio me to neo

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

To ''Νέα Μακεδονία'' αδυνατεί να μας καλύψη επειδή ούτε παλαιά υπήρξε αλλά και ούτε και η σημερινή Σκοπιά περιλαμβάνει ολόκληρη την αρχαία Μακεδονία.Ανιστόρητο και αντεθνικό,επομένως,έρεισμα και επιχείρημα.Αφελές εξίσου.Τα σημερινά Σκόπια καταλαμβάνουν ένα ελαχιστότατο τμήμα της ιστορικής Μακεδονίας αφενός και,αφετέρου,αποτελούν αποκύημα και δημιούργημα της σχετικής προπαγανδιστικής φιλολογίας του δευτέρου ημίσεος του προηγούμενου αιώνα μας.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει στην ''Αλβανία'' με την Ελληνικότατη Βόρεια Ήπειρο,όπου ετοιμάζουν απογραφή του γενικού πληθυσμού με αναφορά σε θρήσκευμα και εθνική ταυτότητα υπό διεθνή πίεση οι ''φίλοι'' μας οι Αλβανοσκηπτάροι.
Δεν λησμονούμε την διεσπαρμένη Ελλάδα της αίγλης π ο τ έ.Κωνσταντίνου Πόλις-Νέα Ρώμη,Φιλιππούπολη(Ανατολική Ρωμυλία),Χειμάρρα,Αργυρόκαστρο,Άγιοι Σαράντα,Βεράτιο,Καλαβρία,ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη Μικρασιατική Γη,τον Πόντο μας,τη Γευγελή,το Μοναστήρι,την Αγχίαλο,τη Βάρνα,την Οδησσό,τη Μαριούπολη,την κατεχόμενη Κερύνεια και τις λοιπές της Κύπρου μας,την αιγυπτιώτιδα Αλεξάνδρεια και το Κάιρο,τη Μασσαλία και το Λούγδουνο(σημερινή Λυών της Γαλλίας),την Ίμβρο και την Τένεδο καθώς και άλλα πολλά και σημαντικά οικουμενικά ελληνικά κέντρα ανά τους αιώνες που προηγήθηκαν..

Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ,σοβαρευθείτε,ανοίξατε τα δουλοπρεπή όμματα και διεκδικήσατε τα νόμιμα και οφειλόμενα ΠΑΝΤΟΥ και έναντι ό λ ω ν!
Χωρίς παραληρήματα και κραυγές!Μόνο με τη σύνεση και τον ολικό ανασχεδιασμό προς την κατεύθυνση μιας πανεθνικής στρατηγικής πορείας.
Ο καθένας και κρίνεται και αξιολογείται και διορθώνεται και ανορθώνεται.Η στιγμή,επιτέλους,για να απαιτήσουμε και ε μ ε ί ς και να χαράξουμε ένα υγιές μέλλον για τον Αίμο και την ανθρωπότητα χωρίς περιττές εξαλλοσύνες και επανάπαυση σε παρελθοντικές παρωχημένες και ιδεοληπτικές θριαμβολογίες!
Τα ψεύδη κάποτε κ α ι αποδίδουν τους ρεαλιστικούς και αψευδείς καρπούς των α λ λ ά κ α ι προβάλλουν την τωρινή απογύμνωση από το περιεχόμενο!
Οι γυάλινοι πύργοι,πια,καταρρίπτονται πολύ εύκολα και η ιστορική εξέλιξη είναι εκείνη που καθοδηγεί και αλλάζει,ανατρέπει σχεδόν τα πάντα πέριξ ημών και εντός ημών.Απόκειται να το αντιληφθούμε,να αλλάξουμε άρδην νοοτροπία και να πορευθούμε προς μία ΓΝΗΣΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ για να περισώσουμε ό,τι δύναται να περισωθή από τα ερείπια της ληξάσης,καταστρεπτικής,'περασμένης ελληνικής πονηρής γενεάς μας!!

ΑΔΗΣ είπε...

Το ποιήμα του "Γεωγραφικού προσδιορισμού" απο όλα τα κόμματα τί περιέχει; Το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ με μεγάλα και bold γράμματα. Προτείνω το ΜΠΑΧΑΛΙΑ και πολύ τους είναι. Έτσι κι αλλιώς με κάποιο όνομα ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΕΧΘΟΥΝΕ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΩΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. Μόνο και μόνο γι'αυτό και βιάζονται όλοι να τους αναγνωρίσουμε κακήν κακώς.

Ανώνυμος είπε...

Αξίξει να ξαναθυμηθούμε τη θέση της πολιτικής παράταξης ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ για το Σκοπιανό που είναι οριστική λύση.
http://www.koinwnia.com/
To Σκοπιανό είναι ένα θέμα που μας καίει αλλά λόγω οικονομικών συμφερόντων των σημερινών πολιτικών δεν έχει λυθεί (και ούτε πρόκειται να λυθεί όσο τα προσωπικά συμφέροντα είναι πιο πάνω από τα εθνικά).Η ξεκάθαρη θέση της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, που δεν στηρίζεται και δε δίνει λόγο σε οικονομικούς χορηγούς,μπορεί να λύσει το Σκοπιανό οριστικά. Γενικότερα η ΚΟΙΝΩΝΙΑ είναι μία πολιτική παράταξη με ακέραιες και ξεκάθαρες θέσεις αλλά και με ήθος.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.