Τελευταίες αναρτήσεις

25 Ιουνίου 2010

Ξυπνήστε. Οι Βλάχοι είναι Ελληνες. Γιατί τους ξεχνάτε;

Η Ελλάδα έχει εγκαταλείψει τους Βλάχους της Αλβανίας, αντίθετα με τις άλλες Βαλκανικές χώρες, δηλ. τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, αλλά και τα Σκόπια, που προσπαθούν να τους αφομοιώσουν.

Αυτό είναι το παράπονο - μήνυμα του προέδρου της Ένωσης των Βλάχων της Αλβανίας Χρήστου Γκότση, που το διατύπωσε στην εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΑΣΤΥ «ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ GR».
Απαντώντας στις πρόσφατες δηλώσεις του Ρουμάνου Προέδρου της Δημοκρατίας Μπασέσκου, ότι οι Βλάχοι της Αλβανίας είναι Ρουμάνοι πολίτες, παρατήρησε πως «ποτέ δεν ανήκαμε στο Ρουμανικό έθνος».

Και πρόσθεσε: «Η ευθύνη της Ελλάδας και για τους Βλάχους της Αλβανίας και για τους Βλάχους των Σκοπίων, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας είναι μεγάλη. Αν δεν το αντιλαμβάνονται σήμερα οι πολιτικοί της Ελλάδος, θα πρέπει να καταλάβουν κάποια στιγμή ότι αυτοί οι πληθυσμοί είναι...

αδέρφια μας που έχουν Ελληνική καταγωγή, αλλά δυστυχώς μένουν εκτός της αγκαλιάς του Ελληνικού κράτους».
Καλεί την Ελλάδα να κάνει μια παρέμβαση για τους Βλάχους της Αλβανίας και εκφράζει τη λύπη του που «τα τελευταία έξι – επτά χρόνια η στάση της είναι απαράδεκτη. Η πολιτική της Ελλάδας, τονίζω το κράτος, γιατί το έθνος είναι ίσα με τη ζωή μας, είναι πάρα πολύ αδιάφορη, χωρίς αποτελέσματα. Δυστυχώς το Υπουργείο Εξωτερικών, η Πρεσβεία στα Τίρανα δεν υπάρχουν για μας, έχουν κλείσει τις πόρτες. Δεν είναι ένα προσωπικό θέμα, αλλά ένα θέμα για το οποίο δεν έχει γίνει καμία συζήτηση στο πως να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με τα οποία έχουμε να κάνουμε».

ΚΟΜΜΑ ΒΛΑΧΩΝ;
• Ακόμη αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο οι Βλάχοι της Αλβανίας να δημιουργήσουν κόμμα.
«Οι Βλάχοι έχουν δώσει πάρα πολλά για αυτή τη χώρα, δηλ. την Αλβανία, έτσι και αυτή η χώρα οφείλει πολλά στους Βλάχους. Γιατί λοιπόν και μεις να μην συμμετέχουμε πιο δυναμικά στην πολιτική σκηνή της Αλβανίας; Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει συνεργασία με μία πολιτική οργάνωση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας του νότου, ώστε να είμαστε πάλι μαζί, όμως αυτή τη φορά να καταλάβουν οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες ότι εδώ πρέπει να υπάρχει δημοκρατία. Και δημοκρατία είναι να αναγνωρίζεις αυτό το μεγάλο κομμάτι που εδώ και είκοσι χρόνια έδωσε πολλά για τον Ελληνισμό της Αλβανίας».

ΓΙΑ ΚΕΑΔ ΚΑΙ ΟΜΟΝΟΙΑ
• Ο κ. Χρ. Γκότσης υπήρξε δύο φορές βουλευτής του ΚΕΑΔ, αλλά σχολιάζει αρνητικά τα τεκταινόμενα στο χώρο της Ελληνικής Μειονότητας.
«Δυστυχώς τα πράγματα δεν πήγαν όπως έπρεπε. Πιστεύω ότι ο ρόλος του ΚΕΑΔ έχει τελειώσει πλέον. Δεν είναι το θέμα πως τα πάω εγώ με το κόμμα και την Ομόνοια. Το θέμα είναι πως πάει το κόμμα με το κόμμα και η Ομόνοια με την Ομόνοια. Η Ομόνοια έχει καταστρέψει τον εαυτό της εδώ και μερικά χρόνια, όπως το ίδιο ισχύει και για το ΚΕΑΔ. Είναι αυτή η εμπειρία που έχει περάσει από την Ομόνοια στο κόμμα και δεν σου δίνει το θάρρος να ελπίζεις ότι μέσα σε αυτό το πολιτικό σχήμα θα αλλάξει κάτι προς το καλύτερο».

Πηγή Πρωϊνός Λόγος
από το Ηπειρος ΕλλάςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.