Τελευταίες αναρτήσεις

12 Μαΐου 2010

Σύγχρονο πολεμικό υλικό ξεφορτώνει η Τουρκία στην Αμμόχωστο την ώρα που η Εθν. Φρουρά μειώνει τις ασκήσεις της λόγω έλλειψης πυρομαχικών και κονδηλίων

Η Κυπριακή εφημερίδα «ΣΗΜΕΡΙΝΗ», στο χθεσινό κύριο πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της με τίτλο «Μεγάλες ανησυχίες για την ικανότητα της Εθνικής Φρουράς» και υπέρτιτλο «Ενώ ο Αττίλας ξεφορτώνει συνεχώς πολεμικό υλικό» το οποίο συνεχίζεται στις εσωτερικές σελίδες υπογραφόμενο από τον Άδωνη Παλληκαρίδη με τίτλο «Η Βουλή ζητά εξηγήσεις για την άμυνα», αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Ανώτατοι επιτελείς παραπονούνται ότι έχουν ανασταλεί σημαντικά εξοπλιστικά προγράμματα, κάτι που εμφανίζει γυμνή την κυπριακή άμυνα μπροστά στον Αττίλα.

Την ίδια ώρα που γίνονται περικοπές κονδυλίων που αφορούν την αμυντική αναβάθμιση, ο Αττίλας συνεχίζει να ξεφορτώνει από το κατεχόμενο Λιμάνι της Αμμοχώστου πολεμικό υλικό. Ο περιορισμός στα αναλώσιμα της Ε.Φ. έχει περιορίσει και τις ασκήσεις που διεξάγονται στο μίνιμουμ, παραπονούνται μέλη της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής. Για το λόγο αυτό, κλήθηκαν την ερχόμενη Πέμπτη ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς και ο Υπουργός Άμυνας να δώσουν εξηγήσεις για το τι γίνεται. Όπως επισημαίνουν επιτελείς, που επέλεξαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους για ευνόητους λόγους, μέσα από τις ασκήσεις αναπτύσσεται η αποτρεπτική ικανότητα. Μέσα από τις ασκήσεις με πραγματικά αν είναι δυνατόν πυρά, σφυρηλατείται η καλή εκπαίδευση και υπάρχει ανάλογη απόδοση στο πεδίο της μάχης. Την ίδια ώρα που στην Κύπρο και την Ελλάδα υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, και η άμυνα καθίσταται το πρώτο θύμα, ο Αττίλας συνεχίζει να ασκείται κανονικά. Στο δάσος του Διόριος, όπου εδρεύει μεγάλο μέρος του αρματικού δυναμικού του εχθρού, έχουν παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες κινήσεις αρμάτων, που εμπίπτουν σε ασκήσεις μικρής κλίμακας. Οι Αττίλες έχουν προβεί και σε αντικαταστάσεις υλικού, επιλέγοντας να κρατούν το στρατό κατοχής στο καλύτερο δυνατό επίπεδο εξοπλισμού. Την ίδια ώρα της αμυντικής υποβάθμισης, η Κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να υποβάλει αίτηση ένταξης στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη. Η κυβέρνηση Χριστόφια θεωρεί το Συνεταιρισμό για την Ειρήνη ως προθάλαμο του NATO και δεν θέλει να έχει καμία σχέση. Στο τελευταίο Εθνικό Συμβούλιο, Γιαννάκης Ομήρου και Νίκος Αναστασιάδης έθεσαν ξεκάθαρα στον Πρόεδρο ότι η χώρα μας ζημιώνεται, γιατί απουσιάζει από αυτόν τον πυλώνα του Ευρωπαϊκού Αμυντικού γίγνεσθαι. […] Ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου εκφράζει ανησυχία για όλα όσα ακούγονται για την Εθνική Φουρά από στελέχη που υπηρετούν στο στράτευμα. Ζητήσαμε εξηγήσεις, δηλώνει, και αναμένουμε τον υπουργό Άμυνας στην Επιτροπή για να μας πει τι ακριβώς συμβαίνει. Το κλίμα είναι βαρύ από όλα τα μέλη της Επιτροπής γιατί φαίνεται να απουσιάζει το όραμα και να υπάρχουν πολλές καθυστερήσεις για σοβαρά θέματα. Ζητήθηκαν με δημόσια δήλωση εξηγήσεις για την αναδιοργάνωση της Εθνικής Φρουράς, για τις κρίσεις και το φαινόμενο της φυγοστρατίας. Δεν περιοριζόμαστε εδώ, ζητούμε ενημέρωση και για τη μαχητική ικανότητα της Εθνικής Φρουράς, για τα παράπονα που ακούγονται, για το χειρισμό των εφέδρων και των κληρωτών. Είναι φανερό ότι, χωρίς ισχυρό στρατό, δεν μπορεί να υπάρξει αντίβαρο στον Αττίλα […]».


Το ρεπορτάζ της ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ δίνει ανάγλυφα το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν η Ελλάδα και η Κύπρος, που την ίδια ώρα βομβαρδίζονται με προκλητικές τουρκικές ανακοινώσεις περί «μείωσης των εξοπλισμών». Δεν απέχει η Αθήνα παρά πέντε ημέρες πριν ο Ερντογάν σταθεί μπροστά μας, κάτω από την Ακρόπολη και επαναλάβει τα περί «μείωσης των εξοπλισμών», δηλαδή των δικών μας, για να ενισχύσουμε την οικονομία μας. Αυτό που συμβαίνει όμως στην Κύπρο, συμβαίνει κι αλλού. Εννοούμε τις Μικρασιατικές ακτές όπου η Άγκυρα έχει αναβαθμίσει ιδιαίτερα τις στρατιωτικές δυνάμεις, με μονάδες επιθετικών κινήσεων, νέα αεροδρόμια και μικρές βάσεις ναυτικού ανεφοδιασμού, που βέβαια δεν αποσκοπούν, όπως λένε, στην αντιμετώπιση του … κινδύνου εξ Ανατολών, εννοώντας το ΡΚΚ!

e-dragoumanos
από το ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.