10 Απριλίου 2010

Ρημάζουν την Ελληνική Ορθόδοξη κληρονομιά οι Τουρκομογγόλοι με την ανοχή του Χριστόφια που συνεχίζει αμέριμνος τις κουβεντούλες με τον Ταλάτ!!!!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΜΕΤΟΧΗ ΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ. ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΚΑΝΕΙ Ο «ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΑΣ»

Εκκλησίες μετατρέπονται σε νυχτερινά κλαμπ και πιτσαρίες, εκκλησιαστικές ιδιοκτησίες καταπατώνται με τη χρηματοδότηση της Ε.Ε. και ελληνικοί τάφοι απομακρύνονται από κοιμητήρια.
Aυξάνονται οι περιπτώσεις λαθρανασκαφών εντός των ιερών ναών στο τουρκοκρατούμενο τμήμα της Κύπρου, σύμφωνα με τον δρα Χαράλαμπο Χοτζάκογλου. Πρόσφατο παράδειγμα είναι ο ναός της Παναγίας Τραπέζης στην Αχερίτου. «Στο δάπεδο, που προφανώς υπήρχαν μεσαιωνικές ταφές, βρέθηκε κατά τόπους ανεσκαμμένο και στα διανοιχθέντα ορύγματα εντοπίσθηκαν θραύσματα από μεσαιωνικά αγγεία», ανέφερε ο δρ Χοτζάκογλου, προσθέτοντας πως αρχαιοκάπηλοι κατεδάφισαν, επίσης, μερικώς το βόρειο τοίχο του πολύπαθου ναού του Οσίου Ευφημιανού στη Λύση και ανέσκαψαν το δάπεδο. Ως εκ τούτου, κατεστράφησαν τα τελευταία τοιχογραφικά σπαράγματα που είχαν απομείνει στο ναό, μετά την απογύμνωσή του από τις τοιχογραφίες του τρούλου και του τεταρτοσφαιρίου της αψίδας, που διενήργησε ο Τούρκος αρχαιοκάπηλος Αϊντίν Ντικμέν.

Σύμφωνα με στοιχεία του Μουσείου της Ιεράς Μονής Κύκκου, ο ναός της Παναγίας του Τράχωνα στην κατεχόμενη Λευκωσία, πλέον, δεν χρησιμοποιείται ούτε σαν χοροδιδασκαλείο του κατεχόμενου Δήμου.

«Πριν από μικρό χρονικό διάστημα, με πρόφαση έργα οδοποιίας στην περιοχή, καταπατήθηκε ολόκληρος ο περιβάλλον χώρος και το προαύλιο του ναού της Παναγίας του Τράχωνα», δήλωσε ο δρ Χοτζάκογλου, παρουσιάζοντας ακόμα και φωτογραφίες που αποδεικνύουν τις καταστροφές του. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εκσκαφές μπροστά ακριβώς από τη δυτική είσοδο του ναού προκάλεσαν τριγμούς στη στατική κατάσταση του μνημείου, με αποτέλεσμα ο Τούρκος εργολάβος να προχωρήσει σε άμεσα έργα υποστήριξης του μνημείου με τοιχίο, για να μην καταρρεύσει. Τα έργα αυτά χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με το άρθρο 7 του Κανονισμού του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα όποια προγράμματα οδοποιίας στα κατεχόμενα, τα οποία χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, υποβάλλονται εκ των προτέρων και στην Κυπριακή Δημοκρατία για να εκφράσει τυχόν ενστάσεις, ενώ επιβάλλεται ρητώς η προστασία των δικαιωμάτων κατοχής και ιδιοκτησίας φυσικών και νομικών προσώπων.

«Η περιουσία των θρησκευτικών ιδρυμάτων, σύμφωνα με το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι αναπαλλοτρίωτη», υπενθύμισε ο δόκτωρ, προσθέτοντας πως το κατοχικό καθεστώς, με την ανοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας και καλυπτόμενο πίσω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προχώρησε στην καταπάτηση της εκκλησιαστικής ιδιοκτησίας και στην πρόκληση ζημιών στο μνημείο, οι οποίες ενδεχομένως στο μέλλον να το καταστήσουν κατεδαφιστέο.

«Πετάχτηκαν ελληνικοί τάφοι»

ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ και οι προσβολές συνεχίζονται, αφού μεγάλος αριθμός ταφών Κερυνειωτών στο κοιμητήριο της Κερύνειας ανασκάφηκε με μηχανικά μέσα και οι σπασμένοι τάφοι και σταυροί πετάχτηκαν στην περιφέρεια του κοιμητηρίου. «Στο χώρο που κενώθηκε θάπτονται, πλέον, Βρετανοί κάτοικοι της Κερύνειας, οι οποίοι προφανώς ανήκουν στην αγγλικανική κοινότητα της περιοχής, που εδρεύει στην εκκλησία του Αποστόλου Ανδρέα στην Κερύνεια και δεν χωράνε πλέον στο παρακείμενο βρετανικό κοιμητήριο», ανέφερε ο δρ Χοτζάκογλου. Για να τονίσει ότι το γεγονός αυτό δεν αποτελεί μόνο μίαν απαράδεκτη προσβολή της μνήμης των κεκοιμημένων, αλλά και μίαν ανεπίτρεπτη ενέργεια της Αγγλικανικής Εκκλησίας στην Κύπρο, η οποία στις ελεύθερες περιοχές απολαμβάνει πλήρους ελευθερίας και παροχών από την Εκκλησία της Κύπρου και την Κυπριακή Δημοκρατία.

«Απαγορεύεται η ελεύθερη θρησκευτική έκφραση»

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ έκφραση θρησκευτικών πεποιθήσεων και «πιστεύω» απαγορεύεται από το κατοχικό καθεστώς, δημιουργώντας πρόβλημα σε χιλιάδες αλεβίτες μουσουλμάνους, που θέλουν ένα δικό τους μέρος έκφρασης. Σύμφωνα με στοιχεία της Ιεράς Μονής Κύκκου, οι μουσουλμάνοι αλεβίτες της Κύπρου ανέρχονται, πλέον, σε αρκετές χιλιάδες. «Ως γνωστόν, οι αλεβίτες δεν γίνονται αποδεκτοί ως θρησκευτική μειονότητα από την Τουρκία και δεν τους επιτρέπεται η ανέγερση ευκτήριων οίκων, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να συγκεντρώνονται μυστικά για την τέλεση των θρησκευτικών τους καθηκόντων. Μέχρι το 1974, η Κυπριακή Δημοκρατία παρείχε στους αλεβίτες της Κύπρου ευκτήριο οίκο στην περιοχή της Τύμβου, σεβόμενη πλήρως την ελευθερία έκφρασής τους. Από τον ευκτήριο αυτό οίκο τους εκδιώχθηκαν και διετάχθη το κλείσιμό του μετά την τουρκική εισβολή», υπογράμμισε ο δρ Χοτζάκογλου.

πηγή
από το Δελτίο των 11

ΣΧΟΛΙΟ
Χριστόφια μάζεψέ τα και δίνε του.........
Αδέρφια μου Κύπριοι ως πότε θα επιτρέπετε στον Τούρκο να σας εξευτελίζει....
Σηκωθείτε και είμαστε έτοιμοι να έρθουμε κάτω να πεθάνουμε μαζί σας.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.