20 Απριλίου 2010

Δελτίο Τύπου για το συνέδριο της πολιτικής παράταξης ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία έγινε την Κυριακή 18 Απριλίου 2010 στό γήπεδο του Sporting στά Πατήσια, με προσέλευση πού ξεπερνούσε τά 1.000 άτομα, το έκτακτο συνέδριο της Παρατάξεώς μας για την εθνική μας αξιοπρέπεια και την οικονομία, πού είχε σαν θέμα: «ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ». Ομιλητές ησαν ο Πρόεδρος της Παρατάξεως κ. Εμμανουήλ Β. Βολουδάκης και ο υπεύθυνος του οικονομικού σχεδιασμού της Παρατάξεως Δρ. Κωνσταντίνος Πολυχρονίου, καθηγητής της Διεθνούς Οικονομολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σινσιννάτι, στο Οχάιο των ΗΠΑ.

Το συνέδριο ξεκίνησε με το Χριστός Ανέστη και με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αρχιμανδρίτου π. Μάρκου Μανώλη, ο οποίος ανεχώρησε από αυτή τη ζωή την περασμένη Παρασκευή 16 τρέχοντος μηνός. Ο π. Μάρκος ήταν μία μεγάλη πνευματική μορφή του καιρου μας καί, το κενό πού αφήνει πίσω του είναι δυσαναπλήρωτο. Η Παράταξή μας ιδιαίτερα τον ευγνωμονεί, γιατί από την αρχή ήταν ολόψυχα κοντά μας και μας στήριζε.

Μετά από την ενός λεπτού σιγή, ο εκπρόσωπος Τύπου της Παρατάξεώς μας, κ. Σωτήρης Λαιζηνός έκανε μια σύντομη εισαγωγή και έδωσε το λόγο στον πρώτο ομιλητή, τον κ. Κωνσταντίνο Πολυχρονίου, ο οποίος ξεκίνησε αναλύοντας τις δύο αρχές της Οικονομικής μας πολιτικής, δηλαδή, το δογματικό «πιστεύω» και το λειτουργικό «πιστεύω» μας. Και, πολύ δικαιολογημένα αναρωτήθηκε: ο σίδηρος τήκεται στους 1535 οΚελσίου. το αλουμίνιο τήκεται στους 660 οΚελσίου. Ποιό είναι το σημείο τήξης της κρατούσης κοινωνικοοικονομικής κουλτούρας των Ελλήνων;

Στη συνέχεια, έθεσε τούς στόχους της οικονομικής μας πολιτικής. σαν πρώτο στόχο έθεσε τη διάσωση και σταθεροποίηση της οικονομίας και σαν δεύτερο στόχο την ανάπτυξη της οικονομίας.

Ο λόγος του ήταν ουσιαστικός και κατανοητός από όλους, ακόμη και από τούς μη ειδικούς και κάλυψε όλους τούς τομείς, από την Παιδεία, την εργασία και τά εργασιακά δικαιώματα, τίς επιχειρησιακές και οικονομικές πρακτικές, την κατανάλωση, την συνταξιοδότηση, την υγεία, την εισοδηματική και φορολογική πολιτική, την τεχνολογία και την αντιμετώπιση των μή προνομιούχων, για την οποία προτείνει συνεργασία Κυβέρνησης και θρησκευτικών ιδρυμάτων, καθώς και μή κερδοσκοπικών οργανώσεων. Μετά το τέλος της εισηγήσεώς του, ο κ. Πολυχρονίου χειροκροτήθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Πρόεδρος της Παρατάξεώς μας κ. Εμμανουήλ Βολουδάκης, ο οποίος τόνισε ότι, για να λυθούν όλα τα προβλήματα -και τα οικονομικά και τα άλλα, πρέπει ο λαός μας να αλλάξει νοοτροπία, να μάθει να μην ενδιαφέρεται μόνο για το μικροσυμφέρον του και την εξασφάλιση της οικογένειάς του, νοοτροπία πού, στο παρελθόν μας είχε κατατμήσει σε πόλεις-κράτη πού πολεμούσαν η μια την άλλη. Πρέπει επιτέλους να μάθουμε να λειτουργούμε σαν σύνολο, σαν Κράτος και να δουλεύουμε για το κοινό καλό, με πρώτους τούς πολιτικούς, οι οποίοι θα πρέπει να μιμηθούν τον Ιωάννη Καποδίστρια και να ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ την περιουσία τους αντί να κάνουν περιουσίες σε βάρος του ελληνικού λαού και μετά να έχουν το θράσος να απαιτούν και θυσίες.

Ο Πρόεδρος ανέπτυξε με άμεσο και κατανοητό τρόπο ποιες άμεσες και εφικτές λύσεις έχει η Παράταξή μας για όλα τα θέματα, επικεντρώνοντας την προσοχή του στην Υγεία και το Ασφαλιστικό, αλλά κάνοντας αναφορά και στα θέματα της ιθαγένειας-υπηκοότητας και των μέτρων για την εξασφάλιση της εργασίας.

Τέλος, αναφέρθηκε στην υποδούλωση των Κομμάτων στους χρηματοδότες τους επιχειρηματίες, η οποία, τελικά, καταλήγει σε βάρος των εργαζομένων πολιτών. και τόνισε ότι το Κράτος δεν μπορεί να βλέπει τούς ανθρώπους σαν αριθμούς μιας στατιστικής έρευνας, αλλά σαν ανθρώπους, σαν την αιτία της υπάρξεώς του καί, τελικά, σαν τους εργοδότες των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Η ομιλία του Προέδρου διεκόπτετο συχνά από τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των ακροατών. Εντύπωση προξένησε ο ενθουσιασμός ακόμη και μικρών παιδιών, πού φώναζαν «μπράβο», δίνοντας σε όλους μας την ελπίδα ότι η πατρίδα μας δεν μπορεί να πέσει θύμα της αλλοτρίωσης πού προγραμματίζεται γι’ αυτήν, όσο υπάρχουν οι ελληνικές οικογένειες πού εξασφαλίζουν το μέλλον της.

Μετά την ομιλία του Προέδρου ακολούθησε μια όμορφη και κατατοπιστική συζήτηση, πού κράτησε πολύ πέραν της καθορισμένης ώρας, δείχνοντας έτσι ότι ο ενθουσιασμός και το ενδιαφέρον των ανθρώπων, νίκησε ακόμη κι αυτόν τον κόπο της ημέρας.

Η Παράταξή μας βγήκε από αυτό το συνέδριο πιο πλούσια σε εμπειρίες και ελπίδες.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ συνεχιστών του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ http://www.koinwnia.com
e-mail:
koinwnia@koinwnia.com

Γραφεία Αθηνών
Διεύθυνση: Ιπποκράτους 121-123 Τ.Κ. 114 72 - Αθήνα Τηλ: 210 36 37 442 Φαξ: 210 36 37 012

Γραφεία Θεσσαλονίκης
Διεύθυνση: Αριστοτέλους 24 Τ.Κ. 546 23 - Θεσσαλονίκη Τηλ: 2310272903

Γραφεία Άμφισσας
Διεύθυνση: Θόαντος & Ι.Σ.Γάτου Τ.Κ.: 331 00 - Άμφισσα Τηλ: 2265029900



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.