20 Απριλίου 2010

Οι συνέπειες από το νέφος της ηφαιστειακής τέφρας στη Ελλάδα.

Αυξάνονται συνεχώς οι ακυρώσεις πτήσεων από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών προς τη Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη. Εκατόν είκοσι μία πτήσεις έχει προγραμματιστεί να ακυρωθούν - μέχρι στιγμής - από και προς το Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ 26 πτήσεις έχουν ακυρωθεί από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης μέχρι τις εννέα το βράδυ. Συνωστισμός στο λιμάνι της Πάτρας. Ο ΟΣΕ μελετά το ενδεχόμενο να ενισχύσει τα δρομολόγια του προς Βελιγράδι, Βουκουρέστι Σόφια και Σκόπια προκειμένου να εξυπηρετήσει όσους επιβάτες θέλουν να ταξιδέψουν στους προορισμούς αυτούς σιδηροδρομικά και να συνεχίσουν με άλλο τρένο τον προορισμό τους προς τη Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.

Συνωστισμός στο λιμάνι της Πάτρας.


Αυξημένη παρουσιάζεται τις τελευταίες ημέρες, η κίνηση στα πλοία της γραμμής Πάτρα - Ιταλία, λόγω του μπλακ-άουτ που έχει σημειωθεί στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, από την εξάπλωση της ηφαιστειακής σκόνης.

Πολλοί από τους επιβάτες που έχουν «εγκλωβιστεί» στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ζήτησαν ήδη να μεταφερθούν στην Πάτρα για να ταξιδέψουν με τα πλοία της γραμμής προς τα ιταλικά λιμάνια.

Ταυτόχρονα πολλοί που ετοιμάζονταν να έρθουν στην Ελλάδα αεροπορικώς, άλλαξαν τρόπο μετακίνησης, κατέληξαν σε κάποιο ιταλικό λιμάνι και από εκεί με το πλοίο φθάνουν στην Πάτρα.

"Από την Παρασκευή, τα πλοία έρχονται και φεύγουν γεμάτα επιβάτες", βεβαιώνουν όλοι οι ναυτικοί πράκτορες, που νοιώθουν ικανοποίηση γιατί χιλιάδες άνθρωποι ανακάλυψαν και πάλι τις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Απαραίτητη η επικοινωνία με τα αεροδρόμια/αεροπορικές εταιρείες.

Την ίδια ώρα, οι επιβάτες που έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν αεροπορικώς πρέπει να επικοινωνούν με το αεροδρόμιο ή τις αεροπορικές τους εταιρείες.

Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι το σύννεφο στάχτης, θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της εβδομάδας και η σκόνη ίσως φτάσει μέχρι τη Βόρεια Ελλάδα.

Το υπουργείο Υγείας επικαλούμενο ανακοινώσεις του ΠΟΥ, αναφέρει ότι "το συγκεκριμένο νέφος δεν προκαλεί μείζονα προβλήματα υγείας" κι ότι για τη χώρα μας μέχρι στιγμής δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Εγκλωβισμένοι χιλιάδες τουρίστες.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες τουρίστες έχουν εγκλωβιστεί τόσο στην Αθήνα όσο και στα νησιά -καθώς οι πτήσεις που θα τους μετέφεραν στην πατρίδα τους ακυρώνονται η μία μετά την άλλη.

Πολλοί από τους ταξιδιώτες προσπαθούν να φτάσουν στις χώρες τους μέσω Πάτρας με πλοία προς την Ιταλία και από εκεί με τρένα προς το Βορρά.

Χιλιάδες είναι και οι Έλληνες που δεν μπορούν να επιστρέψουν από το εξωτερικό.

Υπολογίζεται ότι συνολικά (Έλληνες και τουρίστες) 65.000 άτομα αντιμετώπισαν πρόβλημα για να φτάσουν στην Ελλάδα εξ αυτών 25- 30.000 είναι Έλληνες.

Σε ετοιμότητα οι Ελληνικές Αρχές.

Το ηφαιστειακό νέφος βρίσκεται κοντά στα σύνορα της χώρας μας.

Τα αεροδρόμια στη Βουλγαρία και την Αλβανία έχουν ήδη κλείσει και οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα για την περίπτωση που η σκόνη φτάσει στον ελληνικό ουρανό.

Στις χώρες που έχουν καλυφθεί από το νέφος όμως, πέρα από τα προβλήματα στις αεροπορικές συγκοινωνίες, μεγάλες αναμένονται οι επιπτώσεις και στο περιβάλλον.

"Εάν συνεχιστεί η δραστηριότητα του ηφαιστείου θεωρώ ότι είναι πιθανό να μολυνθούν και τα νερά και το έδαφος, επίσης μπορεί να έχουμε τεράστιες επιπτώσεις στο φυτικό ζωικό κεφάλαιο, όχι μόνο στην Ισλανδία, αλλά σε μια ευρύτερη περιοχή στη κεντρική και βόρεια Ευρώπη" δήλωσε ο καθηγητής Γεωλογίας, Ε. Λέκκας.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η κατεύθυνση των ανέμων δείχνει ότι το σύννεφο δεν θα απομακρυνθεί έως τουλάχιστον τα μέσα της εβδομάδας, ενώ εκτιμούν ότι το σύννεφο ηφαιστειακής στάχτης που κινείται στα υψηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας ίσως γίνει πυκνότερο την Τρίτη και την Τετάρτη.

από το ΕΛΛΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ




Share

1 σχόλιο:

Stratos Nikolaidis είπε...

Πρόσεξε τι γράφεις: Ο ΟΣΕ ακόμη μελετάει την αύξηση των δρομολογίων, την ώρα που η Γαλλία έχει ήδη εξαγγείλει αύξηση κατά 80.000 θέσεις, τα δρομολόγια Παρίσι-Λονδίνο. Κι εμείς, ακόμη το μελετάμε. Τρομάρα μας...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.