11 Μαρτίου 2010

«Βασίλισσα» η Λιόν, θρίαμβος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η Λιόν έκανε την υπέρβαση, απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» από τη Ρεάλ και προκρίθηκε, καθώς είχε νικήσει 1-0 στη Γαλλία. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνέτριψε στο «Ολντ Τράφορντ» τη Μίλαν 4-0 με δύο γκολ του Ρούνι και πέρασε πανηγυρικά στους «8» με δύο νίκες (3-2 στο Μιλάνο).

Ρεάλ-Λιόν 1-1

Μια από τις μεγαλύτερες προκρίσεις στην ιστορία της πέτυχε η Λιόν, αποκλείοντας στη Μαδρίτη τη Ρεάλ. «Βασίλισσα» στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» δεν ήταν η γηπεδούχος ομάδα αλλά οι «λιονέ», οι οποίοι στην τρίτη επίσκεψή τους στην ισπανική πρωτεύουσα διατήρησαν το αήττητο με τη μεγάλη αντίπαλο τους.
Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους Μαδριλένους, καθώς προηγήθηκαν νωρίς με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο 6ο λεπτό, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Η Λιόν κατάφερε και άντεξε την πίεση των «μερένγκες» στο πρώτο ημίχρονο, ενώ η Ρεάλ άγγιξε το γκολ σε δύο περιπτώσεις με τον Χιγκουαΐν. Στο 26’ είχε δοκάρι, ενώ δύο λεπτά αργότερα έσωσε ο Γιόρις.
Η Λιόν στο δεύτερο μέρος ανέβασε την απόδοσή της, ενώ η Ρεάλ άρχισε να εκνευρίζεται, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι Γάλλοι και σταδιακά επέβαλαν το ρυθμό τους. Στο 75’ ο Πιάνιτς ισοφάρισε σε 1-1 και στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Θα μπορούσαν να πάρουν και τη νίκη, αν οι Λόπες στο 89’ και Ντελκγκάδο στο 91’ ήταν στοιχειωδώς εύστοχοι και δεν σούταραν άουτ.


ΣΚΟΡΕΡ: 6’ Κριστιάνο Ρονάλντο-75’ Πιάνιτς
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ριτσόλι (Ιταλία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκρανέρο-Κρις, Ντελγκάδο

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Αρμπελόα (84’ Ντιαρά), Αλμπιόλ, Γκαράι, Ντιαρά, Γκούτι, Γκρανέρο (62’ Φαν ντερ Φάαρτ), Κακά (78’ Ραούλ), Κριστιάνο Ρονάλντο, Χιγκουαΐν.
ΛΙΟΝ: Γιόρις, Ρεβεγιέρ, Σισόκο, Κρις, Μπουμσόνγκ (46’ Κάλστρομ), Τουλαλάν, Γκοβού, Μακούν (46’ Γκοναλόν), Πιάνιτς (84’ Έντερσον), Ντελγκάδο, Λισάντρο.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μίλαν 4-0

Η επιστροφή του Ντέιβιντ Μπέκαμ στο «Ολντ Τράφορντ» δεν συνοδεύτηκε με επιτυχία, καθώς η Μίλαν γνώρισε τη συντριβή. Πάντως ο Άγγλος μέσος καταχειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους της παλιάς του ομάδας. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση της Μίλαν και προκρίθηκε πανηγυρικά με δύο νίκες (3-2 στο Μιλάνο). Οι Ιταλοί έχασαν την πρώτη ευκαιρία του αγώνα με τον Ροναλντίνιο στο 8’, όμως οι «κόκκινοι διάβολοι» επέβαλαν στη συνέχεια το ρυθμό τους. Ο Ρούνι στο 13’ άνοιξε το σκορ και ουσιαστικά «κλείδωσε» την πρόκριση για την ομάδα του. Οι «ροσονέρι» προσπάθησαν να απειλήσουν, όμως δεν κατάφεραν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στο 46’ ο Ρούνι πέτυχε το 2-0 για τους Άγγλους και από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι απέκτησε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα. Η Μίλαν παράτησε το ματς, καθώς το δεύτερο γκολ της στέρησε κάθε ουσιαστική ελπίδα για πρόκριση. Στο 59’ ο Παρκ πέτυχε το 3-0 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη και ο Φλέτσερ στο 88’ έδωσε τη… χαριστική βολή στους Ιταλούς, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

ΣΚΟΡΕΡ: 13’, 46’ Ρούνι, 59’ Παρκ, 88’ Φλέτσερ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπουζάκα (Ελβετία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σκόουλς-Ροναλντίνιο, Φλαμινί

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ
. : Φαν ντερ Σαρ, Νέβιλ (66’ Ράφαελ), Εβρά, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Φλέτσερ, Σκόουλς (73’ Γκίμπσον), Παρκ, Βαλένσια, Νάνι, Ρούνι (66’ Μπερμπάτοφ).
ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Αμπάτε (64’ Μπέκαμ), Γιανκουλόφσκι, Μπονέρα (46’ Ζέεντορφ), Τιάγκο Σίλβα, Φλαμινί, Πίρλο, Αμπροζίνι, Χούντελαρ, Μποριέλο (69’ Ιντσάγκι), Ροναλντίνιο.


Το πρόγραμμα των επαναληπτικών αγώνων της φάσης των «16»:


Τρίτη 9 Μαρτίου

Άρσεναλ-Πόρτο 5-0 (0-1)
Φιορεντίνα-Μπάγερν 3-2 (1-2)

Τετάρτη 10 Μαρτίου


Ρεάλ-Λιόν 1-1 (0-1)
Μάντσεστερ Γ.-Μίλαν 4-0 (3-2)

Τρίτη 16 Μαρτίου

Σεβίλη-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (1-1)
Τσέλσι-Ίντερ (1-2)

Τετάρτη 17 Μαρτίου

Μπαρτσελόνα-Στουτγκάρδη (1-1)
Μπορντό-Ολυμπιακός (1-0)

* Σε παρένθεση το σκορ των πρώτων αγώνων



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.