4 Ιανουαρίου 2010

Μπούμερανγκ για την κυβέρνηση η «δημόσια διαβούλευση». Αρθρο του Νίκου Χιδίρογλου.

Τεράστιο το ποσοστό των αντιδράσεων...!

Η κυβέρνηση, έρμαιο στα χέρια των νεωτεριστικών και ανεδαφικών αντιλήψεων του «εκσυγχρονιστή» και «φωταδιστή» πρωθυπουργού, τα βρήκε «μπαστούνια» στη δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο νόμου για την απονομή ιθαγένειας στους μετανάστες.
Οι σφοδρές αντιδράσεις των πολιτών, οδήγησαν σε αντανακλαστική απάντηση του «προοδευτικού» Τύπου που έκανε λόγο για «ακροδεξιές αντιδράσεις». Ο όρος «ακροδεξιές» αντικαταστάθηκε όμως αμέσως με τον όρο «φοβικές», όταν κάποιοι αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορούν να προσβάλλουν τόσο βάναυσα χιλιάδες πολίτες που διατηρούν ενστάσεις για τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Οι αντιδράσεις και τα επιχειρήματα
Οι αντιδράσεις ανέρχονται στο 90% των αναρτήσεων, παρά την προσπάθεια κυβερνητικών παραγόντων να «μαζέψουν» το πράγμα, ενεργοποιώντας μηχανισμό φιλοκυβερνητικών αναρτήσεων και απαξίωσης των επικρίσεων με επίθετα-κλειδιά (ρατσιστές, ακροδεξιοί, ξενόφοβοι, μεταξύ άλλων)

Διαβάστε τι λέει ο απλός κόσμος:

«Λέγεται ότι οι άνθρωποι αυτοί ήρθαν να ενισχύσουν την οικονομία της χώρας ότι προσφέρουν στο ασφαλιστικό και στον πολιτισμό της χώρας μας... Αντίθετα: γνωρίζουμε ότι φεύγουν τουλάχιστον 2,5 δις ευρώ το χρόνο για βοήθεια των συγγενών τους. Εκτός ελληνικής αγοράς χρήμα που παράγεται στην Ελλάδα. Δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση λόγω χαμηλού εισοδήματος, άρα μόνο μέσω έμμεσης φορολόγησης προσφέρουν στο δημόσιο ταμείο. Μα δεν καταναλώνουν! Δεν ξέρουμε πόσοι και ποίοι είναι. Μήπως πρέπει να αρχίσετε από εκεί τις νομοθετικές ρυθμίσεις;»

Ο κόσμος έχει άποψη

Ο απλός κόσμος, έχει άποψη, γνωρίζει τι συμβαίνει στους κόλπους της κοινωνίας, μιλά λογικά, παραθέτοντας επιχειρήματα. Η αγωνία είναι μεγάλη, όπως και η αντίδραση για το εθνικό & πολιτικό έγκλημα που ετοιμάζεται να διαπράξει το ΠΑΣΟΚ. Διαβάστε:
«Αναφέρω ότι έχει ζήσει ο μέσος Έλληνας, απλά πράγματα που επηρεάζουν τη ζωή μας και το επίπεδο για το οποίο έχουμε πληρώσει:
- Υποβιβασμός της ποιότητας παρεχόμενης εκπαίδευσης και εξαναγκασμός Ελλήνων γονέων για ακριβές λύσεις εκπαίδευσης. Όσοι έχουν παιδιά στα ιδιωτικά δημοτικά να μας πουν γιατί τα πήγαν εκεί. Ειλικρινά!
- Υποβιβασμός συνθηκών νοσηλείας σε νοσοκομεία, ΙΚΑ κλπ. Ρωτήστε μια εγκυμονούσα γιατί δεν πάει να γεννήσει δωρεάν στο Αλεξάνδρα. Μάλλον γιατί είναι ρατσίστρια! Αφού πληρώνει φόρους όμως, γιατί;
- Υποβιβασμός συνθηκών παρεχόμενων υπηρεσιών ΜΜΜ. Φίλοι παγκοσμιοποιητές χρησιμοποιήστε τις γραμμές που πάνε στα περίχωρα των πόλεων!
- Εγκληματικότητα. Εδώ ακούμε το παράδοξο ότι η εγκληματικότητα σε ποσοστό που οφείλεται σε αλλοδαπούς (~35-40%) είναι μικρότερη από αυτή των ελλήνων. Μαθηματικά μυαλά και αυτά! Δείτε την αναβάθμιση του εγκλήματος όμως και τη σχέση των πληθυσμών. Ρωτήστε και τα θύματα του 35% να σας πουν την άποψή τους!
- Οδηγική παιδεία. Ανύπαρκτη».

Φόβος για τον φονταμενταλισμό...
Φυσικά, οι περισσότεροι συμπολίτες μας αντιλαμβάνονται ότι οι αλλόδοξοι μετανάστες δεν θα ενσωματωθούν ποτέ, ενώ εκφράζονται και φόβοι για το τι μέλλει γενέσθαι, κυρίως με αφετηρία τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στη Μαδρίτη και στο Λονδίνο:
«Δείτε ότι όλοι οι βομβιστές είναι μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενεάς που αρνούνται την ηθική, την κουλτούρα, τη ζωή της χώρας όπου είναι πολιτογραφημένοι και αναζητώντας τις ρίζες τους, αυτοαποκαλούνται μετανάστες, ξένοι, φονταμενταλιστές...»
Οι πολέμιοι δυσφημούν με τις γνωστές «ενδείξεις»
Θαυμάστε όμως και τη σταλινική λογική των υπέρμαχων του σχεδίου νόμου, οι οποίοι, σε αντίθεση με τους πολέμιους, χρησιμοποιούν με ευκολία «επίθετα» και δυσφημιστικές ταμπέλες:
«Όσον αφορά στο θέμα του Δημοψηφίσματος που τίθεται από τους διάφορους νοσταλγούς της εποχής Χριστόδουλου, θα τους απαντούσα ότι δεν μπορούμε κάθε φορά ανάλογα με το καπρίτσιο ακροδεξιών αντιλήψεων να απαξιώνουμε λειτουργίες του Πολιτεύματος όπως το δημοψήφισμα. Άλλωστε δεν έχουν περάσει ούτε 100 ημέρες από τις εθνικές εκλογές» (σ.σ. τις οποίες μπορεί κάθε στιγμή η κάθε κυβέρνηση να επικαλείται, για να μην κάνει δημοψηφίσματα). Η όποια αντίδραση σε μια κυβερνητική πρωτοβουλία που μάλιστα τίθεται σε δημόσια διαβούλευση χαρακτηρίζεται «καπρίτσιο», ενώ γίνεται λόγος για λειτουργία του Πολιτεύματος (από αυτούς τους «δημοκράτες» που γύρισαν κάποτε την πλάτη σε 3.000.000 υπογραφές), που δεν έχει ποτέ ενεργοποιηθεί, κυρίως με ευθύνη της αριστεράς, από το 1974 και μετά...

Η ουσία και η αφύπνιση του κόσμου
Το ΠΑΣΟΚ την πάτησε χοντρά. Η δεύτερη απόπειρα «ελληνοποίησης» αλλότριων στοιχείων, προσκρούει στην αντίδραση του κόσμου. Διαβάστε:
«Η ανάγκη ενσωμάτωσης των αλλοδαπών πηγάζει από την “υποχρέωση” της χώρας μας να συμμορφωθεί στα πλαίσiα της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων. Η έννοια της εθνικής υπόστασης και πολιτισμικής διαφοροποίησης (καταγωγή, γλώσσα, παιδεία, θρησκεία κλπ) δεν συνάδει με τις προοπτικές της παγκοσμιοποίησης, δηλαδή της ενιαίας δήθεν παγκόσμιας πατρίδας, κουλτούρας, πανθρησκείας, της γλώσσας και του τρόπου σκέψης των παγκόσμιων πολιτών, υπό το καθεστώς της “δημοκρατικής” εξουσίας όπως την επιβάλλουν τα διάφορα lobby στις τοπικές περιφέρειες.

Κάθε σύνδεση με παρωχημένες έννοιες που μπορούν να ξεσηκώσουν λαούς, να δημιουργήσουν πολιτισμικές αφετηρίες, οφείλει να διακοπεί εγκαίρως…
Χώρες με ισχυρές πολιτισμικές, εθνικές ή θρησκευτικές αξίες, οφείλουν να απονευρώσουν τα σημεία αυτά και να εξομαλυνθούν.
Χώρες με κλειστό οικονομικό, παραδοσιακό τρόπο ζωής, να ενταχθούν στην καταναλωτική μανία, στον εκμαυλισμό και στην αλλοτρίωση».

Ο κόσμος μίλησε και μάλιστα νηφάλια, χωρίς να εκφραστεί με ακραίο τρόπο. Για να δούμε λοιπόν αν η κυβέρνηση θα λάβει υπόψη της τον κόσμο ή θα προβεί σε μια πράξη, που θα σημάνει το τέλος της κοινωνίας μας, όπως τουλάχιστον την ξέραμε.

Του Νίκου Χιδίρογλου
από το Ελλήνων Αφύπνιση



Share

2 σχόλια:

Άναυδος είπε...

 

Μπούμερανγκ ξε-μπούμερανγκ, ας ρωτήσουμε την κρίση του ιδιοκτήτη λαού:
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ στο Μεταναστευτικό - Όλα τα Γραφικά, Εικόνες, Avatars, Icons
Στείλτε και τις δικές σας εμπνεύσεις με θέμα: "Δημοψήφισμα" (βλ. στο τέλος της σελίδας)
 

Ανώνυμος είπε...

Το νομοσχέδιο φαίνεται ότι πάσχει συνταγματικά και πρέπει να εξετασθεί η συνταγματικότητά του.
Άλλο πράγμα η φιλοξενία και προστασία των δικαιωμάτων ξένων πολιτών, όπως λέει το Σύνταγμα, και άλλο πράγμα η συνιδιοκτησία εκ μέρους ξένων πολιτών μιας χώρας που λέγεται Ελλάδα, που δεν το λέει το Σύνταγμα της Ελλάδος.
Σε καμία πολιτισμένη χώρα της Ευρώπης και της Αμερικής δεν γίνονται μαζικές πολιτογραφήσεις ξένων πολιτών χωρίς κριτήρια, ουσιαστικά, με διαδικασίες express.
Αρκετοί μετανάστες, ιδίως Αλβανοί και από βαλκανικές χώρες, έχουν ενταχθεί στην ελληνική κοινωνία και πολιτισμό και δικαιούνται την πολιτογράφηση, άλλοι όμως δεν έχουν ενταχθεί και δεν την δικαιούνται.
Μαζικές ελληνοποιήσεις ξένων πολιτών άσχετων με τον ελληνικό πολιτισμό θα δώσει ηχηρό μήνυμα για να συρρεύσουν και άλλοι πολλοί παράνομοι μετανάστες, που τους μεταφέρει έναντι αμοιβής εδώ η διεθνής μαφία που τους εκμεταλλεύεται και θα τους εκμεταλλεύεται. Κανένας ιταλός μαφιόζος δεν σταμάτησε να συμμετέχει στην μαφία επειδή έγινε αμερικανός πολίτης.
΄Ετσι, τυχόν ελληνοποιήσεις θα πρέπει να γίνουν με συγκεκριμένα και αυστηρά κριτήρια μετά από εξετάσεις γνώσης του ελληνικού πολιτισμού, όπως γίνεται σε κάθε πολιτισμένη χώρα.
Είναι η Ελλάδα πολιτισμένη χώρα;
Αν ήταν, αντί για άρπα-κόλα ελληνοποιήσεις θα φρόντιζαν οι υπηρεσίες του κράτους ώστε οι εργαζόμενοι μετανάστες να είναι όλοι ασφαλισμένοι.
Η ελληνική ιθαγένεια δεν πρόκειται να ανεβάσει το βιοτικό επίπεδο κανενός μετανάστη, όπως δεν ανέβασε το βιοτικό επίπεδο κανενός έλληνα που βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού είναι πρωτοφανείς για ευρωπαϊκό κράτος.
Τα έξοδα των μαζικών ελληνοποιήσεων τα έχει υπολογίσει ο πρωθυπουργός, τώρα που βρισκόμαστε σε οικονομικές δυσκολίες και δεν μπορεί η οικονομία να βοηθήσει τους ήδη πολίτες;
Το μόνο που θα πετύχει είναι κάθε πόλη και χωριό να έχει το γκέτο του και το μιναρέ του από όπου θα τραγουδάει στο Μωάμεθ κάθε τόσο ο μουεζίνης.
Επίσης κάθε βουλευτής ή κι ο υποψήφιος πρωθυπουργός ακόμη θα βγάζει τα παπούτσια του και θα υποβάλλει τα σέβη του στους ευκτήριους οίκους αυτών των ομάδων.
Φιλελευθερισμός δεν είναι να ανέχεται κανείς την επιβολή άλλων πολιτισμών πάνω στον δικό του.
Ακυρώνονται η ελληνική επανάσταση του 21, οι βαλκανικοί πόλεμοι του 1912-13, η αντίσταση 40-44, οι αγώνες για την Κύπρο και όχι μόνο.
Και κάτι τελευταίο για αυτούς που φέρνουν ανιστόρητα παραδείγματα περί μετανάστευσης. Όλες οι χώρες υποδοχής που πήγαν οι έλληνες ως μετανάστες ήσαν χώρες μεταναστών (ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία, Λατ. Αμερική). Εκεί οι ευρωπαίοι και άλλοι μετανάστες εξόντωσαν τους ιθαγενείς (ινδιάνους, αβορίγινες κλπ) και έφτιαξαν κράτη επήλυδων.
Ελπίζω ότι ως έλληνες δεν έχουμε κάτι κοινό στη μοίρα μας με τους ινδιάνους.
Η μόνη χώρα που ήταν έθνικό κράτος και πήγαν οι έλληνες ως μετανάστες είναι η Γερμανία μετά τον β΄παγκόσμιο, διότι είχε ανάγκη για τις βιομηχανίες της. Και εκεί οι μετανάστες πήγαιναν οργανωμένα, μόνο μετά από έγγραφη πρόσκληση, όχι με μπουκάρισμα.
Η ελληνική κοινωνία έχει πολλά στραβα, αλλά δεν δικαιολογείται η αυτοκαταστροφη. Εκτός αν έχουμε βαρεθεί τους εαυτούς μας.
Επειδή όμως ο ελληνικός πολιτισμός έχει και πολλά καλά υπάρχουν περιθώρια αισιοδοξίας.
Κάθε πολιτισμικός χώρος έχει τις δικές του αρχές και αξίες που πρέπει να γίνονται σεβαστές από τους επισκέπτες του. Ήδη ο πατέρας της ιστορίας Ηρόδοτος (5ος αιώνας π.Χ.) μιλάει για τον ξεχωριστό χαρακτήρα Ευρώπης και Ασίας και αποδίδει σε αυτόν τον ξεχωριστο χαρακτήρα την αποτυχία των Περσών να υποδουλώσουν την Ελλάδα. Οι θεοί, κατά τον ιστορικό, δεν επέτρεψαν την τυραννία της δεσποτικής και μοιρολατρικής Ασίας επί της ελλάδας-Ευρώπης.
Οι θεοί ή ο θεός ας ενεργήσουν και πάλι τώρα που τους έχουμε ανάγκη.
Να αποφασίσει ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, διότι μια τέτοια απόφαση της σημερινής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού θα έχει δυσβάστακτο κόστος (οικονομικό, πολιτικό και όχι μόνο) και απαιτεί τουλάχιστον Συντακτική Βουλή για να ληφθεί.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.