21 Ιανουαρίου 2010

Απροκάλυπτα πλέον προστατεύουν τους αλλοδαπούς και κυνηγούν τους Ελληνες εμπόρους και μικροπωλητές.

Σε… φιάσκο των ελεγκτικών μηχανισμών της Νομαρχίας Μαγνησίας και του Δήμου Βόλου, παραπέμπει η επιβολή προστίμου 1.000 ευρώ εις βάρος της γυναίκας που ψήνει και πουλάει κάστανα στην κεντρική αγορά της πόλης, στην Ερμού. Οι έλεγχοι και η τιμωρία του παρεμπορίου από μικτά κλιμάκια της Διεύθυνσης Εμπορίου της Νομαρχίας και της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου, κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων, είχαν σταματήσει μπροστά στη θράκα της κ. Αναστασία Φώτα και εκεί εξαντλήθηκαν…

Το δημοσίευμα της «Ε» στις 16 Ιανουαρίου, προκάλεσε την αναδίπλωση των ελεγκτικών μηχανισμών, με το Νομάρχη, Απ. Παπατόλια να φροντίζει προσωπικά για την έκδοση νόμιμης άδειας στην «καστανού» και να μην ενεργοποιεί το πρόστιμο- ντροπή.

Η… τιμωρία του παρεμπορίου ξεκίνησε και εξαντλήθηκε στην περίπτωση γυναίκας που έψηνε και πωλούσε κάστανα στην αγορά του Βόλου.

Όταν σύσσωμος ο εμπορικός κόσμος του Βόλου ξεσηκώθηκε μέσα στις γιορτές για το παρεμπόριο που στηνόταν έξω από τις πόρτες των καταστημάτων, οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Εμπορίου, φαίνεται –μέσα από την έκθεση του μηνιαίου απολογισμού της υπηρεσίας- ότι εξαντλήθηκαν σε μια γυναίκα που πουλούσε κάστανα. Εις βάρος της επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ, γιατί δεν είχε άδεια άσκησης υπαίθριου εμπορίου, ενώ κατασχέθηκαν από την ίδια τρία σακιά κάστανα των 15 κιλών το καθένα και 150 πλαστικά ποτήρια!

Η κ. Αναστασία Φώτα, αποτελεί μια από τις γνωστές «φιγούρες» στην κεντρική αγορά του Βόλου.

Επί 12 χρόνια στήνει τη μικρή ψησταριά της στη συμβολή των οδών Ερμού και Κ. Καρτάλη. Ψήνει κάστανα και τα πουλάει στους περαστικούς- επισκέπτες της αγοράς, που τη γνωρίζουν με το μικρό της όνομα.

Με το μικρό της όνομα την γνώριζαν και οι υπηρεσίες του Δήμου Βόλου. Όταν πριν από καιρό, η πλανόδια πωλήτρια είχε προσέλθει στις υπηρεσίες για να της εκδώσουν άδεια προκειμένου να συνεχίσει να πουλάει τα κάστανά της, την είχαν ενημερώσει ότι δραστηριοποιείται σε τουριστική ζώνη και αδυνατούν να βγάλουν την άδεια. Της είχαν όμως υποσχεθεί ότι θα είχε την ανοχή τους. «Δεν θα την ενοχλήσει κανείς», ήταν η υπόσχεση που όμως δεν τηρήθηκε.
Η… ανοχή που υποσχέθηκαν φαίνεται ότι εξαντλήθηκε την περίοδο των περασμένων Χριστουγέννων. Της επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ και της κατασχέθηκε το εμπόρευμα, την ίδια ώρα, που ολόκληρη η αγορά «στέναζε» από το παρεμπόριο που ανθούσε έξω από τις πόρτες των καταστημάτων.

συνέχεια στο Eglimatikotita
από το Greek Alert

ΣΧΟΛΙΟ
Καταρχήν μπράβο στον Νομάρχη Μαγνησίας που αγνόησε τις κυβερνητικές εντολές προστασίας των αλλοδαπών και κυνηγητού των Ελλήνων μικροπωλητών.......

Τα ίδια συμβαίνουν και στην Αθήνα και πιθανώς σε όλη την Ελλάδα. Μην απορείτε φίλοι μου είναι τέτοιες οι διαταγές που έχουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Χτυπήστε τους Ελληνες κι όχι τους αλλοδαπούς!!!!

Πρόσφατα άκουσα στο ραδιόφωνο μια μικρή συνέντευξη που πήραν οι γνωστοί "Αδιάβροχοι" σε μέλος της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ) στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν οι διαμαρτυρίες των Ελλήνων καταστηματαρχών του κέντρου της Αθήνας οι οποίοι δέχονται συνεχείς ελέγχους από τα Ελεγκτικά όργανα την ίδια στιγμή που οι παράνομοι αλλοδαποί μικροπωλητές βρίσκονται έξω από τα καταστημάτά τους και τους στερούν μεγάλο ποσοστό του τζίρου τους.

Δηλαδή φανταστείτε το. Οι καταστηματάρχες που πληρώνουν φόρους, ενοίκια, εισφορές υπαλλήλων, αγοράζουν νόμιμο εμπόρευμα με παραστατικά κλπ όταν καλούν τους ελεγκτές για να γλυτώσουν από τους αλλοδαπούς που τίποτα από αυτά δεν πληρώνουν στους παράνομους πάγκους τους, αυτοί (οι ελεγκτές) έρχονται και κάνουν εφόδους στα καταστήματα!!!!

Μάλιστα κάποιοι από τους καταστηματάρχες μετέφεραν στους δημοσιογράφους ότι πιθανώς υπάρχει και μυστική προφορική συμφωνία με τους Κινέζους να μην ενοχλούνται οι πλανόδιοι έμποροί τους...... Ελπίζουμε να μην επαληθευτεί ποτέ κάτι τέτοιο.....

Τι να κάνουμε ρε παιδιά. Κλείστε τα μαγαζιά σας. Βάφτε τα μούτρα σας. Πάρτε πάγκους και γεμίστε τους με παράνομο εμπόρευμα και παίξτε το αλλοδαποί να την γλυτώσετε.....

Είπαμε Υπουργείο Προστασίας του Αλλοδαπού Πολίτη... δεν λέτε να το καταλάβετε......

ΘΑΝΟΣ



Share

1 σχόλιο:

cummulus είπε...

Αυτή φταίει που πουλούσε μόνο κάστανα. Αμα ήτνα κινέζα με κινητό μαγαζάκι, δεν θα την κάνανε τίποτε.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.