20 Οκτωβρίου 2009

Ο διαχωρισμός Κράτους - Εκκλησίας θα σώσει το Εθνος μας. Το ανθελληνικό - αντιχριστιανικό κράτος συμπαρασύρει την Εκκλησία στο χάος.

Διάβασα 2 ειδήσεις που με προβλημάτισαν:

η πρώτη........

Προβληματίζεται σοβαρά η κυβέρνηση και μελετά το ενδεχόμενο να προχωρήσει σύντομα σε πλήρη κατάργηση του θρησκευτικού όρκου σε δικαστήρια και δημόσιες υπηρεσίες.


Καταλύτη των εξελίξεων αποτελεί η υπόθεση του δικηγόρου Θ. Αλεξανδρίδη. Αρνήθηκε να δώσει θρησκευτικό όρκο ως δικηγόρος και προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προκαλώντας τον Φεβρουάριο του 2008 την καταδίκη της Ελλάδας για παραβίαση της ελευθερίας της θρησκευτικής συνείδησης.


Εκτοτε έχουν κατατεθεί από άλλους δικηγόρους πολλές ακόμη προσφυγές κατά της χώρας μας, η οποία καλείται τώρα να προσαρμοστεί άμεσα με την ευρωπαϊκή νομολογία στο θέμα αυτό. Ηδη το Δικαστήριο, ενόψει και των νέων δικών που έρχονται το 2010, με αλλεπάλληλα ερωτήματά του προς την κυβέρνηση ζητά να μάθει τι έχει κάνει η χώρα μας, για να εφαρμόσει την παραπάνω καταδικαστική απόφαση.


Αυτό πολύ απλά σημαίνει πως η κυβέρνηση, για να αποφύγει νέες καταδίκες και διεθνή διασυρμό της χώρας, πρέπει πολύ σύντομα να απαλείψει οριστικά από τους Κώδικες Πολιτικής και Ποινικής Δικονομίας τον Κώδικα περι δικηγόρων, τον Κώδικα δημοσίων υπαλλήλων και τους στρατιωτικούς κανονισμούς, κάθε αναφορά σε θρησκευτικό όρκο υπαλλήλων και πολιτών, έστω και εάν αυτός προβλέπεται προαιρετικά!


Σήμερα ο Δημασιοϋπαλληλικός Κώδικας και οι Κώδικες Πολιτικής και Ποινικής Δικονομίας καθιερώνουν εναλλακτικά στο θρησκευτικό όρκο, τη διαβεβαίωση. Οποιος (υπάλληλος ή μάρτυρας σε δίκη) δηλώσει ότι δεν πρεσβεύει καμία θρησκεία, μπορεί να επικαλεσθεί την τιμή και τη συνείδησή του. Ομως και αυτή η δυνατότητα δεν κρίνεται ικανοποιητική από την ευρωπαϊκή νομολογία, καθώς προϋποθέτει την προηγούμενη αρνητική δήλωση του εμπλεκόμενου πολίτη και οδηγεί στην έμμεση αποκάλυψη των θρησκευτικών του φρονημάτων (ότι δεν δεν είναι χριστιανός ορθόδοξος).
Ετσι, ο μόνος νομοθετικός δρόμος που απομένει στην κυβέρνηση είναι να επιβάλει παντού, υποχρεωτικά, τη διαβεβαίωση (πολιτικό όρκο), απομακρύνοντας τα ιερά ευαγγέλια από δικαστήρια και δημόσιες υπηρεσίες. Και σύμφωνα με πληροφορίες, προς αυτή την κατεύθυνση σχεδιάζονται οι επικείμενες προσαρμογές, καθώς δεν υπάρχει άλλη ενδιάμεση λύση που να ικανοποιεί τις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Τα άρθρα των κωδίκων θα ορίζουν, για παράδειγμα, πως ο μάρτυρας, ο ένορκος ή ο πραγματογνώμονας επικαλούνται την τιμή και τη συνείδησή τους για να καταθέσουν την αλήθεια στο δικαστήριο. Το ίδιο θα ισχύει προφανώς και για τους στρατιωτικούς και τους δημοσίους υπαλλήλους. Η λέξη «ορκίζομαι» θα πρέπει να αντικατασθεί με τις λέξεις «δηλώνω, επικαλούμενος την τιμή και τη συνείδησή μου ότι...».

Ελευθεροτυπία
(Διαβάστε ολόκληρη την είδηση στα ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ)

και η δεύτερη........

"Το διαβάσαμε στο διαδίκτυο και δεν πιστεύαμε στα μάτια μας: «Ακριβώς έτσι το είπε ο εισαγγελέας - αδερφός του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Φλωρίδης στην δικαστίνα που καταδικάστηκε στην Ξάνθη την κ. Ψάλτη: Όταν είστε στην έδρα είναι απαράδεκτο να φοράτε σταυρό γιατί είναι θρησκευτικό σύμβολο και επηρεάζετε!» Ακολούθησε κατακραυγή: «Είναι δυνατόν να μιλάμε για εισαγγελέα και Δικαιοσύνη όταν ο αδερφός του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Φλωρίδη, ο εισαγγελέας κ. Βασίλης Φλωρίδης ουσιαστικά κατήγγειλε την δικαστίνα που τελικά καταδικάστηκε στην Ξάνθη για το θέμα της ΙΜ Βατοπεδίου, επειδή... φορούσε σταυρό! Είναι τόσο τραγικό αυτό που φέρεται να είπε που πραγματικά δεν αξίζει ούτε να το σχολιάσουμε. Είναι απαράδεκτο ένας εισαγγελέας να κρίνει μια κατηγορούμενη από το αν φοράει ή όχι σταυρό. Το είπε ένας ακροατής της δίκης στην Κομοτηνή".

απόσπασμα από άρθρο του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
(Διαβάστε το ολόκληρο στο ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΦΥΠΝΙΣΗ)

ΣΧΟΛΙΟ
Συνεπώς εκ των πραγμάτων και των γεγονότων νομίζω ότι ο πρώτος εχθρός για το νέο κατεστημένο βρέθηκε. Είναι η Ορθοδοξία.
Με προβληματίζει πάρα πολύ η στάση των διοικούντων την Ελλαδική Εκκλησία. Τα δείγματα που λαμβάνουμε από δηλώσεις και ενέργειες, όπως για παράδειγμα η μη ορκωμοσία πολλών στελεχών της νέας κυβέρνησης στην Βουλή, οι δηλώσεις περί φορολόγησης της περιουσίας της Εκκλησίας, η ειρημένη πρόταση περί διαχωρισμού κράτους και Εκκλησίας, οι συνεχείς επιθέσεις κουκουλοφόρων νεο-εποχιτών, αναρχικών οπαδών της παγκοσμιοποίησης και καλά αριστεριζόντων...τρικυμία εν κρανίω...κατά Ορθόδοξων Ναών.....δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για αισιοδοξία.

Ολοι οι λαοί του κόσμου δεν έχουν κανένα πρόβλημα να δηλώνουν ευθαρσώς το θρήσκευμά τους. Εκτός από έναν (που όλοι ξέρουμε). Επίσης πρόβλημα έχουν οι άθεοι, οι άθρησκοι, οι Μασώνοι, οι Σιωνιστές, οι Σατανιστές και γενικά οι οπαδοί των καταστροφικών λατρειών.

Συμπέρασμα οι διατάξεις της Ε.Ε. περί μη αναφοράς του θρησκέυματος του πολίτη, έχουν σαν σκοπό να προστατέψουν συγκεκριμένες ολιγομελείς ομάδες ατόμων που θέλουν να ενεργούν εκ του πονηρού στα σκοτεινά.

Φυσικά οι διατάξεις αυτές μέσα στην αφηνιασμένη και παρανοϊκή μανία των ιθυνόντων της Ε.Ε. παίρνουν φασιστικές διαστάσεις με αποκορύφωμα την είδηση που είδαμε παραπάνω στην οποία ο ανεκδιήγητος εισαγγελέας προσπαθεί να επιβάλλει με κατακριτικό φασιστικό τρόπο την αθεϊστική θέλησή του σε μια ορθόδοξη Χριστιανή.

Πρέπει να καταλάβετε ξεφτιλισμένα αθεϊστικά τομάρια, ότι είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί και θα το ομολογούμε όπου στεκόμαστε κι όπου βρισκόμαστε. Η Ομολογία Πίστεως είναι για μας υποχρέωση και περηφάνεια. Η κακώς νοούμενη ανεξιθρησκεία που προσπαθείτε να μας επιβάλλετε με φασιστικούς τρόπους, δεν θα περάσει.

Και ναι είμαστε προκατειλημένοι κατά πάντων όσων δεν δηλώνουν το θρησκευμά τους με παρησία. Γιατί αυτο σημαίνει αυτομάτως ότι έχουν κρυφούς στόχους και πόθους που δεν συμφωνούν με την Ορθοδοξία μας.

Θα δηλώσω κάτι που ίσως ξενίσει στα αυτιά πολλών φίλων Ορθοδόξων Ελλήνων.
Είμαι υπέρ του διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας. Ξέρω ότι αυτό είναι λυπηρό και οδυνηρό για την πολυαγαπημένη μας πατρίδα αλλά είναι ο μόνος τρόπος να την σώσουμε. Βλέπετε η Εκκλησία θέλει να προσφέρει στο κράτος και έχει προσφέρει σε όλους τους αγώνες του Εθνους μας, όμως σήμερα με τα νέα δεδομένα και τις εντολές της Νέας Εποχής και των μυστικών Οργανώσεων (Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, Μασωνία κλπ) το κράτος ως όμηρος, προσπαθεί πλεόν να συμπαρασύρει στον όλεθρο εκτός από την Ελλάδα μας και την Εκκλησία!! Η δεσμοί κράτους και Εκκλησίας μόνο καταστροφικές εκπτώσεις έχουν να προκαλέσουν στην Εκκλησία και κατ' επέκταση στην Ορθοδοξία.

Ο απεγκλωβισμός της Εκκλησίας από τα άθεα και ανθελληνικά δίχτυα που έχουν απλώσει πάνω της οι νεο-εποχίτες πολιτικοί θα απελευθερώσει δυνάμεις μέσα στην Ορθοδοξία που δεν φανταζόμαστε. Δυνάμεις οι οποίες σήμερα βρίσκονται με δεμένα τα χέρια αλλά και με υποχρεωτικά κλειστό το στόμα μόνο και μόνο για να μην διασαλευτεί αυτή η καταστρεπτική για την Εκκλησία σχέση με το κράτος.

Φυσικά για να μην νομίζετε ότι μιλάω για διαχωρισμό χωρίς να γνωρίζω πράγματα πρέπει να πώ ότι αυτός ο σωτήριος διαχωρισμός για την Εκκλησία, εξ' υπακούεται ότι θα σημάνει την ανάληψη της μισθοδοσίας όλων των κληρικών της Ελλάδας από την ίδια την Εκκλησία. Και η Εκκλησία μας έχει τον τρόπο και την στελέχωση να αναλάβει τέτοιο τιτάνιο έργο. Οσο για τους πόρους, αυτοί φυσικά θα βρεθούν εύκολα όταν το κράτος αποδώσει στην Εκκλησία την τεράστια περιουσία που του έχει παραχωρήσει (του κράτους) όταν ανέλαβε την υποχρέωση να καταβάλλει τους μισθούς των κληρικών. Και σας διαβεβαιώ ότι πρόκειται για τεράστια ακίνητη περιουσία με δεκάδες ή και εκατοντάδες κτίρια στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε ολόκληρη την χώρα. Ετσι όπως καταλαβαίνετε μάλλον το κράτος δεν θα δεχτεί εναν τέτοιο διαχωρισμό....για οικονομικούς λόγους.

Παρόλα αυτά ένας ενδεχόμενος διαχωρισμός θα δημιουργήσει αυτομάτως δύο Ελλάδες!
Μια Ορθόδοξη, εθνική και πατριωτική Ελλάδα με σημαία την Σημαία του Χριστού, την γαλανόλευκη με τον Σταυρό στην μέση και με ιστορική συνέχεια από τα βάθη των αιώνων. Στα σχολεία της Εκκλησίας που θα είναι απαλλαγμένα από το άθρησκο Υπουργείο Παιδείας (καθώς το "εθνικής" πήγε ήδη, περίπατο), τα ελληνόπουλα θα διδάσκονται την πραγματική εθνική ιστορία των προγόνων τους και την υπεροχή της Αλήθειας της Ορθοδοξίας. Από την άλλη θα υπάρχει μια αλλοτριωμένη, ξενομανής, αποχριστιανισμένη, άθεη και κένη ιδεολογίας Ελλάδα (αν μπορεί να ονομαστεί έτσι) με καμιά ιστορική ρίζα μιας και τα βιβλία ιστορίας που θα διδάσκονται στα σχολεία της θα τα ορίζει το άθεο, μασωνικό Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και η Ρεπούση και θα έχει σαν σημαία της την σημαία του Σηφουνάκη. Ενα πανί με μπλέ και λευκές ρίγες χωρίς Σταυρό........

Ξέρω ότι όλα αυτά μας στενοχωρούν, αλλά αν δεν γίνει γρήγορα ο διαχωρισμός, πολύ φοβάμαι ότι σύντομα θα συμπαρασυρθούμε (οι Ελληνες Ορθόδοξοι) σε καταστάσεις πρωτόγνωρες και παρακμιακές. Θα υποχρεωθούμε, με φασιστικό τρόπο, να κάνουμε πράγματα που δεν επιθυμούμε.

Για παράδειγμα, τι θα κάνουμε όταν σε λίγο καιρό το ανθελληνικό κράτος υπογράψει συμφωνία με τα Σκόπια ονομάζοντάς τα Βόρεια (ας πούμε) Μακεδονία; Φυσικά για να το δεχτούν αυτό οι Σκοπιανοί θα υποχρεώσουν το κράτος μας να αποδεχθεί "Μακεδονική γλώσσα και έθνος" (το είπε χθές ο ίδιος ο Πρόεδρός τους)!!! Τα παιδιά μας στο σχολείο θα υποχρεωθούν να αποκαλούν τα Σκόπια, Βόρεια Μακεδονία και τους κατοίκους Μακεδόνες!!! Αλλά τότε θα είναι αργά για διαμαρτυρίες. Η ζημιά θα έχει γίνει.

Η πάλι για παράδειγμα όταν θα επισκεπτόμαστε τα άγια χώματα της Ελληνικής Κύπρου μας και θα βλέπουμε παντού ξένα (μη ελληνικά) σύμβολα με ξένο εθνικό ύμνο κι όχι τον Υμνο είς την Ελευθερίαν. Ενα κρατικό μόρφωμα που θα έχει παραχωρήσει την ιθαγένεια του σε κάθε "καρυδιάς καρύδι" από την Ανατολία!!!! Τι θα λέμε;

Ξέρετε τι μου λένε μερικοί φίλοι Ελληνες Κύπριοι για την Μεγαλόνησο; Οτι εκεί (στην Κύπρο) είναι μιά άλλη Ελλάδα. Και πραγματικά πηγαίνοντας στο νησί μας βλέπεις έναν άλλο ελληνισμό. Εναν ελληνισμό που αναπτύσσεται μακρυά από το παρακμιακό ελλαδικό κράτος και έχει διατηρήσει πολλά στοιχεία του παραδοσιακού Ελληνισμού, ανόθευτα. Ακόμα και η κυπριακή διάλεκτος έχει συντηρήσει αρχαιοελληνικά στοιχεία σε μεγαλύτερο βαθμό από την ελλαδική. Φυσικά κι εκεί ανθελληνικές δυνάμεις προσπαθούν να αλλοτριώσουν και να αφελληνίσουν το Γένος μας αλλά οι αντιστάσεις των Κυπρίων αδερφών μας είναι πολύ μεγαλύτερες. Θυμηθείτε το ηχηρό ΟΧΙ στο κατάπτυστο ανθελληνικό Σχέδιο Αναν παρά τις πιέσεις που ασκούσαν τότε οι Αμερικανοί και ο νυν Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου......

Εμείς λοιπόν οι Ορθόδοξοι Ελληνες (και το Ορθόδοξοι το λέω με διπλή έννοια θρησκευτική αλλά και εθνική) θα αντισταθούμε και θέλουμε αρωγό την Εκκλησία μας. Θέλουμε τα παιδιά μας να πορεύονται μέσα στον σύγχρονο κόσμο λαμβάνοντας γνώσεις με σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους αλλά δεν θέλουμε με πρόσχημα την εξέλιξη αυτή να απεμπολήσουν κάθε ελληνικό και χριστιανικό στοιχείο της ταυτότητάς τους. Θέλουμε να γνωρίζουν και να είναι περήφανοι για την Ορθοδοξία μας και την Ιστορία του Γένους μας.

Οι υπόλοιποι πορευθείτε όπως νομίζετε αλλά δεν μπορείτε να μας υποχρεώσετε να σας ακολουθήσουμε στην παρακμιακή, παγκοσμιοποιημένη και αλλοτριωμένη πορεία σας που σκοπό έχει την εξαφάνιση του Γένους μας.



Share

14 σχόλια:

ΑΔΗΣ είπε...

Δηλαδή πλέον θα φορολογήται και
η εβραϊκη κοινότητα της Ελλάδος;

cummulus είπε...

Το αντι-ορθόδοξο μίσος όπως εκφράστηκε από τον εθσαγγελέα Φλωρίδη είναι απίστευτο. Τόσο μίσος πιά πρός τον Χριστό; Ο σταυρός τον ενόχλησε;
Θυμήθηκα τώρα το εξής: Οι υπέρμαχοι της κατάργησης του θρησκεύματος στις ταυτότητες, λέγανε, πως έτσι θα "προστατεύονται" οι μη-χριστιανοί. Γελοιότητες. Είναι ανάγκη να δώ ταυτότητα για να καταλάβω το θρήκευμα του Χασάν, του Μεμέτ, του Αλή που ζούνε στην Ξάνθη και στην Κομοτινή; Εξ άλλου, το ίδιο το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί τον όρο "μουσουλμάνος" για τους βουλευτές του.
Σε οτι αφορά τον χωρισμό, προσωπικά δεν έχω καταλάβει τι εννοούμε ακριβώς.

ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ είπε...

«Τους ασεβείς και καταραμένους αυτούς Ελληνιστές, και με φωτιά και με ξίφος και με πνιγμό και με κάθε τρόπο θανατώστε τους. Μαστιγώστε, φυλακίστε, κόψτε τους τη γλώσσα, ύστερα το χέρι και
αν επιμένουν, τότε στείλτε τους στο βυθό της θάλασσας. Είμαι
χριστιανός, ως εκ τούτου δεν δύναμαι να είμαι Έλλην. Αν με ρωτήσει κανείς τι είμαι, απαντώ Χριστιανός είμαι.»
(Πατριάρχης Γεννάδιος
Σχολάριος)

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1700 ΧΡΟΝΙΑ

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Πάλι τα ίδια. Δεν βαριέσαι καθόλου να επαναλαμβάνεσαι Επικούρειε.
Μάλλον δεν θέλεις να καταλάβεις.
Δηλαδή ο πατριαρχης Γεννάδιος Σχολάριος δεν ήξερε τι εθνικότητος είναι ο ίδιος κι "έβριζε" και καλα τους Ελληνες..!!!!! Δηλαδή το ίδιο του το αίμα....

Μας έχεις κουφάνει.
Αντιγράφω από την Wikipedia:

"Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη ρητορική, την τακτική, τη φιλοσοφία, τη θεολογία και τη νομική και εντρύφησε ιδιαίτερα στο έργο του Αριστοτέλη. Ήταν επίσης γνώστης της λατινικής γλώσσας. Σε νεαρή ηλικία, άνοιξε σχολή, έγραψε ελληνική γραμματική και μετέφρασε φιλοσοφικά έργα της Δύσης.

Είχε ιδιαίτερο δεσμό με το Μητροπολίτη Εφέσου Μάρκο τον Ευγενικό, του οποίο έγινε πνευματικό τέκνο και τον διαδέχτηκε στον αγώνα που εκείνος είχε ξεκινήσει κατά της Ένωσης των Εκκλησιών."

Με το μαλακό λοιπόν την λάσπη...γιατί λάσπες μπορουν να εξαπολυθούν προς όλες τις κατευθύνσεις....

ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ είπε...

Θα σου πρότεινα να ψάχνεις ορισμένα πράγματα. Η πηγή που μου παρέθεσες δεν είναι αξιόπιστη. διότι μέχρι και πριν λίγο ο καθένας μπορούσε να γράψει την γνώμη του. Θα σου πρότεινα να διαβάσεις κανένα βιβλίο για τον Σχολάριο (αντικειμενικό)

Γνωρίζουμε ότι τα γραπτά του Αριστοτέλη διασώθηκαν όταν βρέθηκαν ακέραια σε Αραβική βιβλιοθήκη στην Ισπανία.

Μάθε λοιπόν ότι ο Σχολάριος τα είχε βρει με τους Οθωμανούς πολύ πριν πέσει η Κωνσταντινούπολη και σαν αντάλλαγμα πήρε η εκκλησία σου τα ΣΟΥΛΤΑΝΙΚΑ ΦΙΡΜΑΝΙΑ και κράτησε τα δικαιώματα της.

Την εποχή της πτώσης υπήρχαν 13.000 μισθοφόροι στρατιώτες απέναντι σε 120.000 ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ και 500.000 μοναχοί και παπάδες που δεν πρόσφεραν τίποτα.

Αυτοί με βάση τα προνόμια διοικούσαν και έβαζαν τους φόρους στους ρωμιούς.

Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί ο Αθανάσιος Διάκος ή ο Παπαφλέσας δεν αγιοποιήθηκαν σε αντίθεση με τον Κοσμά τον Αιτωλό;

Διαβάζω από τον επίσημο βίο του:
"Εσείς δεν είσαστε Έλληνες ειδωλολάτρες αλλά Χριστιανοί Ορθόδοξοι"!!!!!!!!

"Τον Τούρκο μας τον έστειλε ο ΘΕΟΣ για να διαφυλάξει την πίστη μας"

Πάλι λάσπη ρίχνω;

Μέσα από την Εθνικιστική σου έξαρση (και την οποία επικροτώ) θα σου πρότεινα να μην συμπεριλαμβάνεις την πιστη σου εκτός και ανήκεις σε αυτούς που μου λένε σε διάφορα forum και facebook ότι εμείς είμαστε Χριστιανοί και ο Ελληνισμός είναι δευτερεύον ζήτημα.

Ρίξε λάσπη (θα με εκπλήξει βέβαια αυτό, διότι σε θεωρώ Έλληνα, αλλά σαν Χριστιανό δεν θα είναι παράλογο) θα την αντικρούσω με επιχειρήματα.

cummulus είπε...

Ω! Αλπεις χιονισμένα βουνά, ο λαιμός του παπαγάλου δεμένος κόμπο, τα νερά της λίμνης αναταράζονται, ε...ρε...σφαλιάρες σβουρηχτές που σε χρειάζονται!
Φίλε Θάνο, το παραπάνω το λέγαμε σαν πιτσιρικάδες, όταν ακούγαμε κάποιον κολλημένο να μιλάει εξωγήινα. Τώρα πως το θυμήθηκα δεν ξέρω, αλλά να...ήθελα να το μοιραστώ μαζί σου.
Με αγάπη
cummulus

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Φίλε Επικούρειε, λες την Wikipedia αναξιοπιστη πηγή και πραγματικά θα συμφωνήσω μαζί σου ότι σε μερικά πράγματα χανει λίγο μερικές φορές....
Στην προκειμένη περίπτωση για τον Σχολάριο (κατα περίεργο τρόπο) φυσικά συμφωνεί με το σύνολο σχεδόν των γνωστών και μεγάλων Εγκλυκλοπεδιών....

Δεν μας λές όμως τις δικές σου πηγες για τί την προηγούμενη φορά με τον Τατιανό ....γελάσαμε πολύ και δεν σου κρύβω ότι το κάναμε ανέκδοτο.

Αν και όπως λες είσαι γνώστης του Χριστιανισμού σε πιάνω αδιάβαστο στο θέμα της αγιοποίησης.
Οπως γνωρίζουν όλοι στην Εκκλησία μας, δεν μπορούν να αγιοποιηθούν άνθρωποι που έχουν αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή. Ετσι λοιπόν ο Αθανασιος Διάκος και ο Παπαφλέσσας παρότι υπήρξαν και κληρικοί αλλά και πολεμιστές και πάνω από όλα Εθνομάρτυρες δεν μπορουν να αγιοποιηθούν από την Εκκλησία αφού αφαίρεσαν πλήθος εχθρικών ζωών για την ελευθερία της πατρίδας. Φυσικά στην συνείδηση όλων των Ελλήνων συγκαταλέγονται στους Αγίους και Ηρωες του Γένους μας.

Χαίρομαι πάντως που χρησιμοποίησες τα παραδείγματα αυτά ομολογώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι Οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ πολέμησαν και σκοτώθηκαν για να μπορείς εσύ και μερικοί άλλοι να υποστηρίζεις ελεύθερα ότι σας κατέβει....

Ο Παπαφλέσσας κι ο Αθανασιος Διάκος καθώς και άλλοι 6000 κληρικοί τηρώντας την παράδοση των 500.000(;) μοναχών που αναφέρεις ότι δεν έκαναν τίποτα κατα των Τούρκων στην Αλωση(!) έπεσαν μαχόμενοι υπέρ Πίστεως και Πατρίδος.

Καταλαβαίνεις ότι αν αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν αγωνιστεί τότε, σήμερα θα είχαμε ακόμα τον Τούρκο πάνω στο κεφάλι μας και οι παράδοξες σκέψεις επιστημονικής φαντασίας που ακούμε δεν θα μπορούσαν ούτε καν να ξεστομίζονται......

Καλη και η αναφορά για μια ακόμα φορά στον Αγιο Κοσμά τον Αιτωλό τον οποίο για μια ακόμα φορά σου υπενθυμίζω ότι σκότωσαν οι Τούρκοι μετά από συκοφαντία των Εβραίων.....
Περίεργο γιατί έτσι όπως τα λές όχι μόνο δεν έπρεπε να τον σκοτώσουν αλλά να τον κάνουν και Πασά.

Ανοιξε λίγο τα μάτια. Οι Τούρκοι κάτι παραπάνω θα ήξεραν τότε για το Ελληνικό εθνοσωτήριο έργο του, από έσενα σήμερα....

Το μένος τυφλώνει φίλε μου....

ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΣΕ ΜΑΧΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΓΙΟΠΟΙΗΘΕΊ;

Ο ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΠΟΣΟΥΣ ΕΧΕΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ;
Ο ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΡΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ;

Ο ΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΣΑΝ ΜΥΡΟΒΛΗΤΗΣ ΠΟΣΟΥΣ ΕΧΕΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ ΣΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ.

Ο ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΧΕΩΝ ΤΙ ΗΤΑΝ;

Ο ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ ΠΟΥ ΠΕΤΡΩΝΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΤΙ ΗΤΑΝ;

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΙΕΣΟΥΧΑ.

ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ.....

ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ είπε...

Ένας απ’ τους διδάσκαλους της τέχνης των θαυμάτων υπήρξε και ο άγιος Αθανάσιος (18 Ιανουαρίου). Σύμφωνα με όλους τους ιστορικούς υποστηρικτές του αλλά και τους μη, οι μέθοδοί του ήταν οι κολακείες, οι δωροδοκίες, οι πλαστογραφίες, οι συκοφαντίες, η βία ενάντια στους εχθρούς του, οι πυρπολήσεις ναών και οι δολοφονίες. Για την Εκκλησία όμως, υπήρξε ένας μεγάλος θαυματοποιός άγιος. Ένα απ’ τα πολλά θαύματα του παραθέτω: «Ότε δε έφθασεν η ωρισμένη ημέρα την οποία καθώρισεν ο βασιλεύς, μεταβάς ο Άρειος προς εκπλήρωσιν της σωματικής του ανάγκης, παρευθύς ώ της δικαίας κρίσεως του Θεού! εχύθησαν τα εντόσθιά του υποκάτω αυτού και έλαβεν την άξιαν τιμωρίαν ο θεομάχος, απολαύσας το αιώνιον πυρ το ητοιμασμένον τω διαβόλω και τοις αγγέλοις αυτού.» («Μέγας Συναξαριστής» Ιανουαρίου ΙΗ΄ σελ. 419). Από θαύμα λοιπόν και όχι από μαχαίρι, τα εντόσθια του αιρετικού Χριστιανού Αρείου χύθηκαν στις τουαλέτες…

Και ο ίδιος ο άγιος Αθανάσιος σε έργο του επιβεβαιώνει το «θαύμα» της δολοφονίας: «…και ως αντιπεμπούσης της δίκης το ξύλον εν αυτώ την ιδίαν κοιλίαν έπληξε και αντί του θρόνου τη πληγή τα ίδια εξήνεγκεν έντερα» (Άγιος Αθανάσιος «Προς τους απανταχού μοναχούς περί των γεννημένων παρά των Αρειανών» κεφ.57, παρ.3-4).

Δηλαδή το ξύλο ξεκοίλιασε τον Άρειο από μόνο του μας λέει ο άγιος…

Θαύμα!
ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΓΕΛΙΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΩΡΑ

ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ.

ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΟΥΣ ΒΙΟΥΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΕΙ.

ΣΕ ΕΧΩ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΡΤΥΛΙΑΝΟ ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΚΟΨΩ ΤΟ ΓΕΛΙΟ

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ 6000 ΜΟΝΑΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΣΟ ΤΑ 500.000 ΚΟΜΠΟΣΚΙΝΙΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΕ Ο ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ.

ΟΣΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΨΕΤΕ ΟΣΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΣΕΤΕ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ.

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΓΑΝ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΣΚΥΒΟΥΝ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΟΙ ΕΝΟΣ ΡΑΒΙΝΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ. ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΕΣ. ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ αΓΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΟΥ

ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ είπε...

Ο Χριστιανισμός κατάφερε να ξαναγυρίσει τον άνθρωπο στην εποχή των σπηλαίων. Κανείς δεν μπορεί να δώσει μία ικανοποιητική εξήγηση στο σε τι συνέβαλε η επί μακρόν απομόνωση του εικονιζόμενου θαυματουργού χριστιανού «αθλητή» οσίου Μακαρίου, καθώς και αναρίθμητων ακόμα ομοϊδεατών του στην πρόοδο της Επιστήμης, της Παιδείας, ή σε οποιονδήποτε άλλο τομέα της κοινωνίας.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Ψυχραιμία Επικούρειε. Μια κεφαλαία, μια μικρα γραμματα. Προσπάθησε να κρατας μια συγκεκριμενη νοητική κατασταση. Κι εμεις ψιλοσαστιζουμε με αυτά που λες αλλα δεν χανουμε και το ειρμό.

Τελοσπάντων. Δεν ειμαι από το νησί της Αφροδίτης. Εδω χαθηκες τελείως μάλλον....

Εγω δεν έγραψα οτι ο Σχολάριος διέσωσε τα γραπτα του Αριστοτέλη. Πρόσεχε λίγο.

Τους Αγίους που αναφέρεις ως στρατιώτες πρώτον δεν αναφέρεται πουθενά αν πολέμησαν ή σκότωσαν ανθρώπους και δεύτερον ο Θεός αναδεικνύει Αγίους όποιους εκείνος επιθυμεί γιατι είναι ο μόνος που γνωρίζει τι κρύβεται στην καρδιά κάθε ανθρώπου (και στην δική σου).

Ωραιο αυτο που είπες για την τεχνη των θαυμάτων. Δηλαδή εννοείς την ταχυδακτυλουργία.....

Ο Χριστός εφαρμόζωντας λοιπόν αυτην την τέχνη ανέστησε εκ νεκρών τον Λάζαρο που είχε μείνει τυλιγμένος στα σάβανα επί τρείς ημέρες. Οι επιστημονες ισχυρίζονται ότι ο Λάζαρος ακόμα και ζωντανός να είχε θαφτεί, θα είχε σίγουρα πεθάνει από την ασφυξία των σαβάνων που τύλιγαν οι Εβραίοι τους νεκρούς τους. Εξάλλου κάποιοι παρότρυναν τον Χριστό να μην πλησιάσει καν στον τάφο γιατι είχε αρχίσει να μυρίζει ο νεκρός. Ομως ο Χριστός ως ο αληθινός Θεός ζωοδότης και νικητής του θανάτου εφάρμοσε την "ταχυδακτυλουργία" του.......

Θαυμαστό επίσης που ήσουν αυτόπτης μάρτυς του θανάτου του Αρείου!!!!!
Συνεχίζεις να πετάς πυροτεχνήματα χωρις να αναφέρεις πηγές για να διαπιστώνουμε ποιά συγκεκριμενα βιβλία μπορούν να προκαλέσουν παρόμοιες βλάβες στο μυαλό του ανθρώπου (έχουμε και παιδιά και πρέπει να προσέχουμε). Συγνώμη για το ύφος αλλά αρκετά έχουμε ακουσει κι εμείς.......

Εξάλλου μετα από τόσους διαλόγους δεν νομίζω να υπάρχει λόγος παρεξηγήσεως μεταξύ μας....

Μου αρέσουν τα σχόλια σου για τον Χριστιανισμό. Ξερεις τι μου έρχεται στο μυαλό; Κατι αμερικάνικα (που δεν φημίζονται για την ευσεβειά τους) παιχνίδια στρατηγικης στα οποία η εξέλιξη τεχνολογίας και πολιτισμού βασίζεται μεταξύ άλλων και στο αν οι υποτιθέμενοι κάτοικοι ανήκουν σε μονοθεϊστική θρησκεία!!!!

Οι αρχαίοι Ελληνες κοιτούσαν στα ματια τους θεούς γιατι τους είχαν πλάσει με την φαντασία τους ίδιους. Με ανθρωπινα ελαττώματα και αδυναμίες.....Μην σου πώ τώρα ο Δίας τι έκανε για να "τακτοποιήσει" όποια του άρεσε.... Μεχρι και τάυρος έγινε.....

Αν μη τι άλλο η αρχαιοελληνική θρησκέια μας έχει μπολικο χιούμορ και ισως γι αυτό κι ο μακαρίτης ο Τσιφόρος έγραψε ένα απίθανο βιβλίο γι αυτήν.....

cummulus είπε...

Κάποιος να παίξει με τα κουβαδάκια του παραπέρα!!

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Ας μην κλέβουμε τις εντυπώσεις μένοντας συγκρατημένοι και ψύχραιμοι.Ας απαλλαγούμε από τις εγγενείς μας αντιφάσεις και αδυναμίες και ας ιδούμε πώς αποδίδεται η πραγματικότητα.Δ ε ν είμαστε εθνικοί,πια.'Γιναμε άνθρωποι Χριστιανοί.Ας αποφεύγουμε το κάθε επιβαλλόμενο πάνθεο και ας ελκύσουμε τη Χάρη Του εντός μας.Ωριμάσαμε μεταξύ της προχριστιανικής και μεταχριστιανικής εποχής,έχω τη γνώμη.Κάθε οπισωγύρισμα και κάθε αυθαίρετη αναστροφή,συνεπώς,δε μας τιμά και δε μας βοηθεί.Η εθνο'ι'στορική και κοινωνική μ α ς οικουμενική συνείδηση,αν και φθίνει στην εποχή μας έως βαθμού έκλειψης απόλυτης,είναι ζάπλουτη από ιστορικές έντονες εμπειρίες και δύναται με ολίγη επαναφορά της μνήμης μ α ς είτε από ευτυχίες είτε από απευκταίες δυστυχίες,με ολίγη αναθύμηση και αναπόληση να μας επαναφέρη στον αγώνα,στην αρίστευση,στη ζωντάνια και θαλερότητα και αναγέννηση των Ιερών και των Οσίων του Γένους μ α ς.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.