Τελευταίες αναρτήσεις

15 Οκτωβρίου 2009

Με 10 ΕΥΡΩ το μήνα αγοράζεις πέντε παγωτά ή σώζεις την ζωή ενός παιδιού στην Αφρική.

* Δεν έχουν που να μείνουν αλλά τριγυρνούν μόνα και έρημα στους δρόμους χωρίς γονείς και ένα σπίτι για να προστατευτούν. Να είναι το χώμα το κρεβάτι τους και ο ουρανός το σκέπασμά τους
* Πολλές φορές τρώνε μυρμήγκια φτερωτά για μεσημεριανό φαγητό, αφού δεν υπάρχει τίποτε άλλο
* Δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, γιατί δεν έχουν το απαραίτητο τετράδιο και μολύβι για να γίνουν δεκτά στο σχολείο
* Πεθαίνουν καθημερινά από ελονοσία, γιατί δεν υπάρχει ένα χάπι για να σωθούν
* Αντιμετωπίζουν το μεγάλο κίνδυνο των μάγων που τις σκοτεινές νύχτες ψάχνουν να βρουν ορφανά παιδιά για να τα θυσιάσουν στις μαγικές τελετουργίες τους
* Ζουν κάτω από την σκληρή πραγματικότητα της ειδωλολατρικής θρησκείας τους που τα κάνει να ζουν κάτω από τις πιο απίθανες συνθήκες διαβίωσης

Ορθόδοξη Ιεραποστολική Αδελφότητα "ΦΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ"

Περίπου 11.000.000 παιδιά που ζουν στην αφρικανική ήπειρο, είναι ορφανά, καθώς οι γονείς τους πέθαναν, έχοντας μολυνθεί από AIDS. Χιλιάδες ορφανά παιδιά δεν έχουν που να μείνουν. Κυκλοφορούν μόνα στους δρόμους, χωρίς καμιά εντελώς προστασία.

ΜΕ 10 € ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ
Σύμφωνα με το πρόγραμμα "Σώστε τα Ορφανά", ορίστηκε το μηνιαίο ποσό των δέκα Ευρώ, ως μια ελάχιστη χορήγηση Προστασίας για τα παιδιά της Αφρικής.
Για ένα παιδί της Ευρώπης το ποσό αυτό θεωρείται ως καθημερινό χαρτζιλίκι. Για ένα παιδί της Αφρικής όμως, το ίδιο ποσό αναλογεί στην τροφή που θα το κρατήσει στη ζωή για έναν μήνα.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Αν είστε άνθρωπος με φιλεύσπλαχνα συναισθήματα και επιθυμείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα "ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ", απευθυνθείτε στην υπεύθυνη του προγράμματος: κ. Ψυλλάκη Νικολέτα, στο κινητό τηλέφωνο: 6944369249 ή στο τηλέφωνο του γραφείου της Αδελφότητας 22410 60922.
Στην επικοινωνία σας πρέπει να μην παραλείψετε ν΄ αναφέρετε τρία βασικά στοιχεία.

1ον) Την διεύθυνση και το τηλέφωνό σας.
2ον) Να διευκρινίσετε αν επιθυμείτε να προστατέψετε α) ένα παιδί με συγκεκριμένα στοιχεία ή β) τα παιδιά του δρόμου.
3ον) Τον τρόπο χορήγησης του ποσού που σας διευκολύνει. Δηλαδή ή
α) μέσω ταχυδρομικών επιταγών ΕΛΤΑ που θα σας αποστείλουμε σε μπλοκ ή
β) μέσω κατάθεσης στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 820/296011-74.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, μετά την δήλωση συμμετοχής σας, θα σας αποσταλεί η ανάλογη καρτέλα ταχυδρομικώς.

Α) ΚΑΡΤΕΛΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Σε συνεργασία με τις κατά τόπους Ιεραποστολικές ομάδες της Αφρικής που επικοινώνησαν με την Ορθόδοξη Ιεραποστολική Αδελφότητα "ΦΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ", συγκεντρώθηκαν με πολύ κόπο συγκεκριμένα στοιχεία για ορφανά παιδιά, που στερούνται καθημερινά και αυτήν την τροφή που θα τα κρατήσει στη ζωή.
Η δική σας συμμετοχή παρέχει σε αυτά τα συγκεκριμένα παιδιά τροφή σε μόνιμη βάση και όπου είναι δυνατόν στέγη και βασική εκπαίδευση!

Β) ΚΑΡΤΕΛΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ
Μετά από επισκέψεις μας σε φτωχές περιοχές της Αφρικής, διαπιστώσαμε ότι, δυστυχώς, υπάρχουν παιδιά ...ξεχασμένα. Παιδιά χωρίς διεύθυνση, χωρίς ταυτότητα. Παιδιά που κοιμούνται στους δρόμους, που ψάχνουν να βρουν φαγητό στα σκουπίδια, που πεθαίνουν από άγνωστες αιτίες, αφού ποτέ δεν εξετάστηκαν από γιατρούς...
Αυτά τα παιδιά επιθυμεί η Αδελφότητα "Φως Χριστού" να βρει, για να τα φροντίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, χτίζοντας ορφανοτροφεία, κλινικές και εστίες συσσιτίων γι' αυτά!

ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ!

10 ΕΥΡΩ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ 4 ΠΑΓΩΤΑ!

ΑΣ ΤΑ ΣΤΕΡΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΖΩΗ!

πηγή Η Αγκαλιά της Παναγίας
από το Epirus EllasShare

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Πόσοι αποφεύγουν να αντιμετωπίσουν την αλήθεια κατάμουτρα... πόσοι ακόμα να παραδεχθούν ότι υπάρχουν παιδάκια που υποφέρουν...
Πόσα από αυτά με ένα δεκάλεπτο (του ευρώ) δικό μας, θα είχαν μία στιγμή ευτυχίας.

Φίλε μου χωρίς να θέλω να είμαι αντίθετος στην καμπάνια που γίνετε, σε πληροφορώ ότι οι ίδιοι οι κυβερνώντες τους, σφετερίζονται όλα τα έσοδα από όποια και να είναι η βοήθεια πού τους δίνετε.
Οι γιατροί χωρίς σύνορα μπορούν να δώσουν όσες πληροφορίες θές.

Τα παιδιά δεν παίρνουν τίποτα...

Στις φιλανθρωπικές οργανώσεις αυτό που μένει είναι ελάχιστα πράγματα...

ΠΧ.. για ένα χαπάκι (Προς χάριν των φαρμακευτικών εταιρειών ) ελονοσίας πουλούσαν το κορμί τους.
τι να πεις.. εκεί ανθρωπισμός δεν υπάρχει, παρά μόνο όπως στην ζούγκλα η.. επιβίωση..

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

Συμφωνώ με τον φίλο Πειραιώτη, ότι υπάρχει τρομερή εκμετάλλευση πίσω απο τις διάφορες αυτές οργανώσεις, έτσι ώστε να τρώνε κάποιοι με χρυσά κουτάλια και όχι μόνο......
Ας μην ξεχνάμε, την περίπτωση μεγάλης οργάνωσης για την προστασία του παιδιού, όπου κρυβόταν απο πίσω παιδοφιλία.
Ομως, όπως και γενικότερα επικρατεί, δεν είναι όλες το ίδιο.
Καλό είναι, η επιθυμία μας για βοήθεια προς τα παιδιά που υποφέρουν να γίνεται πράξη, αφού όμως εξετάσουμε καλά το που θα απευθυνθούμε.
Γνωρίζω κάποιες οργανώσεις, όπου γίνεται πολύ μεγάλο και Θεάρεστο έργο.
Μακάρι να μπορουσαμε να εξαλείψουμε αυτές τις εικόνες, αλλά τότε θα ζούσαμε σε έναν άλλο κόσμο...... Τον κόσμο της αγάπης!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.