19 Σεπτεμβρίου 2009

Το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου πήρε αποφάσεις. Ο Χριστόφιας και η νέα ελληνική κυβέρνηση θα τις τηρήσουν; Και τι κινδύνους κρύβει η συμπεριφορά του;

Την απόφαση να μη συναινέσει το Δεκέμβριο στην απρόσκοπτη ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, αν η Αγκυρα δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Ε.Ε. και της Κυπριακής Δημοκρατίας, έλαβε το Εθνικό Συμβούλιο που συνεδρίασε για τέσσερις ημέρες, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων όλων των κομμάτων.

Αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο ανακοινωθέν που ανέγνωσε στους δημοσιογράφους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Το Συμβούλιο αποφάσισε επίσης ότι για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ορόσημου του Δεκεμβρίου, καθώς και αξιοποίηση της Ευρώπης και άλλων χωρών που μπορούν να διαδραματίσουν ρόλο, τα κόμματα και το Κοινοβούλιο θα αναλάβουν ρόλους στη βάση των θέσεων που έχουν αποφασιστεί για τα ευρωτουρκικά.

Αποφασίστηκε ακόμη η σύσταση συμβουλευτικής υποεπιτροπής με τη συμμετοχή των κόμματων για σκοπούς επεξεργασίας θέσεων και προτάσεων για υποβοήθηση του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια στις διαπραγματεύσεις.
Αναφέρεται ακόμα ότι πριν από τη λύση του Κυπριακού θα πρέπει να διενεργηθεί απογραφή πληθυσμού από αξιόπιστο διεθνή οργανισμό.

Προστίθεται επίσης ότι τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου στηρίζουν τις προσπάθειες, που καταβάλλει ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας για την επείγουσα ανάγκη απογραφής πληθυσμού, ιδιοκτησίας και χρήσης γης, καθώς και την επιδίωξη μορατόριουμ στην εκμετάλλευση προσφυγικών περιουσιών και στην απόδοση της λεγόμενης ιθαγένειας του ψευδοκράτους.

Γίνεται, παράλληλα, αναφορά στην αποκατάσταση της κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας και ενότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας και τονίζεται ότι σε ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν νοούνται εγγυητές και εγγυήσεις.
Στο ανακοινωθέν τονίζεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη λύση είναι η αποκατάσταση των βασικών ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων, περιλαμβανομένου του δικαιώματος των προσφύγων για επιστροφή στα σπίτια τους.

Σημειώνεται ακόμα ότι η λύση πρέπει να είναι προϊόν συμφωνίας μεταξύ των δύο ηγετών για να μπορεί να παραπεμφθεί σε δημοψήφισμα, ενώ αποκλείεται η όποια μορφή επιδιαιτησίας και η επιβολή χρονοδιαγραμμάτων.
Το Εθνικό Συμβούλιο επαναβεβαιώνει επίσης την προσήλωσή του σε εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης στη βάση των περί Κύπρου ψηφισμάτων, των Συμφωνιών Υψηλού Επιπέδου για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, όπως αυτή καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, η οποία να επιτυγχάνει την ενότητα του χώρου, του λαού, των θεσμών και της οικονομίας.

Από "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ"
από Ελλήνων Αφύπνιση

ΣΧΟΛΙΟ
Ελπίζω οι καλές αποφάσεις που πάρθηκαν από το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου να γίνουν σεβαστές από τον Πρόεδρο Χριστόφια. Κι ελπίζω η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας τον Δεκέμβριο να υποστηρίξει τις Κυπριακές θέσεις στην μη ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. Πάντως τα δείγματα είναι άσχημα.

Ανεξάρτητη και ελεύθερη Κύπρο αλλά ελληνική όχι κάτι άλλο. Οχι ένα καταστροφικό συνοθήλευμα με τους Τούρκους όπως το 1960.
Μου αρέσει που λένε ότι σαν κράτος της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν χρειάζεται η Κύπρος εγγυήτριες δυνάμεις και εγγυήσεις και την ίδια ώρα με συγκεκριμένες κινήσεις καταργούν την Εθνική Φρουρά η οποία είναι η μόνη εγγύηση της ανεξαρτησίας της Κύπρου.....Το "κακό" γι αυτούς είναι ότι η Εθνική Φρουρά σαν κομμάτι του Ελληνικού Στρατού κρατάει τις προαιώνιες Ελληνικές αξίες και παραδόσεις.

Αμοιρη Κύπρος τι δράματα σου επιφυλάσουν ακόμα. Τα Ελληνες, Ελληνική και Ελλάδα δεν ακούστηκαν από το Κυπριακό Εθνικό Συμβούλιο κι όσο δεν ακούγονται η Κύπρος θα είναι απομονωμένη στα μάτια των Τούρκων....με ότι κίνδυνο αυτο συνεπάγεται.
Φανταστείτε να ήταν η Ρόδος ανεξάρτητο κράτος στην άκρη του Αιγαίου...



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.