31 Μαρτίου 2009

Αθανασόπουλε τι θέλεις επιτέλους; Τι ρόλο παίζεις; Γιατί κατάργησες τον εορτασμό των Εθνικών επετείων στην ΔΕΗ;

Είδαμε στο Paideia-gr την ανάρτηση για το θέμα του μη εορτασμού τα τελευταία 2 χρόνια των Εθνικών επετείων. Ας δούμε τι γράφει :

Έχουμε πει μέσα από άρθρα που αναρτήσαμε στο blog μας, ότι η 25η Μαρτίου είναι μια γιορτή που δε συμφέρει πολλούς... Γι αυτό το λόγο προσπαθούν είτε να την υποβαθμίσουν είτε να την αλλοιώσουν και να της δώσουν άλλο μήνυμα. Το παρακάτω άρθρο μας το έστειλε ο αναγνώστης μας κ. Νέαρχος Λογοθετίδης.

"Υπάρχει στην ζωή κάτι πολυτιμότερο από τα οικονομικά αποτελέσματα και τις αρχές του σύγχρονου management.

Μπορεί στις μέρες μας της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας, η επίτευξη των οικονομικών στόχων να αποτελεί κυρίαρχη επιλογή, διαχείριση όμως χωρίς ηθική και ιεραρχημένες αξίες ζωής οδηγεί στην ισοπέδωση, στην πλήρη απαξίωση ιδεών, αρχών και ηθών, στον αμοραλισμό.

Ιδιαίτερα όταν τα παραπάνω συμβαίνουν κατά τρόπο προκλητικό και σε οργανισμούς που έχουν δημόσιο οικονομικό και ταυτόχρονα κοινωνικό χαρακτήρα, και όχι μόνο αναπτυξιακό, δημιουργούνται ερωτηματικά για την ηθική της διοίκησης που ασκείται.

Αφορμή για τα παραπάνω είναι η κατάργηση του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στην Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού – ΔΕΗ.

Τα δυο τελευταία χρόνια η Διοίκηση του κ. Τάκη Αθανασόπουλου Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ, γκουρού του marketing και του management πέραν των άλλων κατάργησε σαν περιττό τον εορτασμό των Εθνικών Επετείων από τις εκδηλώσεις της ΔΕΗ, όχι γιατί χάνονταν εργατώρες ή γιατί επιβαρυνόταν ο προϋπολογισμός της ΔΕΗ με πρόσθετα έξοδα, αλλά γιατί έτσι ήθελε.

Συμπαραστάτης του στο πρωτοποριακό του αυτό έργο, η νέα στενή συνεργάτης του, Διευθύντρια Ανθρωπίνων Πόρων κ. Τζανέτου Ειρήνη, δεξί ή μάλλον αριστερό χέρι του κ. Προέδρου.

Μάλιστα για να δείξουν την πλήρη απαξία τους στον εορτασμό και στην σημασία της επετείου της Εθνεγερσίας, ο κ. Αθανασόπουλος και η διοίκηση της ΔΕΗ προγραμμάτισαν στις 24/03 την παραμονή της Εθνικής Εορτής, συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ με θέμα την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρίας.

Ενώ ήταν ήδη ημιαργία για το σύνολο των εργαζομένων, εκείνος συγκάλεσε την διοίκηση για να ανακοινώσει οικονομικά αποτελέσματα, λες και χάθηκαν άλλες μέρες. Οποία εργατικότης του κ. Προέδρου!

Δεν έδωσε την ευκαιρία ούτε στην χορωδία της ΔΕΗ, που τα προηγούμενα χρόνια έδινε εθνικό χρώμα και παλμό στον γιορτασμό της εθνικής επετείου να αποτίσει ελάχιστο φόρο τιμής στους αγωνιστές του ‘21, που με τους αγώνες και την θυσία τους, έθεσαν τις βάσεις της δημιουργίας του Ελεύθερου Νεότερου Ελληνικού Κράτους, το οποίο έχει την τιμή να υπηρετεί από την υψηλή του θέση ο κ. Πρόεδρος.

Πολλές φορές έχει μιλήσει με θαυμασμό ο κ. Αθανασόπουλος Τάκης, για το γιαπωνέζικο παράδειγμα και τον κώδικα τιμής στην εργασία και στην ζωή.

Φαίνεται ότι αυτά αφορούν στην συνείδηση του Προέδρου της ΔΕΗ μόνον την εταιρική διακυβέρνηση και όχι την κοινωνική και εθνική ηθική του.

Και ενώ έχουμε την απαίτηση οι νεότερες γενιές να θυμούνται, να σέβονται και να τιμούν τους αγωνιστές του 1821, και εκφράζουμε κριτική στο εκπαιδευτικό σύστημα που δεν καλλιεργεί την εθνική μνήμη και συνείδηση στην νέα γενιά, θα αποδεχόμαστε έτσι αδιαμαρτύρητα την τακτική των χρυσοκανθάρων της εξουσίας που σαν σύγχρονοι ¨κοτσαμπάσηδες¨, ¨προύχοντες¨, ¨καϊμακάμηδες¨, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το σύγχρονο ¨χαράτσι¨(χαράτσι: κεφαλικός φόρος) και το δικό τους ¨βιλαέτι¨;

Για όλους εμάς υπάρχουν στην ζωή και στις αρχές μας, και κάποιες άλλες αξίες πολυτιμότερες από τα οικονομικά αποτελέσματα, και το σύγχρονο management.

Κάποιες αξίες όπως Ελευθερία, Ανεξαρτησία, Πατρίδα, Αγώνας, Θυσία, Τιμή, Επανάσταση, Αντίσταση, Εθνική Συνείδηση, Κοινωνική Δικαιοσύνη που δεν εξαργυρώνονται, δεν ρευστοποιούνται, δεν περιορίζονται, δεν υποβαθμίζονται, δεν περιθωριοποιούνται, όσο κι αν προσπαθούν οι περαστικές διορισμένες οικονομίστικες ¨ηγεσίες¨ ."

ΘΑΝΟΣ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.