5 Φεβρουαρίου 2009

Οι Αλβανοί συνεχίζουν την καταπίεση των υπόδουλων αδελφών μας στην Βόρειο Ηπειρο.


Ανησυχητικές ειδήσεις και δυσάρεστες πληροφορίες μας έρχονται από την περιοχή της Χειμάρας και συγκεκριμένα από τη Νιβίτσα. Η Νιβίτσα λίγα χιλιόμετρα μετά τους Αγίους Σαράντα, είναι το χωριό εισόδου προς τα υπόλοιπα χωριά της Χειμάρας και προς την πόλη Χειμάρα.

Τις μέρες που περνούμε δοκιμάζεται σκληρά από τις αλβανικές αρχές. Χωριό ηρωομάχων η Νιβίτσα, γενέτειρα του Δημήτριου Δούλη, αξιωματικού του ελληνικού στρατού, υπουργού των Στρατιωτικών της Αυτόνομης Ηπείρου (ΑΗ) του 1914, τιμάται ιδιαίτερα για τους αγώνες των κατοίκων του να κρατήσουν την ορθόδοξη πίστη τους και το ελληνικό τους φρόνημα. Τους αγώνες αυτούς οι Νιβιτσιώτες τους πλήρωσαν με θυσίες και αίμα.

πηγή sfeva.gr

Οι «νοσηρές ορέξεις» των Αλβανών κυβερνώντων να καταπατήσουν τις παραλίες της Χειμάρας και να οικειοποιηθούν τις περιουσίες των Χειμαριωτών έχουν ενταθεί. Οι κάτοικοι της Νιβίτσας βρίσκονται στη δίνη του κυκλώνα και αγωνίζονται, μόνοι τους σχεδόν, να αντιμετωπίσουν τις βιαιότητες και την βάρβαρη συμπεριφορά της αστυνομίας, ώστε να αποφύγουν την διαρπαγή της γης, που τους κληροδότησαν οι πρόγονοί τους, από τις αλβανικές αρπακτικές διαθέσεις.

Η προσπάθεια καταπάτησης της παραλίας της Νιβίτσας είχε αρχίσει πριν από δυο μήνες. Τότε, στην Κακομιά (παραλία της Νιβίτσας), σε μεγάλο αριθμό στρεμμάτων που έχουν περιφράξει, δήλωσαν ότι προτίθενται να οικοδομήσουν μεγάλο τουριστικό συγκρότημα (τουριστικό χωριό). Εμφανής ο στόχος τους να ...στραγγαλίσουν οικονομικά τους κατοίκους της Νιβίτσας και να αρπάξουν τις περιουσίες τους. Με το χρόνο να αξιοποιήσουν δήθεν όλες τις παραλίες της περιοχής, μη λογαριάζοντας τις ενστάσεις και τα παράπονα των ντόπιων. Στις αρπαγές ήταν πάντοτε ικανοί οι Αλβανοί.

Οι Νιβιτσιώτες στις ενέργειες αυτές των αλβανικών αρχών αντέδρασαν. Ακολούθησαν συγκρούσεις, ταραχές, συλλήψεις και βιαιοπραγίες. Ο Πρόεδρος (δημογέροντας) του χωριού και άλλοι τρεις συνελήφθησαν και κρατούνται μέχρι σήμερα παράνομα, χωρίς να τους απαγγελθεί κατηγορία, στα κρατητήρια της Ασφάλειας των Αγίων Σαράντα. Οι Νιβιτσιώτες δεν έκαναν τίποτε πέρα από το αυτονόητο. Προσπάθησαν να προστατέψουν τη γη που τους ανήκει και απέτρεψαν την εγκατάσταση της Τεχνικής Εταιρείας, που είχε αναλάβει την ανέγερση του συγκροτήματος.

Από τότε (πέρασαν δυο μήνες) οι Νιβιτσιώτες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και εγκαταστάθηκαν στην παραλία για να φυλάνε τις περιουσίες τους. Την περασμένη Παρασκευή, τα πράγματα πήραν άλλη τροπή. 300 με 350 αστυνομικοί κατέφθασαν στις 6 η ώρα το πρωί και περικύκλωσαν το χωριό, χωρίς να επιτρέπουν την είσοδο και έξοδο των κατοίκων. Άρχισαν βίαιες συλλήψεις. Συνέλαβαν 15 κατοίκους και τους έστειλαν δεμένους στο Αργυρόκαστρο. Το πρωί της Παρασκευής, επίσης, έκλεισαν τον δημόσιο δρόμο που οδηγεί από τους Αγίους Σαράντα στη Χειμάρα. Απαγορεύτηκε κάθε πικοινωνία των κατοίκων. Ο δρόμος προς την Κακομιά κλείστηκε. Οι κάτοικοι που επαγρυπνούσαν φυλώντας τον τόπο τους απομακρύνθηκαν βίαια. Στην παραλία της Κακομιάς εγκαταστάθηκε η Τεχνική Εταιρεία, συμφερόντων της κόρης του πρωθυπουργού, όπως λέγεται, η οποία άρχισε τις εργασίες.


Το χωριό περικυκλωμένο, πολιορκημένο από αστυνομικούς, οι τραμπουκισμοί και προπηλακισμοί χωρίς τέλος, μια κατάσταση δυσάρεστη που εγκυμονεί κινδύνους.

Για το θέμα που ανέκυψε και τα τελευταία γεγονότα με την αστυνομική επέλαση στη Νιβίτσα, τα Μέσα Επικοινωνίας της Αλβανίας, έντυπα και ηλεκτρονικά, σιωπούν. Κάποιος Αλβανός δημοσιογράφος, με ανθρώπινες ευαισθησίες, σε κεντρικό τηλεοπτικό κανάλι των Τιράνων, υπερασπίστηκε το δίκαιο των κατοίκων της Νιβίτσας. Την επομένη, αλβανικοί κύκλοι, τίναξαν το αυτοκίνητό του με δυναμίτη στον αέρα.

Και ενώ ο Πρωθυπουργός Σάλι Μπερίσα υποσχόταν την απόδοση και της εκκλησιαστικής περιουσίας, την οποία το προηγούμενο καθεστώς είχε δεσμεύσει, αντίθετα γινόμαστε μάρτυρες υφαρπαγής, με σκληρά αστυνομικά μέτρα, και περιουσιών που ανήκουν στους κατοίκους των παραλιακών χωριών της Χειμάρας.

Δεν βλέπουμε σε τι διαφέρει το τωρινό καθεστώς, η «δημοκρατική» αλβανική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Σάλι Μπερίσα, από το αλήστου μνήμης προηγούμενο χοτζικό, δικτατορικό καθεστώς. Και τότε φόβος και τρόμος, βιαιοπραγίες, εξορίες και βασανισμοί χωρίς τέλος και τώρα, με εκλεγμένη Κυβέρνηση, διαπιστώνουμε ότι οι προηλακισμοί, οι συλλήψεις και οι φυλακίσεις, η αστυνομοκρατία δεν έχει εγκαταλείψει την παλιά της τέχνη. Οι κλούβες της αστυνομίας βρίσκονται σε επιφυλακή και έτοιμες να δεχτούν τους Νιβιτσιώτες που αντιδρούν και να τους στείλουν να «φιλοξενηθούν» στον περίφημο «Καλιά» του Αργυροκάστρου.

Η σκληρότητα και η βαναυσότητα επανήλθε στη Χειμάρα. Με τέτοια βίαια μέσα αγωνίζονται να κάμψουν το φρόνημα των Χειμαριωτών και να τους αναγκάσουν να υποκύψουν και να γονατίσουν στον κυρίαρχο. Η Νιβίτσα και ο ευρύτερος χώρος δέχεται καίριο πλήγμα. Το προηγούμενο καθεστώς επιχείρησε συστηματική αλλοίωση του εθνικού χαρακτήρα των κατοίκων. Μετέφερε μαζικά στο Νότο (Βόρειο Ήπειρο) Αλβανούς εποίκους από το Βορρά και ίδρυσε νέα χωριά. Διαπιστώνουμε ότι η ίδια πολιτική συνεχίζεται και από τις μετακομμουνιστικές κυβερνήσεις, με άλλους τρόπους και άλλα μέσα.

Το κυβερνών Κόμμα προσπάθησε χρησιμοποιώντας αήθεις μεθόδους και μέσα φασιστικά να επιβάλει την απόφαση της κυβέρνησης, εκδιώκοντας τους νόμιμους κατόχους της γης των Πατέρων τους. Η πράξη αυτή φανερώνει έλλειμμα δημοκρατίας και έλλειψη δημοκρατικής συνείδησης. Δικαιώματα που για αιώνες τα σεβάστηκαν οι Τούρκοι, τα καταπατούν οι νέοι κυρίαρχοι. Πιέζουν τους κατοίκους που απέμειναν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και τη γη τους. Οι Νιβιτσιώτες και ευρύτερα οι Χειμαραίοι, με μια ανεξίτηλη ιστορία αγώνων και θυσιών, θα αγωνιστούν και τώρα, που κορυφώνονται οι άθλιες προσπάθειες αρπαγής των περιουσιών τους, για να παραμείνουν νοικοκυραίοι στον τόπο τους.

Έχουμε τη γνώμη ότι η αλβανική κυβέρνηση με τους αυταρχισμούς που μετέρχεται ευτελίζει τη δημοκρατία και τις δημοκρατικές διαδικασίες. Εάν, μάλιστα, όπως ευρέως διαδίδεται, οι ενέργειες αυτές αποσκοπούν σε προσωπικά οφέλη της κόρης του πρωθυπουργού, είναι αυξημένος ευτελισμός της δημοκρατικής τάξης. Η δημοκρατία κρίνεται σε καθημερινή βάση από τις πρακτικές των κυβερνώντων. Φαίνεται όμως ότι τα μαρξιστικά ιδεώδη και οι σταλινικές υποθήκες του Εβμέρ Χότζα, εμποδίζουν κάθε παρέκκλιση από την Χοτζική κληρονομιά. Ας αφήσουν οι Αλβανοί την υποκρισία των καλών φιλικών σχέσεων με την Ελλάδα. Το παιγνίδι τους στη Νιβίτσα και στον ευρύτερο βορειοηπειρωτικό χώρο με τους διαβολικούς και πονηρούς σκοπούς είναι αποκαλυπτικό των προθέσεών τους.

από τον Ορθόδοξο Κόσμο

ΣΧΟΛΙΟ

Ως πότε οι Αλβανοί τους οποίους το ανθελληνικό κράτος φιλοξενεί εδω και χρόνια στο έδαφος της πατρίδας μας με απώτερο σκοπό να τους κανει συνιδιοκτήτες (αν δεν τους εχει κανει ηδη) θα κακομεταχειρίζονται τους αδερφούς μας Βορειοηπειρώτες;
Πως γινεται οι Αλβανοί, όντας φιλοξενούμενοι, να αποκτούν περιουσίες στην Ελλάδα και οι Βορειοηπειρώτες οι οποίοι ειναι γηγενείς και βρισκονται εκει χιλιετίες πριν τους Αλβανούς, να χανουν τις περιουσίες τους και να σπρώχνονται στον ξεριζωμό.
Ακούτε κ. Μπακογιάννη.
Αλλά που να ακούσετε, το κομμα σας ειναι χρηματοδότης του κ. Μπερίσα !!!!!!!



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.