8 Δεκεμβρίου 2008

Θανατος 15χρονου απο σφαιρες αστυνομικού

Η είδηση :
"Τα σοβαρότερα επεισόδια των τελευταίων ετών ξέσπασαν στην Αθήνα
μετά το θάνατο του 15χρονου Αλέξανδρου- Ανδρέα Γρηγορόπουλου από σφαίρες ειδικού φρουρού,
λίγο μετά τις εννέα το βράδυ του Σαββάτου, στα Εξάρχεια.

Ο θάνατος του παιδιού διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου διακομίσθηκε με ασθενοφόρο.

Παρά τους ισχυρισμούς των δύο ειδικών φρουρών που ήταν πλήρωμα περιπολικού του τμήματος Εξαρχείων
ότι δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και ξύλα από ομάδα 25- 30 αντιεξουσιαστών και αμυνόμενοι έβγαλαν τα υπηρεσιακά τους όπλα
και πυροβόλησαν, αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν ότι του συμβάντος
είχε προηγηθεί λεκτικός διαπληκτισμός με παρέα νεαρών που καθόταν σε καφετέρια.

Οι δύο ειδικοί φρουροί στάθμευσαν το υπηρεσιακό αυτοκίνητο κοντά στη
διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στη Χ. Τρικούπη, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και επέστρεψαν πεζή στο σημείο
όπου είχαν διαπληκτισθεί με τους νεαρούς.

Όταν κάποιοι εκσφενδόνισαν μπουκάλια μπύρας προς το μέρος τους
έβγαλαν τα υπηρεσιακά τους όπλα και ο ένας πυροβόλησε.
Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα και μία στο
έδαφος, ωστόσο τον διαψεύδει το γεγονός ότι ο άτυχος 15χρονος έχει τραύματα στο στήθος και την κοιλιά.

Παράλληλα αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν ότι σήκωσε το όπλο του και σημάδεψε."

Σχόλιο μου
Οσο λυπηρο ακούγεται το γεγονός του θανατου ενός ανηλικου 15 χρονου παιδιού, απο ασυνειδητο αστυνομικό, αλλο τοσο η ευθυνη βαραινει και τους γονείς του.

Ο "Σερίφης" πιστολέρο αστυφύλακας πρεπει να φαει μπολικα χρονια φυλακή, αν οντως πυροβόλησε "στο ψαχνό". Και πραγματικά πιστέυω οτι αυτο ακριβώς έκανε.
Και αφησε και το θυμα αιμοφυρτο στο οδοστρωμα. Τα περι πυροβολισμών στον αερα και προς το έδαφος ειναι αστειότητες. Πυροβόλησε για να σκοτώσει. Αν ηθελε θα μπορουσε να πυροβολήσει στα ποδια του παιδιού και να το τραυματίσει. Η εξοστρακισμένη σφαίρα εκτος απο ταχύτητα χανει και την διατρητικότητα της και φυσικα δεν δημιουργεί τραυματα στον θωρακα και στην κοιλιά.................

Λυπαμαι αλλα μεσα στην αστυνομία, στην επαγγελματική αστυνομία, εχουν παρεισφρίσει άτομα με την ιδια βίαιη ιδιοσυγκρασία με τους αλητες προστατευόμενους απο συγκεκριμένο κόμμα, αναρχικούς αντιεξουσιαστές. Γιατι μην εχουμε καμια αυταπάτη, αν τα καθαρματα αυτά οπλοφορούσαν και έπεφταν μπροστα σε αστυφύλακες θα συνέβαινε το ιδιο ακριβώς πραγμα απο την αντιστροφη θεση.

Να ξεβρωμίσει λοιπον η αστυνομια απο τα κακοποιά στοιχεία που φορουν την στολή της, και ταυτόχρονα να αρχισει το ανθελληνικό κράτος να προστατεύει τους πολίτες του εξαφανίζοντας απο προσώπου γης τους αλητες κουκουλοφόρους που σπανε καταστρέφουν και πυρπολούν την περιουσία των πολιτών.
Το περίεργο ειναι οτι ενω αυτοαποκαλούνται αριστεροί, αντιεξουσιαστές κλπ δεν βλέπω να σπανε και να καταστρέφουν τα πολυτελή αυτοκίνητα και τις βιτρίνες τραπεζών και μεγαλων πολυεθνικών (καπιταλιστικών) εταιρειών, αλλα καινε το περιπτερο ενος κακομοίρη βιοπαλαιστή, τα μαγαζιά μικρών επαγγελματιών, τα αυτοκίνητα κακόμοιρων φτωχων συνανθρώπων μας που κανεις δεν μπορεί και δεν θελει να προστατέψει.!!!!

Τωρα αναρωτιεμαι κι εγω, τι στο καλο έκαναν οι γονεις του παιδιού αλλα και καθε παιδιού που τριγυρνάει βραδυ στα Εξάρχεια και μαλιστα οταν εχουν ξεσπάσει ταραχές απο προχθές;
Μαζι με τον φονιά πρεπει να συλληφθουν κι αυτοι για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Και μαλιστα εγκληματική. Να ειστε σιγουροι, οτι οταν τα φωτα σβήσουν και ολα θα τελειώσουν, θα κλαινε πανω στο μνημα του παιδιού τους λεγοντας "τι καναμε;". Με τι αρχες μεγαλωσαν το παιδί τους, πως βρεθηκε αναμεσα σε αλητες, σε τετοιες παρέες μολις 15 χρονων. Και μην μου πειτε οτι καθόταν ησυχα σε μια καφετέρια και επινε τον καφέ του, την ωρα που γινόταν χαλασμός σε ολο το κεντρο της Αθηνας. Οι γονεις έχασαν την μπάλα (δεν ειμαι και σιγουρος βεβαια γιατι αν κουβαλούσαν παρόμοια μυαλα, μπορει και οι ιδιοι να εδωσαν το εναυσμα και το παραδειγμα στο παιδί) και το παιδι εχασε την ζωή του.
Οταν βλέπεις τοση αλητεία γυρω σου και η αντίδρασή σου ειναι "βρε τα καημένα τα παιδιά", τοτε αργα ή γρηγορα το επόμενο θύμα θα ειναι το παιδί σου.

Οσον αφορά τα σκανδαλα, την φτωχεια, τους διεφθαρμένους πολιτικούς και θρησκευτικούς παραγοντες, την ανασφάλεια, ως αιτιές και καλα, για ολα αυτα, τα βιώνουμε καθημερινά όλοι μας.
Αλλα δεν παίρνουμε τα λοστάρια και τις μολοτωφ, και βγαινουμε με κουκουλες στους δρομους να σπασουμε και να καψουμε την περιουσία του καθε κακομοίρη συνανθρώπου μας.

Ηθελα να ηξερα τι θα γίνει καποια μερα οταν καποιος απο αυτα τα χιλιάδες θυματα των αναρχικών, βλεποντας να καινε το μαγαζί του και το αυτοκίνητό του, που με πονο, στερηση, δανεια και κόπο δημιούργησε, βγει στον δρομο με κανένα δίκανο κι αρχίσει ................. κι ας ερθει ο κ. ζαμπλουτος Αλαβανος να του πει ........ για τα καημένα τα παιδιά....

Αναφέρθηκε ότι, ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, 15 ετών, προερχόταν από μια εύπορη οικογένεια και εδώ και πολλά χρόνια, μετά το χωρισμό των γονιών του, ζούσε με τη μητέρα, τη γιαγιά και την κατά δύο χρόνια μικρότερη αδελφή του.

Η μητέρα του Αλέξανδρου διατηρεί κοσμηματοπωλείο στη Βουκουρεστίου, ενώ ο πατέρας, που ζει σε άλλη περιοχή της Αττικής, είναι διευθυντής τραπεζικού υποκαταστήματος.

Οι φίλοι του Αλέξανδρου λένε ότι δεν είχε καμία σχέση με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Ήταν ένα παιδί με τα ενδιαφέροντα των συνομήλικών του και πολλές από τις παρέες του ήταν από το ιδιωτικό σχολείο των Βορείων προαστίων όπου φοιτούσε.

Αυτό που όλοι ονομάζουμε «διαλυμένη οικογένεια», στην περίπτωση του Αλέξανδρου δεν ισχύει. Οι άνθρωποι με τους οποίους μιλήσαμε φαίνεται ότι προέρχονται από μια δεμένη οικογένεια και ένα αξιοπρεπές περιβάλλον.

Δεν θα συμφωνήσω καθόλου οτι δεν προκειται για διαλυμένη οικογένεια. Νομίζετε το αξιοπρεπες επαγγελμα των γονέων του, και το ότι ηταν ευπορη οικογένεια ειναι χαρακτηριστικα της δεμενης οικογένειας; Ο πατέρας στην ανατολή και η μανα στην δύση; μην αρχίσουμε παλι τα ιδια για την ψυχοσύνθεση αυτών των παιδιών...
Και να σας πω κατι, φυσικα και δεν πιστεύω οτι ολα αυτα τα νεαρα παιδιά-κουκουλοφόροι ειναι παιδιά χωρισμενων ή διαλυμένων οικογένειων.
Ναι, ειναι παιδιά και "δεμενων" οικογενειων. Γιατι ο Καρβελάς και η Πανια δεμενοι δεν ειναι; Αξιοπρεπεις δεν φαίνονται; Επαγγελματίες στον χωρο τους δεν ειναι; Πιστευεις οτι με την συμπεριφορά τους, και το παραδειγμά τους, τα παιδιά τους δεν μπορεί να γίνουν μεθαυριο κουκουλοφόροι;

Ο κυριότερος λοιπον λόγος κατα την γνωμη μου ειναι οι αρχές, τα πιστεύω και τα ιδανικά, που θα εντρυφήσεις στο παιδί σου. Η αρχή του δικαίου, του σεβασμού της ζωης και της περιουσίας του συνανθρώπου του, ο ειρηνικός και δημοκρατικός τροπος επίλυσης των προβλημάτων, η μη χρηση βίας κατα οποιουδήποτε σε θεματα γνωμης (και το διαχωρίζω αυτο το τελευταίο γιατι βία δικαιουσαι να ασκήσεις σε περιπτωση επίθεσης κατα της πατριδας σου, της οικογένειας σου και καθε συνανθρωπου σου προκειμενου να τον προστατεύσεις, οπως και του εαυτού σου σαν αυτοαμυνα).

Αν μεγαλώνεις το παιδί με μισος κατα καθε αρχής, με μισος και ασεβεια για τον συνανθρωπο και την περιουσία του και μαθαινοντάς του οτι η βια ειναι λογική και επιθυμητή επιλογή ή και αν αδιαφορείς για την ανατροφή του παιδιού σου, αφήνοντας καποιους άλλους ή άλλες παρέες να αναλαβουν το χρέος σου, τοτε καποια μερα μπορει να κλαις με μαυρο δάκρυ πανω στο μνημα του, όταν ενας παρόμοιος (σε αρχες) ένοπλος (με ισχυρότερο οπλο) του φυτεψει μερικες σφαιρες στο στήθος.
Και τοτε, οταν θα θελεις να αναρωτηθεις ποιος σκότωσε το παιδί σου και γιατι, καλο θα ειναι να το κανεις μπροστα στον καθρέφτη σου........

Τελος να αναφερθώ και στους ξεφτιλισμένους εγκαθετους δημοσιογράφους, ολων των καναλιών. Σε κανενα δελτιο ειδησεων ποτε (τοσα χρονια) δεν εχω ακουσει την φραση "οι αλήτες, εγκληματίες κουκουλοφόροι". Φοβουνται; Εχουν τετοια εντολή; Τι συμβαίνει επιτέλους; Δηλαδη αν εγω ή εμεις βγουμε στον δρομο εκει στην γειτονιά μας κι αρχισουμε και καιμε σκουπιδοτενεκέδες, μετα βαλουμε φωτια μερικα αυτοκίνητα, σπασουμε μερικες βιτρινες, και οταν ερθει η αστυνομία να μας μαζέψει, τους κανουμε κ...λοδαχ...λα, τους πεταξουμε μερικες μολότωφ και πέτρες και τραυματίσουμε μερικούς αστυφύλακες, πιστευετε οτι στις ειδήσεις θα πουνε "κατι παιδιά και διαμαρτυρόμενοι νέοι";
Ρε ξεφτίλες δημοσιογράφοι, υποκριτές, λαμόγια, ειναι ή δεν ειναι αυτα αδικήματα του κοινου ποινικού δκαίου; Παλιοτερα για ενα γιαουρτακι, σε ελεγαν "τεντυμπόι" σε κουρευαν, έτρωγες και μερικες ψηλές, σου κρεμαγαν ταμπέλα και σε έβγαζαν στους δρομους για να ξεφτιλίζεσαι.... Αλλα ξέχασα τοτε δεν υπήρχε φτωχεια, δυστυχία, και διαφθορά............
Σημερα κανεις ολα τα παραπάνω κι οταν σε πιασει η αστυνομία, τρεχει ο κ. προεδρος του κόμματος για να σε βγαλει έξω και να δει σου φέρθηκαν καλα στο τμήμα; Σου μιλαγαν στον πληθυντικό; Οι δημοσιογράφοι σε αποκαλεσαν παρορμητικό νεαρό; Η μήπως κανενας τολμησε να σου ριξει καμια σφαλιάρα, και να σε πει αλήτη;

Θελετε να μαθετε πως προσπαθούν καποιοι να μας υποκαταστήσουν στην ανατροφή των παιδιών μας; Μολις πριν λίγα λεπτά (αγρια μεσανυχτα) ήρθε SMS στο κινητό του γιού μου απο συμμαθητή του, που λεει κατα λέξη τα εξης:
"Χθές βραδυ στα Εξάρχεια Αστυνομικός αφαίρεσε τη ζωή απο 15χρονο μαθητή. Οι μαθητές έχουμε υποχρέωση να δείξουμε την αγανακτησή μας και τη οργή μας για αυτό το συμβάν. Δεν ανεχόμαστε συγκαλύψεις και αυριο πρεπει να αντιδράσουμε με κλεισιμο ολων των σχολέιων και πορεία διαμαρτυρίας. Ειναι στο χερι μας! Προωθήστε το σε όλες τις επαφές σας"
(Ουτε μεσα απο τα γραφεία του κόμματος να βγήκε)

Αυτα για να ειμαστε ξυπνιοι.....γιατι αμα μας παρει ο υπνος θα την πληρώσουν τα παιδιά μας.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.