Τελευταίες αναρτήσεις

19 Οκτωβρίου 2008

Η Ελληνικότητα των Κυπρίων

Επειδη επισκεφθηκα την Κύπρο το περασμένο καλοκαίρι και μίλησα με πολλούς Κυπριους, πιστεύω ότι απέκτησα γνώμη για την κατασταση που επικρατεί εκεί. Καταρχήν στην Κύπρο οι πολιτικές έριδες είναι ακόμα πολλές και έντονες (παρόμοιες με την Ελλάδα του 1974). Φαντάσου ότι οι αριστεροί (οχι όμως και κομμουνιστές σαν το ΚΚΕ πιο πολύ μοιάζουν με τον δίκο μας ΣΥΡΙΖΑ) αποκαλούν τους δεξιούς "φασίστες" και προτείνουν γενικά (σε συγκεντρώσεις κλπ) την γνωστή κυπριακή σημαία και την κυπριακή υπηκοότητα και σε δεύτερη μοιρα την Ελληνική τους εθνικότητα. Αυτοί αποτελούν περίπου το 30 % του κυπριακού λαού και έχουν κάποια μικρή εμπάθεια εναντίον των Ελλαδιτών Ελλήνων (δεν ξεχνούν το 1974 που πιστευουν ότι τους εγκαταλείψαμε). Οι δεξιοί οι οποίοι αποτελούν το 40 % περιπου του λαού, θεωρούν ότι ο σκοπος της Ενώσεως Ελλάδος - Κύπρου είναι ακόμα ενας εθνικός πραγματοποιήσιμος σκοπος (αυτοί το 1974 το θεωρούν μια χαμένη ευκαιρία για ένωση). Χρησιμοποιούν μόνο την Ελληνική Σημαία (την οποία είδα με τα μάτια μου αναρτημένη σε πολλά σπίτια χωρις να είναι εθνική επετειος) και προτείνουν γενικά την Ελληνική τους εθνικότητα και σε δεύτερη μοίρα την τοπική τους κυπριακή υπηκοότητα. Θεωρούν δηλαδή τους εαυτούς τους όπως οι Κρητικοί, οι Μακεδόνες, οι Πελοποννήσιοι και όλοι οι αλλοι Ελληνες. Υπάρχει κι ενα 30 % του λαού που έχει πιο μετριοπαθή στάση και πότε κλείνει υπέρ του ενός ή του άλλου.
Η ουσία είναι πως όλοι (σαν κράτος) γνωρίζουν ότι είναι Ελληνοκύπριοι, χρησιμοποιούν αρκετα την Ελληνική σημαία (σε μνημεία, σε παρελάσεις αλλα και σε αρκετά κτίρια) και ο εθνικός τους υμνος ειναι ο Ελληνικός. Ειμαι αυτόπτης μαρτυρας της μεγάλης ΜΟΝΟ ελληνικής σημαίας που υπάρχει στο σημείο που σκοτώθηκε ο ηρωας Αυξεντίου απο τους Αγγλους. Τα σχολικά βιβλία ιστορίας προέρχονται απο την Ελλάδα και το απαράδεκτο ανθελληνικό βιβλίο της 6ης Δημοτικού που αποσύρθηκε φέτος απο τα σχολεία, το κυπριακό υπουργείο Παιδείας μετά απο διαμαρτυρία το απέσυρε απο πέρυσι.
Ισως κάποιοι διέππονται απο ανθελληνικα αισθήματα, αν και εγω θα τα θεωρούσα περισσοτερο ανθελλαδικά, τα οποία μοιάζουν αρκετά με τις τοπικιστικές έριδες που υπάρχουν ανάμεσα σε όλους τους Ελληνες. Οι Κρητικοί δεν χωνεύουν τους Μανιάτες, οι Λαρισαίοι τους Βολιώτες, οι Κεφαλλονίτες Ληξουριώτες τους Κεφαλλονίτες Αργοστολιώτες!!!!!!!!!! κ.α. Ειναι ελληνικό το φαινόμενο.
Τωρα το θέμα του ξεχωριστού κράτους της Κύπρου, είναι καθαρά εντολή των Αγγλων οι οποίοι έχουν σημαντικότατες και μεγάλες βάσεις στην Κύπρο, οι οποίες βρίσκονται σε στρατηγικότατο σημείο λόγω Μέσης Ανατολής.
Αν ποτέ επέτρεπαν την Ενωση της Κυπρου με την Ελλάδα θα έπρεπε να αποσύρουν τις βάσεις αυτές καθώς δεν υπάρχει καμιά συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Αγγλίας για την υπαρξη στρατιωτικών βάσεων σε Ελληνικό έδαφος.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.