21 Οκτωβρίου 2008

Μετά την ένταξη σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ...Ερχονται και οι Αιγαιάτες

19.10.08

από το macedonia-greece.blogspot.com

Οι Έλληνες τελικά έχουν καλό ένστικτο. Σε ερώτηση που θέσαμε σχετικά με την ΥΠΕΞ, κα Μπακογιάννη...ένα ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ ποσοστό των επισκεπτών μας (75%) ζήτησε την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ! Η κα Μπακογιάννη επιμένει να κατεβαίνει στο "γήπεδο" των διαπραγματεύσεων ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ... ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΗ... αφήνοντας την Ελλάδα να φαίνεται ως χώρα ΤΡΕΛΩΝ και ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ που εκμεταλλεύονται το μικρό μέγεθος της FYROM για επίδειξη ισχύος. Από πίσω της υπάρχει ο στρατός των προθύμων δημοσιογράφων που αποκαλούν ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ και ΦΑΣΙΣΤΕΣ όσους διατηρούν ψήγματα υπερηφάνιας και βρίσκουμε ΣΥΝΕΧΩΣ μπροστά μας πλεόν το "ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ" το οποίο βασίζεται στη γνωστή παρέα των φιλοσκοπιανών πρακτόρων και υπαλλήλων του Ελληνικού Δημοσίου! Η κα Μπακογιάννη ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ να βάλει στο τραπέζι θέμα ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ στη FYROM παρόλο που η Ελληνική μειονότητα εκεί είναι ΟΝΤΩΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΗ και υπερέχει και ΠΟΙΟΤΙΚΑ και ΠΟΣΟΤΙΚΑ του γνωστού κόμματος-τσίρκου, κατασκευής GEORGE SOROS, με τα 250 εικονικά μέλη κι έδρα τη Φλώρινα. Εάν η Ελλάδα πράξει το ίδιο που έπραξε η Βουλγαρία , να δώσει δηλαδή σταδιακά την Ελληνική υποκοότητα στους Έλληνες της FYROM (Βλάχους ,Σαρακατσάνους κλπ) οι οποίοι είναι ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΕΝΤΟΠΙΣΗΜΟΙ, θα συζητάει σε ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ και με ίσους όρους με τους κλόουν της FYROM. Επιπλέον θα μπορούμε να συγκρίνουμε τα είδη των καταπιέσεων που υφίστανται οι φιλοσκοπιανοί της Μελίτης και του Λουτρακίου με την καταπίεση των Ελλήνων της FYROM. Όλα αυτά όμως...ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΣ. Η στάση της κας Μπακογιάννη είναι στάση αναμονής μίας προσυμφωνημένης ΗΤΤΑΣ που έχουν ήδη "ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ" με τον τρόπο τους ... ο Παπαχελάς, ο Πρετεντέρης, ο Δήμου, ο Μίχας, ο Μανδραβέλης, ο Ανδριανόπουλος, ο Μάνος, ο Φυντανίδης κι ΑΛΛΟΙ "ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ" κι "ΑΔΕΚΑΣΤΟΙ" "ήρωες" της δημοσιογραφίας και της φιλοσοφίας. Είναι φανερό ότι οι δήθεν ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ ... έχουν ΣΥΜΜΑΧΗΣΕΙ με τους ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή. Θα πρέπει να παρακαλάμε να ΣΗΚΩΘΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΜΠΟΥΣ από την Ουάσιγκτον διότι οι τελευταίοι μήνες του στην κυβέρνηση των ΗΠΑ χαρακτηρίζονται από συνεχή και προμελετημένα "εγκλήματα" κατά της ανθρωπότητας (από την χειραγωγημένη αύξηση του πετρελαίου, από την προσπάθεια χρηματοδότησης των τραπεζών που καταλήστεψαν τον κοσμάκη μέχρι τη σφαγή αμάχων στην Οσετία . Μαζί με το "μειονοτικό" επανέρχεται η θεωρία του Soros-ECFR του ότι η Ελλάδα είναι ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ της Ρωσσίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ . Αν δεν κλείσει το ΣΚΟΠΙΑΝΟ πριν από τις Αμερικανικές Εκλογές τότε έχουμε βάσιμες ελπίδες να παίξουμε με τους δικούς μας όρους. Ως τότε η κα Μπακογιάννη και το χαρούμενο (gay-team) μπορεί να ασχολείται με το TWEETER της και να επιτρέψει να βρεθεί η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ στο όνομα της Αμερικανικής εύνοιας στον δρόμο για την Πρωθυπουργία.

Από το ΕΘΝΟΣ διαβάζουμε...

Η μεθόδευση με Τσερβενκόφσκι για το «μειονοτικό»Πρόταση που θα αφορά μόνο στο όνομα και στο εύρος χρήσης του («Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» και χρήση όπου χρησιμοποιείται το FYROM) ώστε να μπορέσει να το δεχθεί η Ελλάδα και με σιωπηρή αναγνώριση της «Μακεδονικής εθνικότητας και γλώσσας», προκρίνει ο πρόεδρος Τσερβενκόφσκι, ο οποίος σε πολλά σημεία της συζήτησης με την Αμερικανίδα διπλωμάτη εξέφρασε τη διαφωνία του με χειρισμούς του κ. Γκρούεφσκι.«Μιλοβάνοβιτς με πρόεδρο Τσερβενκόφσκι 27 Ιουλίου»«Ο Τσερβενκόφσκι ανησυχεί μήπως από προσωρινή, η κατάσταση εξελιχθεί σε μόνιμη με το θέμα του ονόματος......Είναι απαισιόδοξος για δύο λόγους: τον Καραμανλή και τον Γκρούεφσκι. Ο Τσερβενκόφσκι θεωρεί ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να συμφωνήσει στο Βόρεια Μακεδονία (Northern Macedonia).Ο Χιλ ρώτησε σχετικά με τη μακεδονική ταυτότητα και τη γλώσσα.
Ο Τσερβενκόφσκι είπε ότι μια πιθανή διέξοδο προσφέρει η ελληνική θέση ότι οι συζητήσεις είναι για το όνομα της χώρας και ότι η εθνικότητα και η γλώσσα δεν είναι αντικείμενο των συνομιλιών.Ο Τσερβενκόφσκι βλέπει σαν πιθανή λύση να είναι μόνο το όνομα και το εύρος χρήσης του, αντικείμενο των διμερών συνομιλιών με την Ελλάδα και της διμερούς συμφωνίας που θα υπογράψει η Ελλάδα. Είναι αναγκαίο για τη Μακεδονία να διατηρήσει την ονομασία μακεδονική για τη γλώσσα και την εθνικότητα/ταυτότητα αλλά αυτό θα μπορούσε να γίνει σε απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ (σαν Παράρτημα) και όχι σε κάποια μορφή που θα έπρεπε η Ελλάδα να υπογράψει ή να συμφωνήσει, έτσι ώστε να διασωθούν τα προσχήματα για την Ελλάδα και να καταστεί δυνατή η συμφωνία για το όνομα και το εύρος.Ο Τσερβενκόφσκι δήλωσε ότι ο Νίμιτς κατανοεί αυτή την προσέγγιση....Ο Τσερβενκόφσκι θεωρεί ότι το «Δημοκρατία της (Βόρειας) Μακεδονίας» [Republic of (Northern) Macedonia] (σ.σ. με το συνθετικό εντός παρένθεσης) με εύρος χρήσης αυτό στο οποίο χρησιμοποιείτο το FYROM, θα «δουλέψει». Δηλώνει ότι το θέμα του εύρους είναι το πιο προβληματικό στοιχείο......Είναι υπερβολική κάθε...φόρμουλα που απαιτεί από τη Μακεδονία να αποκαλεί τον εαυτό της κάτι διαφορετικό από το Δημοκρατία της Μακεδονίας, για παράδειγμα στα διαβατήρια ή στα προϊόντα. Είναι ένα θέμα να συζητάς πώς οι άλλοι θα αποκαλούν τη Μακεδονία και κάτω από ποιες συνθήκες, αλλά είναι αρκετά διαφορετικό και πέραν του πλαισίου των συνομιλιών και της λογικής να συζητάμε με όρους επιβολής στη Μακεδονία να αποκαλεί τον εαυτό της με όνομα άλλο από το συνταγματικό όνομά της....Ο Τσερβενκόφσκι ανησυχεί επίσης ότι ακόμη κι αν παρ ελπίδα ο Καραμανλής δεχθεί έναν λογικό συμβιβασμό στο όνομα -ο Γκρούεφσκι θα αποποιηθεί κάθε ευθύνη για την υπογραφή της συμφωνίας- αν αποτύχει να αποφύγει τις ευθύνες, θα πάει σε δημοψήφισμα χωρίς να συστήσει το «ΝΑΙ» στον λαό. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα μπορούσε να διευκολυνθεί από την πολυκομματική στήριξη αλλά εξαρτάται από το ερώτημα που θα τεθεί.Θα υπάρξει «ΝΑΙ» εάν το ερώτημα είναι «Επιθυμείτε την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. με το όνομα Δημοκρατία της (Βόρειας) Μακεδονίας;».Θα απορριφθεί όμως εάν το ερώτημα είναι του τύπου: «Επιθυμείτε να παραδώσουμε το συνταγματικό όνομά μας για χάρη της...»...Ο Τσερβενκόφσκι σχολίασε ότι το θέμα των αποζημιώσεων για τους Αιγαιάτες και του ζητήματος των παρενοχλήσεων στα ελληνικά σύνορα και της άρνησης εισόδου για αυτούς τους ανθρώπους θα λυθεί μόνον όταν λυθεί το θέμα της ονομασίας και η Μακεδονία εισέλθει στην Ε.Ε.

Γιατί οι ελληνικές κατεργαριές θα έρχονται σε αντίθεση με το ευρωπαϊκό δίκαιο του οποίου αποτελεί μέρος η Μακεδονία...Ο Τσερβενκόφσκι προτείνει σθεναρά μια έγκαιρη ισχυρή ώθηση από τις ΗΠΑ για την πρόταση /επίσκεψη Νίμιτς στα μέσα Αυγούστου. Εισηγείται, η πρόταση να περιορισθεί σε μια σελίδα και να ασχολείται μόνο με το όνομα (Republic of Northern Macedonia) και το εύρος (χρήση όπου χρησιμοποιείται τώρα το FYROM) και να είναι «take or leave it». Αυτό θα μπορούσε ίσως να συμφωνηθεί στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.Το ψήφισμα του ΣΑ θα περιλαμβάνει Παράρτημα που θα καθορίζει τη γλώσσα Μακεδονική και την εθνικότητα Μακεδονική και ο Τσερβενκόφσκι είναι πεισμένος ότι οι Ελληνες θα το δεχθούν εάν δεν τους ζητηθεί ευθέως να το πράξουν ή να το συνυπογράψουν. Απλώς αφήστε το να αποτελέσει τμήμα του Παραρτήματος του ψηφίσματος του ΣΑ του ΟΗΕ.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.